Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

Re: Lycoris Linux

Expand Messages
  • h4nks
    Kalau peribadi aku la, aku minat GNOME dan mmg sekarang sdg pakai GNOME. Cuma as Slackware user ( yang mmg tak pernah aku tukar sejak dolu2 ) aku kesal juga
    Message 1 of 15 , Mar 1, 2002
      Kalau peribadi aku la, aku minat GNOME dan mmg sekarang sdg pakai GNOME. Cuma as Slackware user ( yang mmg tak pernah aku tukar sejak dolu2 ) aku kesal juga kenapa Ximian tak buat distro untuk Slackware. Apa Slackware ni bagi depa lekeh sgt dan tak popular sgt ke bagi depa?

      Walaubagaimanapun sebetulnya bagi aku Desktop yang paling ideal ialah Windowmaker. Kurang memori pakai, file tak byk, easy to customize etc. Sebab tu antara byk2 desktop aku rasa WM paling byk themes dia. Sampai kat beratus.
    • ahmad arafat
      erm.. tapikan bol.. aku ada idea lain... amacam kalau wat partition? dalam 4 partition ke (itu max dalam islam) hihih so leh la 4 bini.. takde la tukar2.. yg
      Message 2 of 15 , Mar 2, 2002
        erm..
        tapikan bol..
        aku ada idea lain...
        amacam kalau wat partition? dalam 4 partition ke (itu
        max dalam islam) hihih so leh la 4 bini.. takde la
        tukar2.. yg lama maintain.. yg baru oun ok.... amacam?
        interface tu tgk le.. sometime interface tak cun pun
        takpi engine "baik" takpe... takde core-dump ahaks..
        any ladys jgn mare aaaa.. muahs rin hihihk


        --- "Hasbullah Bin Pit (sebol)" <sebol@...>
        wrote:
        >
        > bagi , bukan soal lawa ke tak lawa.
        > tapi soal tukar distro kerana interface.
        >
        > kalau obelicks ada bini, tapi bila tengok pompuan
        > lain lagi lawa
        > takkan nak tukar bini. it's better invest kosmetik
        > felic*a
        > "Terima Kasih Felic*a ....."
        > "Abang tahu kulit dah cantik....."
        >
        >
        > kalau obelicks ada Linux, tapi bila tengok distro
        > lain lagi lawa
        > takkan nak tukar distro, it better to spend time on
        > new WM OR windowing
        > environment. or tukar theme ke.
        >
        >
        >

        __________________________________________________
        Do You Yahoo!?
        Yahoo! Sports - sign up for Fantasy Baseball
        http://sports.yahoo.com
      • ahmad arafat
        ... pasal win95 ni.. dia mmg mass attck ke market pc dan combine ngan intel processor.. dua2 sucess.. seluruh dunia terkejut ngan win95 higgakan masa nak
        Message 3 of 15 , Mar 2, 2002
          > Win95 tak lawa, tapi bab usability dia menang.
          > another faktor ialah bila dia buat mass promotion
          > pra win95 dulu.
          > overhype
          > aku pernah tengok, org yg tak pernah guna PC, nampak
          > aku guna win311, dia
          > tanya "tu windows 95 ke"

          pasal win95 ni.. dia mmg mass attck ke market pc dan
          combine ngan intel processor.. dua2 sucess.. seluruh
          dunia terkejut ngan win95 higgakan masa nak release
          win98 dulu govt US suruh micro$oft hold release dalam
          3 month.. kalau tak micro$oft kene saman.. tau je la
          kan.. kalau dah smeua kemaruk nak upgrade.. downtime
          banyak la... cuba imagine kalau JPJ punye sistem komp
          down sampai seminggu? tak ke haru tu...

          > WinMe is a complete failure bagi MS.
          > user dah biasa dengan windows versi $tahun
          > lepas win98, diorang expect win 2000, tapi vendor
          > akan kata
          > "tu untuk server" most of them stay in win98SE.
          > even sekarang dah tahun 2002, berapa kerat je yg
          > upgrade win98 ke
          > winMe yg release tahun 2000.
          >
          > sekarang ni dia sibuk promote XP, sampai dalam Era
          > pun ada winXP.

          winMe release pasal masa tuh zaman linux tgh naik
          gile2 (rh 6.X) so dia release win2k dulu..
          user/kastemer terus kemaruk tukar ke win2k walaupun
          sebelum ni tak pernah kenal apa itu WinNT.. skali
          "berat" semua tepuk dahi... lagipun macam sebol cakap
          la.. user ingat 2000 tuh sambungan dari 98.. itu yg
          depa release WinMe untuk kesinambungan Win9X cuma
          dengan keadaan yg terlalu tergesa2.. sampai bugs gila2
          dan org ilang respek ngan micro$oft...


          __________________________________________________
          Do You Yahoo!?
          Yahoo! Sports - sign up for Fantasy Baseball
          http://sports.yahoo.com
        • obelicks
          kekira cam nak jawab dan taknak .. tapi aku jawab ler jugak.. :) ... depends kat orang.. lain orang lain kegemarannye... ... ada yang jenis tukar2 memang ada..
          Message 4 of 15 , Mar 3, 2002
            kekira cam nak jawab dan taknak ..
            tapi aku jawab ler jugak.. :)

            > bagi , bukan soal lawa ke tak lawa.
            > tapi soal tukar distro kerana interface.

            depends kat orang.. lain orang lain kegemarannye...

            > kalau obelicks ada bini, tapi bila tengok pompuan lain lagi lawa
            > takkan nak tukar bini. it's better invest kosmetik felic*a

            :) depends pada orang jugak..
            ada yang jenis tukar2 memang ada.. tapi tak banyak kot.. jenis tukar2
            nih yang banyak duit dan leh buat lebih banyak dari setakat invest
            pada bedak.. hak hak hak.. :)

            > kalau obelicks ada Linux, tapi bila tengok distro lain lagi lawa
            > takkan nak tukar distro, it better to spend time on new WM OR
            windowing
            > environment. or tukar theme ke.

            aku memang ada linux tapi tak stick pada satu distro.. sebab lain
            distro lain optimizationnya.. aku jenis orang yang suka explore.. :)
            apa saja.. jenis os sebenarnye.. untuk pengetahuan ilmu dan pengalaman..

            camni la.. aku ada satria biasa.. teringin nak pakai satria GTI.. ada
            beberapa option aku leh wat

            1) nak interface jer aku leh tukar skirting dan buat make up sebiji
            cam GTI..
            2) tak puas ati .. nak power cam satria GTI .. aku tukar enjin.. GTI..
            3) aku ada banyak duit banyak space luar rumah aku.. so nak dapatkan
            feel satria GTI yang betui.. apa salahnyer aku beli sebiji satria GTI
            betui then satria lama aku aku simpan.. atau kalau tak pakai juai
            atau bagi kat adik2 aku..

            pada aku la.. tak salah setakat nak interface tukar interface "yang
            dibuat" cam nak look like windows wat themes windows.. dalam kde etc..
            tapi kadang dalam dapatkan "feel" tak semudah hanya tukar interface..
            hanya tukar skin.. :) kadang memang kena tukar distro sebab
            optimization yang depa dah buat..

            apapun semua terpulang pada individu.. :) kalau nak kepuasan sendiri
            dan masa banyak etc etc leh wat cam sebol punya sugestion.. :) kalau
            takda masa nak explore.. nak tukar distro tukar ler.. no hal.. ikut
            sendiri punya pilihan ler.. your look and feel..
          Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.