Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Pora klausimu del emigraciniu dokumentu pildymo

Expand Messages
  • cyboks
    Laba diena! Planuojame su vyru ir vaiku emigruoti i Kanada (dar jokiu formu nepildeme). Ir as ir jis planuojame emigruoti kaip skilled workers. Bet kaip dabar
    Message 1 of 8 , Feb 10, 2009
    • 0 Attachment
      Laba diena!
      Planuojame su vyru ir vaiku emigruoti i Kanada (dar jokiu formu
      nepildeme). Ir as ir jis planuojame emigruoti kaip skilled workers.
      Bet kaip dabar reikia pildyti formas - viena paketa, ar du paketus?
      Nes jei pildyti tik viena formu paketa, jose nurodomas tik vienas
      principal candidate. O kitas eina kaip seimos narys. Patarkite, kaip
      jus pildet formas seimai?

      Ir dar, gal zinote, kuriame Kanados regione daugiau IT kompaniju? Man
      arciau sirdies Vankuveris ( del kalnu, del juros), bet kokia ten
      situacija su darbu?

      Ir dar :) Jei mes gausime vizas, per kiek laiko turesime persikelti i
      Kanada, kad jos neprapultu?

      Is anksto dekinga ir atleiskite, jei tokios temos jau buvo, nes
      fiziskai nespejau perskaityt visu temu.
    • kastis
      Pildykit kaip seima, issirinkit kuris labiau kvalifikuotas, tas ir bus principal. O uz antra gausit extra tasku. Darbo dar anksti pradeti ieskoti, palaukit
      Message 2 of 8 , Feb 10, 2009
      • 0 Attachment
        Pildykit kaip seima, issirinkit kuris labiau kvalifikuotas, tas ir bus
        principal. O uz antra gausit extra tasku.

        Darbo dar anksti pradeti ieskoti, palaukit bent kol paprasys medicinine
        komisija pereiti (manua minimum 2 metus ?).

        gavus vizas (jums dar toli iki to), reikia ivaziuoti per metus nuo
        dienos kai praejot medicinine komisija. Ten gal extra menesi uzmes,
        nelabai tiksliai jie ten skaiciuoja.
      • cyboks
        Aciu uz informacija! Dar klausimas, ar galimas variantas, kai isduodama viza tik vienam seimos nariui, o kitam ne? O per metus isvaziuoti jau visam laikui? Ar
        Message 3 of 8 , Feb 10, 2009
        • 0 Attachment
          Aciu uz informacija!
          Dar klausimas, ar galimas variantas, kai isduodama viza tik vienam
          seimos nariui, o kitam ne?

          O per metus isvaziuoti jau visam laikui? Ar galima butu isvaziuoti,
          pabuti Kanadoje koki menesi ir vel grizti i Lietuva, pvz., metams, o
          paskui vel isvaziuoti jau visam laikui?

          Visur deklaruoja atlyginimus 50 K metams, ar pan., bet niekur
          nepasakyta apie mokescius. Idomu kiek lieka "i rankas"?

          --- In lithuaniansincanada@yahoogroups.com, "kastis" <kastiss@...>
          wrote:
          >
          > Pildykit kaip seima, issirinkit kuris labiau kvalifikuotas, tas ir
          bus
          > principal. O uz antra gausit extra tasku.
          >
          > Darbo dar anksti pradeti ieskoti, palaukit bent kol paprasys
          medicinine
          > komisija pereiti (manua minimum 2 metus ?).
          >
          > gavus vizas (jums dar toli iki to), reikia ivaziuoti per metus nuo
          > dienos kai praejot medicinine komisija. Ten gal extra menesi uzmes,
          > nelabai tiksliai jie ten skaiciuoja.
          >
        • Mindaugas Navickas
          As dar negirdejau apie toki varianta kai vienas is seimos gauna, o kitas - ne. Arba gauna visi, arba nei vienas negauna. Galite atvaziuoti, issimti PR kortele
          Message 4 of 8 , Feb 10, 2009
          • 0 Attachment
            As dar negirdejau apie toki varianta kai vienas is seimos gauna, o kitas - ne. Arba gauna visi, arba nei vienas negauna.
            Galite atvaziuoti, issimti PR kortele (gal net issilaikyti teises, gauti OHIP kortele) ir tada isvaziuoti. Jei gerai prisimenu, galima nebuti 2 metus (is 5 metu periodo)kad neprarasti PR statuso.

