Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

2485Re: TwonkyVision media server

Expand Messages
  • Lars
    Dec 1, 2004
      Hi Simon i am interestet i a vesion off nohup.
      I am going to buy a vertion off TwonkyVIsion. I cant compile at the
      moment i am having the /lib/cpp fails sanity check problems so i cant
      compile.
      Yours Lars

      --- In nslu2-linux@yahoogroups.com, "sisash" <sisash@y...> wrote:
      >
      > Hi Roland,
      >
      > I compiled up nohup so that I could start processes and have them
      > keep run after I had closed the shell down. If you like I could send
      > it to you.
      >
      > Simon.
      >
      >
      > --- In nslu2-linux@yahoogroups.com, "rolandauckenthaler"
      > <rauckenthaler@h...> wrote:
      > >
      > > Hi Kai and Stefan,
      > >
      > > here some info on how i put the twonkyvision server on my NSLU box
      > > The /opt/etc/init.d/S99mediaserver script looks like
      > >
      > > #!/bin/sh
      > > echo `date` starting > /opt/log.media
      > > /bin/mount -t vfat /dev/sda1 /share/hdd > /dev/null
      > > /bin/mount -t vfat /dev/sdb1 /share/flash > /dev/null
      > > chdir /opt
      > > /opt/mediaserver &
      > > echo started >> /opt/log.media
      > >
      > > As you can see, i have added some logging statements and the
      > > logging output looks like the following after a reboot:
      > >
      > > Mon Nov 29 19:24:02 GMT 2004 starting
      > > started
      > >
      > > the access rights of the script are:
      > > -rwxr-xr-x 1 root root 445 Nov 29 19:04 S99mediaserver
      > >
      > > When i do the ps command i get the following processes
      > > Processes:
      > > 1 root 1212 S init
      > > 2 root 0 S [keventd]
      > > 3 root 0 R [ksoftirqd_CPU0]
      > > 4 root 0 S [kswapd]
      > > 5 root 0 S [bdflush]
      > > 6 root 0 S [kupdated]
      > > 7 root 0 S [mtdblockd]
      > > 8 root 0 S [khubd]
      > > 15 root 0 S [usb-mxo-ot1]
      > > 16 root 0 D [usb-storage-1]
      > > 17 root 0 S [scsi_eh_1]
      > > 34 root 0 S [kjournald]
      > > 47 root 0 D [ixp425_csr]
      > > 49 root 0 S [ixp425 ixp1]
      > > 51 ttyS0 root 1916 S /bin/sh
      > > 52 root 1936 S /sbin/syslogd -n
      > > 53 root 1924 S /sbin/klogd -n
      > > 139 root 1216 S /sbin/udhcpc -H ExternalDisk
      > > 161 root 0 S [kjournald]
      > > 339 root 2108 S /usr/sbin/thttpd -
      > C /etc/thttpd.conf
      > > 363 root 3936 S /usr/sbin/smbd -D
      > > 365 root 3128 S /usr/sbin/nmbd -D
      > > 368 root 1240 S /usr/sbin/download
      > > 376 root 1276 S /bin/inetd
      > > 413 root 1208 S /usr/sbin/crond
      > > 419 root 1908 S /usr/sbin/CheckResetButton
      > > 421 root 1196 S /usr/sbin/CheckPowerButton
      > > 423 root 1196 S /usr/sbin/do_umount
      > > 427 root 1924 S /bin/sh /etc/rc.d/rc.quota
      > > 434 root 2172 D /usr/bin/quotacheck -a
      > > 452 root 4256 S /usr/sbin/smbd -D
      > > 461 root 1256 S /usr/sbin/telnetd
      > > 462 ttyp0 root 1928 S -sh
      > > 464 ttyp0 root 1988 R ps
      > >
      > > As you can see there are no mmediaserver processes running. My
      > > memory footprint looks like this (from /proc/meminfo):
      > > total: used: free: shared: buffers: cached:
      > > Mem: 31637504 30953472 684032 0 9736192 1318912
      > > Swap: 57569280 3084288 54484992
      > > MemTotal: 30896 kB
      > > MemFree: 668 kB
      > > MemShared: 0 kB
      > > Buffers: 9508 kB
      > > Cached: 1084 kB
      > > SwapCached: 204 kB
      > > Active: 7252 kB
      > > Inactive: 3980 kB
      > > HighTotal: 0 kB
      > > HighFree: 0 kB
      > > LowTotal: 30896 kB
      > > LowFree: 668 kB
      > > SwapTotal: 56220 kB
      > > SwapFree: 53208 kB
      > >
