Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Re: [mypenguin99] Re: Kempen memburukkan Arafat?

Expand Messages
  • Mohammad Jeffry
    Apakah maksud Materi Tarbiyah ? ... -- And whoever does an atom s weight of evil will see it. [Non-text portions of this message have been removed]
    Message 1 of 16 , Mar 28 4:10 PM
    • 0 Attachment
      Apakah maksud "Materi Tarbiyah" ?

      On 3/28/06, md_najmi <md_najmi@...> wrote:
      >
      > takdela,just joking.
      >
      > maybe some kids neglected by their parents and do some *nice* graffiti
      > for things that they thought really fun. just let them that way.
      >
      > anjing menyalak pada gunung,tak runtuh gunung tu. busut pun belum
      > tentu runtuh. tapi anjing masih tetap anjing.
      >
      > Tujuan;
      > 1- Faham bahawa potensi pendengaran,pengelihatan,hati(akal) akan
      > dipertanggungjawabkan untuk ibadah
      >
      > 2-Faham bahawa akibat khianat terhadap tugas ibadah akan kembali kepada
      > diri sendiri.
      >
      > Kisi-kisi materi;
      >
      > Potensi (QS 67:23, 32:9, 16:78,7:179,22:46)
      > -Pendengaran
      > -Penglihatan
      > -Hati
      >
      > Kepimpinan (QS 2:21,51:56)
      >
      > Amanah (QS 33:72,24:55,48:29)
      >
      > Khianat
      > Bagaikan ternak (7:179,25:43-44)
      > Bagaikan anjing (7:176)
      > Bagaikan monyet (5:60)
      > Bagaikan babi (5:60)
      > Bagaikan kayu(63:4)
      > Bagaikan batu(2:74)
      > Bagaikan labah-labah (29:41)
      > Bagaikan keledai (62:5)
      >
      > Dipetik dari:
      > Materi Tarbiyah,
      > Panduan Kurikulum bagi Da'i dan Murabbi, Ummu Yasmin,Media Insani
      > Press,RM15
      >
      >
      > --- In mypenguin99@yahoogroups.com, -=+{[IMZ(r)]}+=- <obelicks@...> wrote:
      > >
      > > iyer ke?
      > >
      > > erm aper cerita nih lam atak jenguk alih ada kempen2 pulak ni..
      > > ada pilihanraya pulak ke?
      > >
      > >
      > > --- In mypenguin99@yahoogroups.com, "md_najmi" <md_najmi@> wrote:
      > > >
      > > > arafat/trunasuci ni yang menang pilihanraya kat palestin tu ke? wakil
      > > > HAMAS?
      > > >
      > > > hehehe. cuba check yg main-mainkan tu ultra zionis ke bukan. aku bukan
      > > > suka sangat game (star)david vs goliath nih :p
      > > >
      > > >
      > > >
      > > > --- In mypenguin99@yahoogroups.com, SiNgA UtArA <singautarapower@>
      > > > wrote:
      > > > >
      > > > > sapa budak tuh?...anyone knows...
      > > > > kang singa mengaummmmMMmMMMmMmmm kang....
      > > > >
      > > > > --- Sharuzzaman Ahmat Raslan <sharuzzaman@>
      > > > > wrote:
      > > > >
      > > > > > Lepas Najmi, ni Arafat pulak. Lihat
      > > > > > http://www.geocities.com/sharuzzaman/arafat.html
      > > > > >
      > > > > > Saya tak nampak logik dan kaitan disebalik
      > > > > > penggunaan nama "billygatemicro", anti Open Source,
      > > > > > pro Microsoft, dan gambar Arafat sebagai avatar.
      > > > > >
      > > > > > Nilaikan sendiri.
      > > > > >
      > > > > > --
      > > > > > _______________________________________________
      > > > > >
      > > > > > Search for businesses by name, location, or phone
      > > > > > number. -Lycos Yellow Pages
      > > > > >
      > > > > >
      > > > >
      > > >
      > >
      >
      > http://r.lycos.com/r/yp_emailfooter/http://yellowpages.lycos.com/default.asp?SRC=lycos10
      > > > > >
      > > > > >
      > > > >
      > > > >
      > > > > __________________________________________________
      > > > > Do You Yahoo!?
      > > > > Tired of spam? Yahoo! Mail has the best spam protection around
      > > > > http://mail.yahoo.com
      > > > >
      > > >
      > >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      > Untuk mengeluarkan diri anda dari senarai email ini, hantarkan email ke :
      > mypenguin99-unsubscribe@yahoogroups.com
      >
      > ~~khai
      > Yahoo! Groups Links
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >


      --
      And whoever does an atom's weight of evil will see it.


