Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

Idézetek

Expand Messages
 • Bánki Hajnal
  Az értelmes ember alkalmazkodik a világhoz, az ostoba megpróbálja a világot önmagához igazítani. Ezért aztán minden haladás az ostobáktól függ.
  Message 1 of 1 , Jun 17, 2002
   "Az értelmes ember alkalmazkodik a világhoz, az ostoba megpróbálja a világot önmagához igazítani. Ezért aztán minden haladás az ostobáktól függ."
   George Bernard Shaw

   "Kultúránk elveszi a bátorságunkat ahhoz, hogy merjünk gyengédek lenni. Ez részben azért is van, mert kultúránk célirányos. A gyengédségnek nincsen célja. A modern, egyenrangú nők buzgón próbálják bizonyítani, hogy azért van joguk az egyenrangúságra, mert nagyon kevéssé térnek el a férfiaktól. És ezért nyomják el önmagukban a gyengédséget. Következésképpen a férfiaknak hiányzik a gyengédség, és hogy mégis meglegyen ez az érzésük, pótlék gyanánt csodálni kell őket, hogy önérzetük megkapja azt, ami jár neki. Így hát a férfiak az állandó függőség és szorongás állapotában élnek. A nők pedig frusztráltnak érzik magukat, mert nincs meg a teljes szabadságuk arra, hogy eljátszzák saját nemi szerepüket.
   "Azt hiszem, hogy egy nagy része mindannak, ami a "szeretet" és a "szerelem" megjelölés alatt fut, nem más, mint az ilyen siker és elismerés iránti vágy."
   "Az üzleti életben a férfi legyen agresszív, de otthon legyen gyengéd. Élhet a hivatásának, ám ha este hazaérkezik, nem szabad fáradtnak lennie. Az ügyfelekkel és a konkurenciával szemben legyen gátlástalan, de a feleségével és a gyerekeivel szemben teljesen nyílt és őszinte. Szeresse mindenki, de mindamellett a legjobban mégis a családja. A modern férfi megpróbál mindennek eleget tenni, és hogy nem bolondul meg, azt csak annak köszönheti, hogy nem veszi túl komolyan az egészet. Ugyanez vonatkozik a nőkre is." Erich Fromm

   "A polgári erkölcs és a polgári irodalom a múltban is és ma is gyakorlatilag "a női nem frigiditásra nevelésének tanfolyama". A tanfolyam eredményes"
   Dr Fritz Kahn

   "Semmit se próbálj fogva tartani, mert a fogva azt jelenti, hogy erőszakot teszel, és kihívod magad ellen a halált. A halál gyakrabban jön, ha befolyásolni akarsz. Ha konzerválni akarod a másik ember iránti szerelmed, az a szerelem gyorsabban meghal, mint azt okos fejed elgondolta. Minél inkább képes vagy meghagyni a dolgok és az emberek szabadságát, annál nagyobb az esélyed arra, hogy megmarad számodra a szerelem."
   "Szeretni minden, szeretni az élet titka. Szeress, és boldog leszel. A szerelem életed lényege. A szerelemben megtapasztalod saját életed és másokét. Minél jobban szeretsz, annál több értelmet, boldogságot és elégedettséget tapasztalsz. Minél kevésbé szeretsz, annál közelebb kerülsz az erőszakhoz és a halálhoz. Ezt te nem akarod. Így hát nem tehetsz mást nincs más választásod."
   Peter Lauster
  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.