      > > When i run teh script from the shell then teh server runs fine. I
      > get
      > > the following additional processes on my box.
      > >
      > > 485 ttyp0 root 12524 S /opt/mediaserver
      > > 487 ttyp0 root 12524 S /opt/mediaserver
      > > 488 ttyp0 root 12524 D /opt/mediaserver
      > > 489 ttyp0 root 12524 S /opt/mediaserver
      > > 490 ttyp0 root 12524 S /opt/mediaserver
      > > 491 ttyp0 root 12524 S /opt/mediaserver
      > > 492 ttyp0 root 12524 S /opt/mediaserver
      > >
      > > with the new memory footprint being:
      > >
      > > total: used: free: shared: buffers: cached:
      > > Mem: 31637504 31072256 565248 0 3117056 14745600
      > > Swap: 57569280 2543616 55025664
      > > MemTotal: 30896 kB
      > > MemFree: 552 kB
      > > MemShared: 0 kB
      > > Buffers: 3044 kB
      > > Cached: 13952 kB
      > > SwapCached: 448 kB
      > > Active: 5736 kB
      > > Inactive: 13856 kB
      > > HighTotal: 0 kB
      > > HighFree: 0 kB
      > > LowTotal: 30896 kB
      > > LowFree: 552 kB
      > > SwapTotal: 56220 kB
      > > SwapFree: 53736 kB
      > >
      > > So with the processes running i can use a netgear MP101 box to
      > listen
      > > to the MP3s on the haddisk.
      > >
      > > but unfortunately i can't logout without the server stay up and
      > > running :-S
      > >
      > > If some of you can help that would be great.
      > >
      > > Roland
      > >
      > > PS: Kai, a work mate of mine (he's argentinean) is also moving from
      > > bristol to barcelona next year to work from there for about 6
      > month.
      > > He's also into IT and probably knows how the stuff works down
      > there.
      > > If you like i can give him your email and he can hook up with you.
      > >
      > >
      > >
      > > --- In nslu2-linux@yahoogroups.com, Kai Steinbach
      > <kai.steinbach@g...>
      > > wrote:
      > > > Hello Roland,
      > > >
      > > > On Sun, 28 Nov 2004 16:35:37 -0000, rolandauckenthaler wrote:
      > > > > When i telnet onto the NSLU I can start twonkyvision without a
      > > > > problem. So from this i assume there is enough memory to run .
      > > > > the server
      > > > > I put a start script under /opt/etc/init.d
      > > >
      > > > What happens if you execute the script manually from a telnet
      > session.
      > > > I had a typo in my /opt/etc/init.d/S99mediaserver script ...
      > maybe
      > > > it's something silly...
      > > >
      > > > > and it gets executed when i reboot the NSLU.
      > > >
      > > > How did you confirm that the script gets executed on reboot?
      > > >
      > > > > When i telnet onto it after reboot, the twonkyvision
      > > > > server is not running.
      > > > > Do i need to do something special to run this server how can i
      > run it
      > > > > asa daemon? Has somebody experience with this?
      > > >
      > > > Nothing special required, it should work in the way you are
      > trying it.
      > > >
      > > > I have also a few more scribbles on this wiki page:
      > > > http://www.nslu2-
      > linux.org/wiki/HowTo/UseTheTwonkyVisionUPnPMediaServer
      > > > Would be great if you can review it and add to it accordingly.
      > > >
      > > > Hope this helps - Kai
      > > >
      > > >
      > > > PS / Off topic: are there any Spanish NSLU2 chaps in this list?
      > > > Chances are I will be moving from England to Barcelona in the
      > week
      > > > after Christmas ... and I would appreciate any contact, who
      > could give
      > > > me a few tips with Spanish housing, broadband Internet and mobile
      > > > phone customs, etc ... Please contact me off list - Thanks! ;-)
    • Show all 11 messages in this topic