      [Non-text portions of this message have been removed]
    • natiqah02
      assalaamualaikum mai KT kalu call ler aku, kalau aku ada boleh minum minum insyallah..
      Message 2 of 16 , Apr 1, 2006
      • 0 Attachment
        assalaamualaikum

        mai KT kalu call ler aku, kalau aku ada boleh minum minum insyallah..



        --- In mypenguin99@yahoogroups.com, "Ahmad Arafat" <trunasuci_74@...>
        wrote:
        >
        > Erm..
        > aku just terbaca posting nih..
        >
        > for me biarla.. maybe depa rasa fun dgn berbuat demikian..
        > pasal dalam ramai2 manusia tu ada berbagai warna, cirtarasa, corak
        > pemikiran dan lain2.. banyak dari mereka2 itu berfikir, apa yg tidak
        > selari dengan aliran pemikiran dan cara yg mereka anuti sebagai
        > "b*d*h", "keldai", "pecacai" dan berbagai label2 lagi..
        >
        > biarkanlah..
        > pada aku, aku rasa mnajem, sharuzzaman, sebol serta kawan2 yg lain
        > banyak membantu perkembangan dunia OSS tempatan.. bukan nakkan glamour
        > ataupun undian SMS...
        >
        > topic tu kejap lg aku lock kat putera.com.. anggap saja ianya troll
        > dan mainan pihak2 yg tidak matang dalam berfikir.. :)
        >
        > tima kasih pada sharuzzaman yg kol aku untuk info pasal hal nih...
        > masa tu aku dalam perjalanan dari Rantau Panjang ke KL sebelum fly ke
        > Miri..
        >
        > p/s: Anyway aku now kat Miri.. next week kat Trg/JB
        >
        >
        >
        >
        >
        >
        > --- In mypenguin99@yahoogroups.com, -=+{[IMZ®]}+=- <obelicks@> wrote:
        > >
        > > entah la..
        > > Fitrah manusia kot suka berkelahi :)
        > > dan irihati..
        > >
        > > p/s: indicator untuk menilai diri..
        > >
        >
      • Nik Mohd Fairus Ismail
        Aku kat KT, tanak ajak minum ke.... he he he ... [Non-text portions of this message have been removed]
        Message 3 of 16 , Apr 1, 2006
        • 0 Attachment
          Aku kat KT, tanak ajak minum ke.... he he he

          On 4/1/06, natiqah02 <natiqah02@...> wrote:
          >
          > assalaamualaikum
          >
          > mai KT kalu call ler aku, kalau aku ada boleh minum minum insyallah..
          >
          >
          >
          > --- In mypenguin99@yahoogroups.com, "Ahmad Arafat" <trunasuci_74@...>
          > wrote:
          > >
          > > Erm..
          > > aku just terbaca posting nih..
          > >
          > > for me biarla.. maybe depa rasa fun dgn berbuat demikian..
          > > pasal dalam ramai2 manusia tu ada berbagai warna, cirtarasa, corak
          > > pemikiran dan lain2.. banyak dari mereka2 itu berfikir, apa yg tidak
          > > selari dengan aliran pemikiran dan cara yg mereka anuti sebagai
          > > "b*d*h", "keldai", "pecacai" dan berbagai label2 lagi..
          > >
          > > biarkanlah..
          > > pada aku, aku rasa mnajem, sharuzzaman, sebol serta kawan2 yg lain
          > > banyak membantu perkembangan dunia OSS tempatan.. bukan nakkan glamour
          > > ataupun undian SMS...
          > >
          > > topic tu kejap lg aku lock kat putera.com.. anggap saja ianya troll
          > > dan mainan pihak2 yg tidak matang dalam berfikir.. :)
          > >
          > > tima kasih pada sharuzzaman yg kol aku untuk info pasal hal nih...
          > > masa tu aku dalam perjalanan dari Rantau Panjang ke KL sebelum fly ke
          > > Miri..
          > >
          > > p/s: Anyway aku now kat Miri.. next week kat Trg/JB
          > >
          > >
          > >
          > >
          > >
          > >
          > > --- In mypenguin99@yahoogroups.com, -=+{[IMZ(r)]}+=- <obelicks@> wrote:
          > > >
          > > > entah la..
          > > > Fitrah manusia kot suka berkelahi :)
          > > > dan irihati..
          > > >
          > > > p/s: indicator untuk menilai diri..
          > > >
          > >
          >
          >
          >
          >
          >
          >
          > Untuk mengeluarkan diri anda dari senarai email ini, hantarkan email ke :
          > mypenguin99-unsubscribe@yahoogroups.com
          >
          > ~~khai
          > Yahoo! Groups Links
          >
          >
          >
          >
          >
          >
          >


