Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

android komuniti di Malaysia

Expand Messages
  • Daus Soleh
    Salam. Sorry kot off topik. Just nak minat nasihat, sape ada link website2 yg berkaitan dengan android komuniti di Malaysia. then, nak tanye kot sape2 tau @
    Message 1 of 6 , Apr 5, 2011
      Salam.

      Sorry kot off topik.

      Just nak minat nasihat, sape ada link website2 yg berkaitan dengan android komuniti di Malaysia.

      then, nak tanye kot sape2 tau @ jupe software / compiler untuk android (run dalam android), tak kesahla bahasa pengaturcaraan apa pun, janji boleh wat program internally. language 'basic' macam qbasic @ basica pon ok dah. Dah try cari kat androidmarket dan google, tapi tak dijumpai. Yg ada hanya Android SDK.

      :)

      Terima kasih.
    • Sharuzzaman Ahmat Raslan
      Waalaikumsalam. Komuniti yang agak aktif adalah Code Android Malaysia. Lihat http://www.codeandroid.my/ Kalau nak running scripting, boleh guna Android
      Message 2 of 6 , Apr 5, 2011
        Waalaikumsalam.

        Komuniti yang agak aktif adalah Code Android Malaysia.

        Lihat http://www.codeandroid.my/

        Kalau nak running scripting, boleh guna Android Scripting

        Lihat http://code.google.com/p/android-scripting/





        2011/4/6 Daus Soleh <daus_soleh@...>

        > Salam.
        >
        > Sorry kot off topik.
        >
        > Just nak minat nasihat, sape ada link website2 yg berkaitan dengan android
        > komuniti di Malaysia.
        >
        > then, nak tanye kot sape2 tau @ jupe software / compiler untuk android (run
        > dalam android), tak kesahla bahasa pengaturcaraan apa pun, janji boleh wat
        > program internally. language 'basic' macam qbasic @ basica pon ok dah. Dah
        > try cari kat androidmarket dan google, tapi tak dijumpai. Yg ada hanya
        > Android SDK.
        >
        > :)
        >
        > Terima kasih.
        >
        >
        > ------------------------------------
        >
        > Salam Aidilfitri kepada semua pelanggan mailing list my-penguin99.
        >
        >
        > Untuk mengeluarkan diri anda dari senarai email ini, hantarkan email ke :
        > mypenguin99-unsubscribe@yahoogroups.comYahoo! Groups Links
        >
        >
        >
        >


        --
        Sharuzzaman Ahmat Raslan


        [Non-text portions of this message have been removed]
      • Daus Soleh
        wah. lajunya reply. Terima kasih banyak2. ... From: Sharuzzaman Ahmat Raslan Subject: Re: [mypenguin99] android komuniti di Malaysia
        Message 3 of 6 , Apr 5, 2011
          wah. lajunya reply. Terima kasih banyak2.

          --- On Wed, 4/6/11, Sharuzzaman Ahmat Raslan <sharuzzaman@...> wrote:

          From: Sharuzzaman Ahmat Raslan <sharuzzaman@...>
          Subject: Re: [mypenguin99] android komuniti di Malaysia
          To: mypenguin99@yahoogroups.com
          Date: Wednesday, April 6, 2011, 11:40 AM
















           









          Waalaikumsalam.



          Komuniti yang agak aktif adalah Code Android Malaysia.



          Lihat http://www.codeandroid.my/



          Kalau nak running scripting, boleh guna Android Scripting



          Lihat http://code.google.com/p/android-scripting/



          2011/4/6 Daus Soleh <daus_soleh@...>



          > Salam.

          >

          > Sorry kot off topik.

          >

          > Just nak minat nasihat, sape ada link website2 yg berkaitan dengan android

          > komuniti di Malaysia.

          >

          > then, nak tanye kot sape2 tau @ jupe software / compiler untuk android (run

          > dalam android), tak kesahla bahasa pengaturcaraan apa pun, janji boleh wat

          > program internally. language 'basic' macam qbasic @ basica pon ok dah. Dah

          > try cari kat androidmarket dan google, tapi tak dijumpai. Yg ada hanya

          > Android SDK.

          >

          > :)

          >

          > Terima kasih.

          >

          >

          > ------------------------------------

          >

          > Salam Aidilfitri kepada semua pelanggan mailing list my-penguin99.

