Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

WANITA YG DIMURKAI OLEH ALLLAH

Expand Messages
  • Best of Forum myMasjid
    ============================================================= Tajuk :WANITA YG DIMURKAI OLEH ALLLAH Untuk memberi respond kepada topik ini, sila ke URL berikut
    Message 1 of 3 , Mar 11, 2003
      =============================================================
      Tajuk :WANITA YG DIMURKAI OLEH ALLLAH
      Untuk memberi respond kepada topik ini, sila ke URL berikut :
      http://www.mymasjid.com.my/forum/show.asp?id=278560
      =============================================================
      1.Wanita yg digantung dgn rambutnya krn dia tidak menjaga rambutnya (di
      jilbab) dikalangan lelaki.

      2.Wanita yg digantung dgn lidahnya krn dia menyakiti hati suaminya dgn
      kata

      3.Kemudian Nabi s.a.w bersabda: "Tidak seorang wanita yg menyakiti hati
      suaminya melalui kata2nya kecuali Allah akan membuatnya mulutnya kelak
      dihari kiamat,selebar 70 zira' kemudian akan mengikatnya dibelakang
      lehernya.

      4.Adapun wanita yg digantung dgn buah dadanya krn dia menyusui anak org
      lain tanpa izin suaminya.

      5.Adapun wanita yg diikat dgn kaki & tangannya itu krn dia keluar rumah
      tanpa izin suaminya, tidak mandi wajib dr haidh & nifas.

      6.Adapun wanita yg memakan badannya sendiri krn suka bersolek utk
      dilihat lelaki lain serta suka membicarakan keaiban org.

      7.Adapun wanita yg memotong badannya sendiri dgn gunting dari neraka
      kerana dia suka menonjolkan diri (ingin terkenal) dikalangan org yg
      banyak dgn maksud supaya org melihat perhiasannya dan setiap org jatuh
      cinta padanya krn melihat perhisannya.

      8.Adapun wanita yg diikat kedua kaki & tangannya sampai ke ubun2nya &
      dibelit oleh ular & kala jengking krn dia mampu mengerjakan solat &
      puasa.Tetapi dia tidak mahu berwudhuk & tidak solat serta tidak mahu
      mandi wajib.

      9.Adapun wanita yg kepalanya spt kepala babi & badannya spt kaldai krn
      dia suka mengadu-domba(melaga-lagakan org) serta berdusta.

      10.Adapun wanita yg berbentuk spt anjing krn dia ahli fitnah serta suka
      marah-marah pada suaminya.





      Jln capai takwa mujahadah(lawan nafsu),jaga k'bersihan hati(jgn mkn
      byk,m'baca al-quran)dan bersih kan hati dari nafsu.

      Oleh :AiNuL HuLsAiNi~AkU TeTap AkU WaLaU SiApA PuN Di SiSi Ku~
      http://www.mymasjid.com.my/forum/show.asp?id=278560

      myMasjid:Mengembalikan kegemilangan Masjid
      =============================================================
      Anda ingin mencari Jodoh? > www.myjodoh.net


      [Non-text portions of this message have been removed]
    • tipah
      Assalam mualaikum Baru-baru ini kereta saya dilanggar oleh sebuah kereta jadi tuan punya kereta...rupa cam student jer..pompuan..so..dia kata bawa bengkel la
      Message 2 of 3 , Mar 11, 2003
        Assalam mualaikum

        Baru-baru ini kereta saya dilanggar oleh sebuah kereta

        jadi tuan punya kereta...rupa cam student
        jer..pompuan..so..dia kata bawa bengkel la kereta
        you...dia janji akan bayar semua kos kerosakan
        kebetulan waktu itu dah petang hampir maghrib..jadi
        saya kata besok lah..jadi saya ambil no.telefon
        dia.....esoknya bila saya cuba hubungi..dia offkan
        tefon...okey fine...next day..saya cuba tefon
        lagik..this time mungkin father budak pompuan tu yang
        jawab...dia kata tak mahu bayar..so saya
        katakan...encik...kita ni orang islam..tak baik buat
        cam ni...that man jawab...saya bukan orang islam!...
        jadi persoalan saya...lelaki macam ni..jatuh murtad
        tak...?
        sekian, terima kasih



