Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Projek MyPenguin 2007

Expand Messages
  • Sharuzzaman Ahmat Raslan
    Assalamualaikum/salam sejahtera. MyPenguin tak der plan nak buat projek yang berskala besar ke? Sebab rasa macam Open Source dah semakin malap jer, apa kata
    Message 1 of 54 , May 1 12:59 AM
    • 0 Attachment
      Assalamualaikum/salam sejahtera.

      MyPenguin tak der plan nak buat projek yang berskala besar ke?

      Sebab rasa macam Open Source dah semakin malap jer, apa kata kita
      buat satu projek berskala besar yang boleh dibuat diseluruh negara
      sesama kita sendiri.

      Contohnya:

      1. VOIP gateway supaya kalau kita nak contact sesama sendiri, atau
      kalau public nak guna, boleh register/access ke gateway tu dan
      gunakan VOIP.
      2. Distributed storage/backup - lihat di
      http://glinden.blogspot.com/2004/09/i-cringely-on-distributed-
      backups.html
      3. MyPenguin Network/Intranet - dengan menggunakan VPN, setiap
      PC/server akan connect ke satu central server, dan PC/server tu ada
      VPN sendiri. Siapa yang join network tu, boleh browse PC lain dengan
      gunakan domain, eg. http://sebol.vpn/gallery/ boleh tengok gallery
      gambar anak-anak Sebol yang tak diletakkan dalam Internet

      Pendapat/pandangan?
    • Muhammad Yusof
      assalamualaikum, abg haris pekabar? saya muhammad, student abg haris masa kelas LPI 102 kat Open Source System Sdn Bhd ari tu. saya nak tanya bila OSCC akan
      Message 54 of 54 , May 11 10:04 PM
      • 0 Attachment
        assalamualaikum,
        abg haris pekabar? saya muhammad, student abg haris masa kelas LPI 102 kat Open Source System Sdn Bhd ari tu. saya nak tanya bila OSCC akan buat exam untuk LPI 101 atau LPI 20x , saya dah lulus LPI 102 ari tu atas tunjuk ajar dan ilmu abg haris bagi masa kursus tu. sejak bila abag haris join OSCC? boleh abg haris bagi no hp abg haris dan juga no contact person yang incharge pasal training kat OSCC sekarang. jumpa lagi...ingat mcm nak pegi je kat Spoof Melaka ni.... :)-


        ---------------------------------
        Building a website is a piece of cake.
        Yahoo! Small Business gives you all the tools to get online.

        [Non-text portions of this message have been removed]
      Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.