          >

          >

          > Untuk mengeluarkan diri anda dari senarai email ini, hantarkan email ke :

          > mypenguin99-unsubscribe@yahoogroups.comYahoo! Groups Links

          >

          >

          >

          >



          --

          Sharuzzaman Ahmat Raslan



          [Non-text portions of this message have been removed]



























          [Non-text portions of this message have been removed]
        • Z
          legendroid.com ... From: Daus Soleh Subject: Re: [mypenguin99] android komuniti di Malaysia To: mypenguin99@yahoogroups.com Date:
          Message 4 of 6 , Apr 5, 2011
            legendroid.com

            --- On Wed, 4/6/11, Daus Soleh <daus_soleh@...> wrote:

            From: Daus Soleh <daus_soleh@...>
            Subject: Re: [mypenguin99] android komuniti di Malaysia
            To: mypenguin99@yahoogroups.com
            Date: Wednesday, April 6, 2011, 11:46 AM
















             









            wah. lajunya reply. Terima kasih banyak2.



            --- On Wed, 4/6/11, Sharuzzaman Ahmat Raslan <sharuzzaman@...> wrote:



            From: Sharuzzaman Ahmat Raslan <sharuzzaman@...>

            Subject: Re: [mypenguin99] android komuniti di Malaysia

            To: mypenguin99@yahoogroups.com

            Date: Wednesday, April 6, 2011, 11:40 AM



             



            Waalaikumsalam.



            Komuniti yang agak aktif adalah Code Android Malaysia.



            Lihat http://www.codeandroid.my/



            Kalau nak running scripting, boleh guna Android Scripting



            Lihat http://code.google.com/p/android-scripting/



            2011/4/6 Daus Soleh <daus_soleh@...>



            > Salam.



            >



            > Sorry kot off topik.



            >



            > Just nak minat nasihat, sape ada link website2 yg berkaitan dengan android



            > komuniti di Malaysia.



            >



            > then, nak tanye kot sape2 tau @ jupe software / compiler untuk android (run



            > dalam android), tak kesahla bahasa pengaturcaraan apa pun, janji boleh wat



            > program internally. language 'basic' macam qbasic @ basica pon ok dah. Dah



            > try cari kat androidmarket dan google, tapi tak dijumpai. Yg ada hanya



            > Android SDK.



            >



            > :)



            >



            > Terima kasih.



            >



            >



            > ------------------------------------



            >



            > Salam Aidilfitri kepada semua pelanggan mailing list my-penguin99.



            >



            >



            > Untuk mengeluarkan diri anda dari senarai email ini, hantarkan email ke :



            > mypenguin99-unsubscribe@yahoogroups.comYahoo! Groups Links



            >



            >



            >



            >



            --



            Sharuzzaman Ahmat Raslan



            [Non-text portions of this message have been removed]



            [Non-text portions of this message have been removed]






























            [Non-text portions of this message have been removed]
          • Daus Soleh
            tu macam web spam jek. cube tengok blog & forum. ... From: Z Subject: Re: [mypenguin99] android komuniti di Malaysia To:
            Message 5 of 6 , Apr 5, 2011
              tu macam web spam jek. cube tengok blog & forum.

              --- On Wed, 4/6/11, Z <ie7@...> wrote:

              From: Z <ie7@...>
              Subject: Re: [mypenguin99] android komuniti di Malaysia
              To: mypenguin99@yahoogroups.com
              Date: Wednesday, April 6, 2011, 12:07 PM
















               









              legendroid.com



              --- On Wed, 4/6/11, Daus Soleh <daus_soleh@...> wrote:



              From: Daus Soleh <daus_soleh@...>

              Subject: Re: [mypenguin99] android komuniti di Malaysia

              To: mypenguin99@yahoogroups.com

              Date: Wednesday, April 6, 2011, 11:46 AM



               



              wah. lajunya reply. Terima kasih banyak2.



              --- On Wed, 4/6/11, Sharuzzaman Ahmat Raslan <sharuzzaman@...> wrote:



              From: Sharuzzaman Ahmat Raslan <sharuzzaman@...>



              Subject: Re: [mypenguin99] android komuniti di Malaysia



              To: mypenguin99@yahoogroups.com



              Date: Wednesday, April 6, 2011, 11:40 AM



               



              Waalaikumsalam.



              Komuniti yang agak aktif adalah Code Android Malaysia.



              Lihat http://www.codeandroid.my/



              Kalau nak running scripting, boleh guna Android Scripting



              Lihat http://code.google.com/p/android-scripting/



              2011/4/6 Daus Soleh <daus_soleh@...>



              > Salam.



              >



              > Sorry kot off topik.