        =====
        just me : Tip

        __________________________________________________
        Do you Yahoo!?
        Yahoo! Web Hosting - establish your business online
        http://webhosting.yahoo.com
      • tipah
        Terima kasih atas respond sdr...rupa budak pumpuan tu memang keturunan melayu..nama pun melayu..jadi tak tahulah ayahnyer...melayu ke tidak.....kalau budak tu
        Message 3 of 3 , Mar 11, 2003
          Terima kasih atas respond sdr...rupa budak pumpuan tu
          memang keturunan melayu..nama pun melayu..jadi tak
          tahulah ayahnyer...melayu ke tidak.....kalau budak tu
          tak berupa dan bernama melayu....tak timbul soal
          murtad ni....agaknyer...zaman akhir-akhir ni orang
          melayu kita ni islam sebab dek nenek moyang mereka
          beragama islam...wal hal....dalam kehidupan
          harian..lebih teruk dari org bukan islam...sama lah
          jugak dlm kes kalau tertangkap tidak berpuasa dlm
          ramadhan...rela tak mengaku islam...sebab takut kena
          denda........kesian datuk nenek kita dulu-dulu bila
          dapat piat piut macam ni.....sedih kan...?
          --- "Abd. Aziz" <abaziz@...> wrote:
          > Yang ditanyai itu confirm ke Islamnya sebab tak
          > lengkaplah sapa nama yang
          > langgar awak tu
          > ----- Original Message -----
          > From: "tipah" <mylastlady@...>
          > To: <mymasjid@yahoogroups.com>
          > Sent: Wednesday, March 12, 2003 12:19 PM
          > Subject: [myMasjid] tanya sikit
          >
          >
          > > Assalam mualaikum
          > >
          > > Baru-baru ini kereta saya dilanggar oleh sebuah
          > kereta
          > >
          > > jadi tuan punya kereta...rupa cam student
          > > jer..pompuan..so..dia kata bawa bengkel la kereta
          > > you...dia janji akan bayar semua kos kerosakan
          > > kebetulan waktu itu dah petang hampir
          > maghrib..jadi
          > > saya kata besok lah..jadi saya ambil no.telefon
          > > dia.....esoknya bila saya cuba hubungi..dia offkan
          > > tefon...okey fine...next day..saya cuba tefon
          > > lagik..this time mungkin father budak pompuan tu
          > yang
          > > jawab...dia kata tak mahu bayar..so saya
          > > katakan...encik...kita ni orang islam..tak baik
          > buat
          > > cam ni...that man jawab...saya bukan orang
          > islam!...
          > > jadi persoalan saya...lelaki macam ni..jatuh
          > murtad
          > > tak...?
          > > sekian, terima kasih
          > >
          > >
          > >
          > > =====
          > > just me : Tip
          > >
          > > __________________________________________________
          > > Do you Yahoo!?
          > > Yahoo! Web Hosting - establish your business
          > online
          > > http://webhosting.yahoo.com
          > >
          > >
          > > +++++++++++++++++++++++++++++++++++++
          > > INGIN MENCARI JODOH ?
          > > http://www.myjodoh.net
          > > +++++++++++++++++++++++++++++++++++++
          > >
          > > 1) Laman Utama myMasjid:
          > http://www.mymasjid.com.my
          > > 2) Untuk mengemukakan artikel sila ke
          > http://www.mymasjid.com.my/forum
          > > 3) Hanya artikel terbaik di Forum akan akan
          > disebarkan di dalam group.
          > > 4) Untuk Keluar Dari Group :
          > mymasjid-unsubscribe@yahoogroups.com
          > > 5) Untuk Sertai Group :
          > mymasjid-subscribe@yahoogroups.com
          > >
          > >
          > > Your use of Yahoo! Groups is subject to
          > http://docs.yahoo.com/info/terms/
          > >
          > >
          >


          =====
          just me : Tip

          __________________________________________________
          Do you Yahoo!?
          Yahoo! Web Hosting - establish your business online
          http://webhosting.yahoo.com
        Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.