Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

278Re: speed

Expand Messages
  • rttnmutt
    Oct 9, 2004
    • 0 Attachment
      Stuart-
      what would be a good 8 port router or switch?



      --- In nslu2-general@yahoogroups.com, Stuart Stegall <stuart@f...>
      wrote:
      > It could definitely be the switch. The ipx seems to have some
      issues
      > with a lot of switches. Including some that it cannot get full-
      duplex
      > with (you can try forcing it to full-duplex). I would assume that
      this
      > is a 8port switch built into the router (well likely it is a 5, 6,
      or 7
      > port switch ASIC + 1-3 ports that are actually VLANs off the
      router's
      > network interface. Many routers are done this way including the
      WRT54G
      > (ie both ports on it are actually the same network interface they
      are
      > just different VLANs). While this is a interesting way to create
      > multiple interfaces to save a buck or two from the manufacturing
      cost,
      > it really probably causes more problems than it is worth.
      Anyways, try
      > using different ports on the switch.
      >
      > Also you might want make sure you can get bandwidth between two
      good
      > 100mbps interfaces ... should see a good 11.5MB/s between any
      descent
      > interfaces (tulip/intel/3com).
      >
      > You could of course try a different dedicated switch.
      >
      > rttnmutt wrote:
      > >
      > > BEFSR81B
      > > I measured using clock and 500 MB file and network monitor...
      > > eric
      > >
      > > --- In nslu2-general@yahoogroups.com, Stuart Stegall
      <stuart@f...>
      > > wrote:
      > >
      > >>rttnmutt wrote:
      > >>
      > >>
      > >>>Hi all, i've got my NSLU2 up and running on stock firm ware,
      only
      > >>>issue is that the transfer speed isn't that great (about 4
      > >
      > > MB/s).
      > >
      > >>>Drive is a 250 GB, 7500 rpm, maxtor usb/firewire drive.
      > >>>I am using a linksys 8 port router that i suspect is the
      problem,
      > >>>has any one noticed such issues before?
      > >>>thanks
      > >>>eric
      > >>>
      > >>>
      > >>>
      > >>
      > >>Please let us know which Linksys 8pt router it is.
      > >
    • Show all 6 messages in this topic