Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

19163Re: Debian install always fails

Expand Messages
  • bloedmann999
    Jul 5, 2007
    • 0 Attachment
      --- In nslu2-linux@yahoogroups.com, "bloedmann999" <Brian_Dorling@...>
      wrote:
      >
      > --- In nslu2-linux@yahoogroups.com, "mark801512" <mmarquee@> wrote:
      > >
      > > --- In nslu2-linux@yahoogroups.com, "Gordon Farquharson"
      > > <gordonfarquharson@> wrote:
      > > >
      > > > Hi Mark
      > > >
      > > > On 7/4/07, mark801512 <mmarquee@> wrote:
      > > >
      > > > > I am trying to install Debian using the instructions posted at
      > > > > http://www.cyrius.com/debian/nslu2/install.html. The install
      always
      > > > > fails when formatting the memory stick I have connected (it is
      > 8GB).
      > > > > Does this happen to anyone else, and if so, how can I get
      > around it?
      > > >
      > > > You need to provide a little more information, like where in the
      > > > installation the installer fails.
      > > >
      > > > My guess, based on your setup is that it fails when partitioning. If
      > > > so, are you using partman in the guided partitioning mode? My
      guess is
      > > > that you are not, and if so, could you try the default guided
      > > > partition scheme (all mounts on one partition). Also, if the install
      > > > is failing during partitioning, could you post the partition scheme
      > > > you are trying to use.
      > > >
      > > > Gordon
      > > >
      > > > --
      > > > Gordon Farquharson
      > > > GnuPG Key ID: 32D6D676
      > > >
      > >
      > > Hi,
      > >
      > > Thanks for the help.
      > >
      > > Its doesn't seem to work if I use guided (which creates a very small
      > > swap) or manual setup. I am trying to create a 512MB swap and a ext3
      > > filesystem that files the rest of the 8GB stick.
      > >
      > > I can post exact details when tonite.
      > >
      > > Mark H
      > >
      > When mine kept dying, during partitioning, I couldn't get past it. So
      > I partitioned the drive on a Kanotix PC and formatted the partitions
      > to EXT3 and swap. Then started the reinstall again, when it got to the
      > partitioning questions,I did the mount point bits and saved the data
      > to the drive etc., then I hit the "back" button and then just went
      > through all the options in the installer window, install base system,
      > create users etc. So apart from setting the mount points I bypassed
      > the partitioner.
      >
      > It went perfectly then.
      >
      > Cheers Brian
      >
      Forgot to say, my swap was too small at 32MB to generate the UTF8
      locales, so later on I added a 100MB swap in a file.
      Cheers Brian
    • Show all 13 messages in this topic