          [Non-text portions of this message have been removed]
        • md_najmi
          semacam silibus/syallabi,bahasa indonesia; http://id.wikipedia.org/wiki/Materi ... kepada ... ke? wakil ... aku bukan ...
          Message 4 of 16 , Apr 4, 2006
          • 0 Attachment
            semacam silibus/syallabi,bahasa indonesia;

            http://id.wikipedia.org/wiki/Materi




            --- In mypenguin99@yahoogroups.com, "Mohammad Jeffry" <linuxlah@...>
            wrote:
            >
            > Apakah maksud "Materi Tarbiyah" ?
            >
            > On 3/28/06, md_najmi <md_najmi@...> wrote:
            > >
            > > takdela,just joking.
            > >
            > > maybe some kids neglected by their parents and do some *nice* graffiti
            > > for things that they thought really fun. just let them that way.
            > >
            > > anjing menyalak pada gunung,tak runtuh gunung tu. busut pun belum
            > > tentu runtuh. tapi anjing masih tetap anjing.
            > >
            > > Tujuan;
            > > 1- Faham bahawa potensi pendengaran,pengelihatan,hati(akal) akan
            > > dipertanggungjawabkan untuk ibadah
            > >
            > > 2-Faham bahawa akibat khianat terhadap tugas ibadah akan kembali
            kepada
            > > diri sendiri.
            > >
            > > Kisi-kisi materi;
            > >
            > > Potensi (QS 67:23, 32:9, 16:78,7:179,22:46)
            > > -Pendengaran
            > > -Penglihatan
            > > -Hati
            > >
            > > Kepimpinan (QS 2:21,51:56)
            > >
            > > Amanah (QS 33:72,24:55,48:29)
            > >
            > > Khianat
            > > Bagaikan ternak (7:179,25:43-44)
            > > Bagaikan anjing (7:176)
            > > Bagaikan monyet (5:60)
            > > Bagaikan babi (5:60)
            > > Bagaikan kayu(63:4)
            > > Bagaikan batu(2:74)
            > > Bagaikan labah-labah (29:41)
            > > Bagaikan keledai (62:5)
            > >
            > > Dipetik dari:
            > > Materi Tarbiyah,
            > > Panduan Kurikulum bagi Da'i dan Murabbi, Ummu Yasmin,Media Insani
            > > Press,RM15
            > >
            > >
            > > --- In mypenguin99@yahoogroups.com, -=+{[IMZ(r)]}+=- <obelicks@>
            wrote:
            > > >
            > > > iyer ke?
            > > >
            > > > erm aper cerita nih lam atak jenguk alih ada kempen2 pulak ni..
            > > > ada pilihanraya pulak ke?
            > > >
            > > >
            > > > --- In mypenguin99@yahoogroups.com, "md_najmi" <md_najmi@> wrote:
            > > > >
            > > > > arafat/trunasuci ni yang menang pilihanraya kat palestin tu
            ke? wakil
            > > > > HAMAS?
            > > > >
            > > > > hehehe. cuba check yg main-mainkan tu ultra zionis ke bukan.
            aku bukan
            > > > > suka sangat game (star)david vs goliath nih :p
            > > > >
            > > > >
            > > > >
            > > > > --- In mypenguin99@yahoogroups.com, SiNgA UtArA <singautarapower@>
            > > > > wrote:
            > > > > >
            > > > > > sapa budak tuh?...anyone knows...
            > > > > > kang singa mengaummmmMMmMMMmMmmm kang....
            > > > > >
            > > > > > --- Sharuzzaman Ahmat Raslan <sharuzzaman@>
            > > > > > wrote:
            > > > > >
            > > > > > > Lepas Najmi, ni Arafat pulak. Lihat
            > > > > > > http://www.geocities.com/sharuzzaman/arafat.html
            > > > > > >
            > > > > > > Saya tak nampak logik dan kaitan disebalik
            > > > > > > penggunaan nama "billygatemicro", anti Open Source,
            > > > > > > pro Microsoft, dan gambar Arafat sebagai avatar.
            > > > > > >
            > > > > > > Nilaikan sendiri.
            > > > > > >
            > > > > > > --
            > > > > > > _______________________________________________
            > > > > > >
            > > > > > > Search for businesses by name, location, or phone
            > > > > > > number. -Lycos Yellow Pages
            > > > > > >
            > > > > > >
            > > > > >
            > > > >
            > > >
            > >
            > >
            http://r.lycos.com/r/yp_emailfooter/http://yellowpages.lycos.com/default.asp?SRC=lycos10
            > > > > > >
            > > > > > >
            > > > > >
            > > > > >
            > > > > > __________________________________________________
            > > > > > Do You Yahoo!?
            > > > > > Tired of spam? Yahoo! Mail has the best spam protection around
            > > > > > http://mail.yahoo.com
            > > > > >
            > > > >
            > > >
            > >
            > >
            > >
            > >
            > >
            > >
            > > Untuk mengeluarkan diri anda dari senarai email ini, hantarkan
            email ke :
            > > mypenguin99-unsubscribe@yahoogroups.com
            > >
            > > ~~khai
            > > Yahoo! Groups Links
            > >
            > >
            > >
            > >
            > >
            > >
            > >
            > >
            >
            >
            > --
            > And whoever does an atom's weight of evil will see it.
            >
            >
            > [Non-text portions of this message have been removed]
            >
          • ahmad arafat
            buleh.. kol atau sms aku 017-3222010.. lg 1-2 hari aku dah balik kl ah ... __________________________________________________ Do You Yahoo!? Tired of spam?
            Message 5 of 16 , Apr 7, 2006
            • 0 Attachment
              buleh..
              kol atau sms aku 017-3222010.. lg 1-2 hari aku dah
              balik kl ah




