Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 
 • Back
 • About Group

 • Join Group
No activity in last 7 days

Group Description

Mire se erdhët në List Grupin "LUNXHERIA"!

____________________________________

Krahina e Lunxherisë, shtrihet përgjatë faqes së malit me të njëjtin emër, përballë qytetit të Gjirokastrës. Bën pjesë në trevat e lashta shqiptare me një popullsi vendase të vendosur aty, sipas historianeve, "që në agim të historisë". Për të ruajtur historinë, traditat dhe zakonet e bukura lunxhiote, është ngritur dhe funksionon “Shoqata Kulturore Atdhetare Lunxheria”, e themeluar në fshatin Dhoksat në 5 Nëntor 1995 nga të emigruarit dhe vendasit. Asambleja e Përgjitheshme që u mblodh me 15 Nëntor 2008 në qytetin e Gjirokastrës, zgjodhi zonjën Katerina Mitrokosta kryetare të shoqatës.

Ne jemi një grup lunxhiotesh me banim në Boston të SHBA-së që kerkojmë të mbajmë gjallë zakonet, traditat, lidhjet me vendin dhe krahinën tone të dashur, si dhe me të gjithë lunxhiotet e tjerë, emigrantë të shpërndarë në gjithë botën.

Ftojmë lunxhiotët, si dhe dashmirësit dhe miqtë e Lunxhërisë, të japin kontributin e tyre.

_____________________

Kjo faqe u inspirua nga mësuesi Vasil Naqo Sevi nga Minguli i Lunxherisë, i emigruar familiarisht ne Boston.

____________________________
BLOGU LUNXHERIA: http://lunxheria1.blogspot.com/

Group Information

 • 37
 • Albania
 • Jan 29, 2004
 • English

Group Settings

 • This is a restricted group.
 • Attachments are permitted.
 • Members cannot hide email address.
 • Listed in Yahoo Groups directory.
 • Membership requires approval.
 • Messages require approval.
 • Anyone can post messages.

Message History