              >



              > Just nak minat nasihat, sape ada link website2 yg berkaitan dengan android



              > komuniti di Malaysia.



              >



              > then, nak tanye kot sape2 tau @ jupe software / compiler untuk android (run



              > dalam android), tak kesahla bahasa pengaturcaraan apa pun, janji boleh wat



              > program internally. language 'basic' macam qbasic @ basica pon ok dah. Dah



              > try cari kat androidmarket dan google, tapi tak dijumpai. Yg ada hanya



              > Android SDK.



              >



              > :)



              >



              > Terima kasih.



              >



              >



              > ------------------------------------



              >



              > Salam Aidilfitri kepada semua pelanggan mailing list my-penguin99.



              >



              >



              > Untuk mengeluarkan diri anda dari senarai email ini, hantarkan email ke :



              > mypenguin99-unsubscribe@yahoogroups.comYahoo! Groups Links



              >



              >



              >



              >



              --



              Sharuzzaman Ahmat Raslan



              [Non-text portions of this message have been removed]



              [Non-text portions of this message have been removed]



              [Non-text portions of this message have been removed]



























              [Non-text portions of this message have been removed]
            • Z
              huhu, dah lame tak bukak website tu.interface pon dah lain. admin cuti agaknye. ... From: Daus Soleh Subject: Re: [mypenguin99] android
              Message 6 of 6 , Apr 5, 2011
                huhu, dah lame tak bukak website tu.interface pon dah lain. admin cuti agaknye.

                --- On Wed, 4/6/11, Daus Soleh <daus_soleh@...> wrote:

                From: Daus Soleh <daus_soleh@...>
                Subject: Re: [mypenguin99] android komuniti di Malaysia
                To: mypenguin99@yahoogroups.com
                Date: Wednesday, April 6, 2011, 12:24 PM
















                 









                tu macam web spam jek. cube tengok blog & forum.



                --- On Wed, 4/6/11, Z <ie7@...> wrote:



                From: Z <ie7@...>

                Subject: Re: [mypenguin99] android komuniti di Malaysia

                To: mypenguin99@yahoogroups.com

                Date: Wednesday, April 6, 2011, 12:07 PM



                 



                legendroid.com



                --- On Wed, 4/6/11, Daus Soleh <daus_soleh@...> wrote:



                From: Daus Soleh <daus_soleh@...>



                Subject: Re: [mypenguin99] android komuniti di Malaysia



                To: mypenguin99@yahoogroups.com



                Date: Wednesday, April 6, 2011, 11:46 AM



                 



                wah. lajunya reply. Terima kasih banyak2.



                --- On Wed, 4/6/11, Sharuzzaman Ahmat Raslan <sharuzzaman@...> wrote:



                From: Sharuzzaman Ahmat Raslan <sharuzzaman@...>



                Subject: Re: [mypenguin99] android komuniti di Malaysia



                To: mypenguin99@yahoogroups.com



                Date: Wednesday, April 6, 2011, 11:40 AM



                 



                Waalaikumsalam.



                Komuniti yang agak aktif adalah Code Android Malaysia.



                Lihat http://www.codeandroid.my/



                Kalau nak running scripting, boleh guna Android Scripting



                Lihat http://code.google.com/p/android-scripting/



                2011/4/6 Daus Soleh <daus_soleh@...>



                > Salam.



                >



                > Sorry kot off topik.



                >



                > Just nak minat nasihat, sape ada link website2 yg berkaitan dengan android



                > komuniti di Malaysia.



                >



                > then, nak tanye kot sape2 tau @ jupe software / compiler untuk android (run



                > dalam android), tak kesahla bahasa pengaturcaraan apa pun, janji boleh wat



                > program internally. language 'basic' macam qbasic @ basica pon ok dah. Dah



                > try cari kat androidmarket dan google, tapi tak dijumpai. Yg ada hanya



                > Android SDK.



                >



                > :)



                >



                > Terima kasih.



                >



                >



                > ------------------------------------



                >



                > Salam Aidilfitri kepada semua pelanggan mailing list my-penguin99.



                >



                >



                > Untuk mengeluarkan diri anda dari senarai email ini, hantarkan email ke :



                > mypenguin99-unsubscribe@yahoogroups.comYahoo! Groups Links



                >



                >



                >



                >



                --



                Sharuzzaman Ahmat Raslan



                [Non-text portions of this message have been removed]



                [Non-text portions of this message have been removed]



                [Non-text portions of this message have been removed]



                [Non-text portions of this message have been removed]






























                [Non-text portions of this message have been removed]
              Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.