Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

Urşii din Braşov au ieşit din bârlog, ca să preves tească vre mea

Expand Messages
 • Adrian Trasca
  Urşii din Braşov au ieşit din bârlog, ca să prevestească vremeaUrşii care trăiesc în pădurile de la marginea Braşovului au scos capul din bârlog,
  Message 1 of 1 , Feb 5, 2012

   Urşii din Braşov au ieşit din bârlog, ca să prevestească vremea

   Urşii care trăiesc în pădurile de la marginea Braşovului au scos capul din bârlog, la începutul acestei luni, aşa cum este tradiţia.

   Recensământul a arătat că în pădurile din jurul Tâmpei sunt acum 36 de urşi, dintre care câteva ursoaice cu şapte pui de urs născuţi în primăvara trecută.

   Pentru ca animalele, ieşite din bârlog, să nu dea iama în tomberoane, vânătorii le-au dus în pădure hrană concentrată, porumb, chiar şi ciocolată.


   Totuşi, la începutul lunii, aceştia au ieşit din bârlog, iar o braşoveancă din cartierul Noua a surprins momentul şi a postat filmuleţul pe internet. Tradiţia spune că, la începutul lunii februarie, urşii ies din bârlog pentru a vedea cum este vremea. În popor se zice că dacă ursul îşi vede umbra, se retrage în bârlog şi continuă hibernarea, e semn că frigul mai durează, iar dacă este înnorat şi nu-şi zăreşte umbra, animalul îşi strică bârlogul şi rămâne afară, semn că primăvara este aproape.


   Totuşi, urşii din Noua au ieşit spre seară, "la plimbare", astfel că nu au simţit decât frigul şi au decis să se întoarcă în adăposturile lor.


  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.