              --- natiqah02 <natiqah02@...> wrote:

              > assalaamualaikum
              >
              > mai KT kalu call ler aku, kalau aku ada boleh minum
              > minum insyallah..
              >
              >
              >
              > --- In mypenguin99@yahoogroups.com, "Ahmad Arafat"
              > <trunasuci_74@...>
              > wrote:
              > >
              > > Erm..
              > > aku just terbaca posting nih..
              > >
              > > for me biarla.. maybe depa rasa fun dgn berbuat
              > demikian..
              > > pasal dalam ramai2 manusia tu ada berbagai warna,
              > cirtarasa, corak
              > > pemikiran dan lain2.. banyak dari mereka2 itu
              > berfikir, apa yg tidak
              > > selari dengan aliran pemikiran dan cara yg mereka
              > anuti sebagai
              > > "b*d*h", "keldai", "pecacai" dan berbagai label2
              > lagi..
              > >
              > > biarkanlah..
              > > pada aku, aku rasa mnajem, sharuzzaman, sebol
              > serta kawan2 yg lain
              > > banyak membantu perkembangan dunia OSS tempatan..
              > bukan nakkan glamour
              > > ataupun undian SMS...
              > >
              > > topic tu kejap lg aku lock kat putera.com.. anggap
              > saja ianya troll
              > > dan mainan pihak2 yg tidak matang dalam berfikir..
              > :)
              > >
              > > tima kasih pada sharuzzaman yg kol aku untuk info
              > pasal hal nih...
              > > masa tu aku dalam perjalanan dari Rantau Panjang
              > ke KL sebelum fly ke
              > > Miri..
              > >
              > > p/s: Anyway aku now kat Miri.. next week kat
              > Trg/JB
              > >
              > >
              > >
              > >
              > >
              > >
              > > --- In mypenguin99@yahoogroups.com, -=+{[IMZ®]}+=-
              > <obelicks@> wrote:
              > > >
              > > > entah la..
              > > > Fitrah manusia kot suka berkelahi :)
              > > > dan irihati..
              > > >
              > > > p/s: indicator untuk menilai diri..
              > > >
              > >
              >
              >
              >
              >
              >


              __________________________________________________
              Do You Yahoo!?
              Tired of spam? Yahoo! Mail has the best spam protection around
              http://mail.yahoo.com
            Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.