            Del Tax'u - nera paprasto atsakymo... Jei nori paziureti kokia tax sistema yra sudetinga, gali naudoti si kalkuliatoriu:
            http://www.taxtips.ca/calculator/cdncalculator.htm

            Arba paprastesnis yra cia:
            http://lsminsurance.ca/calculators/canada/income-tax

            Sekmes
            Mindaugas

             



            ________________________________
            From: cyboks <cyboks@...>
            To: lithuaniansincanada@yahoogroups.com
            Sent: Tuesday, February 10, 2009 1:27:08 PM
            Subject: [LitCanada] Re: Pora klausimu del emigraciniu dokumentu pildymo


            Aciu uz informacija!
            Dar klausimas, ar galimas variantas, kai isduodama viza tik vienam
            seimos nariui, o kitam ne?

            O per metus isvaziuoti jau visam laikui? Ar galima butu isvaziuoti,
            pabuti Kanadoje koki menesi ir vel grizti i Lietuva, pvz., metams, o
            paskui vel isvaziuoti jau visam laikui?

            Visur deklaruoja atlyginimus 50 K metams, ar pan., bet niekur
            nepasakyta apie mokescius. Idomu kiek lieka "i rankas"?

            --- In lithuaniansincanada @yahoogroups. com, "kastis" <kastiss@... >
            wrote:
            >
            > Pildykit kaip seima, issirinkit kuris labiau kvalifikuotas, tas ir
            bus
            > principal. O uz antra gausit extra tasku.
            >
            > Darbo dar anksti pradeti ieskoti, palaukit bent kol paprasys
            medicinine
            > komisija pereiti (manua minimum 2 metus ?).
            >
            > gavus vizas (jums dar toli iki to), reikia ivaziuoti per metus nuo
            > dienos kai praejot medicinine komisija. Ten gal extra menesi uzmes,
            > nelabai tiksliai jie ten skaiciuoja.
            >




            [Non-text portions of this message have been removed]
          • Andrejus C.
            patikslinimas del PR statuso - atvirksciai, reikia isbuti Kanadoje 2 metus is 5. T.y. 3 metus galima praleisti Lietuvoj. Andrius
            Message 5 of 8 , Feb 10, 2009
            • 0 Attachment
              patikslinimas del PR statuso - atvirksciai, reikia isbuti Kanadoje 2 metus is 5. T.y. 3 metus galima praleisti Lietuvoj.

              Andrius




              ________________________________
              From: Mindaugas Navickas <mnavickas@...>
              To: lithuaniansincanada@yahoogroups.com
              Sent: Tuesday, February 10, 2009 3:01:04 PM
              Subject: Re: [LitCanada] Re: Pora klausimu del emigraciniu dokumentu pildymo


              As dar negirdejau apie toki varianta kai vienas is seimos gauna, o kitas - ne. Arba gauna visi, arba nei vienas negauna.
              Galite atvaziuoti, issimti PR kortele (gal net issilaikyti teises, gauti OHIP kortele) ir tada isvaziuoti. Jei gerai prisimenu, galima nebuti 2 metus (is 5 metu periodo)kad neprarasti PR statuso.

              Del Tax'u - nera paprasto atsakymo... Jei nori paziureti kokia tax sistema yra sudetinga, gali naudoti si kalkuliatoriu:
              http://www.taxtips. ca/calculator/ cdncalculator. htm

              Arba paprastesnis yra cia:
              http://lsminsurance .ca/calculators/ canada/income- tax

              Sekmes
              Mindaugas



              ____________ _________ _________ __
              From: cyboks <cyboks@yahoo. com>
              To: lithuaniansincanada @yahoogroups. com
              Sent: Tuesday, February 10, 2009 1:27:08 PM
              Subject: [LitCanada] Re: Pora klausimu del emigraciniu dokumentu pildymo

              Aciu uz informacija!
              Dar klausimas, ar galimas variantas, kai isduodama viza tik vienam
              seimos nariui, o kitam ne?

              O per metus isvaziuoti jau visam laikui? Ar galima butu isvaziuoti,
              pabuti Kanadoje koki menesi ir vel grizti i Lietuva, pvz., metams, o
              paskui vel isvaziuoti jau visam laikui?

              Visur deklaruoja atlyginimus 50 K metams, ar pan., bet niekur
              nepasakyta apie mokescius. Idomu kiek lieka "i rankas"?

              --- In lithuaniansincanada @yahoogroups. com, "kastis" <kastiss@... >
              wrote:
              >
              > Pildykit kaip seima, issirinkit kuris labiau kvalifikuotas, tas ir
              bus
              > principal. O uz antra gausit extra tasku.
              >
              > Darbo dar anksti pradeti ieskoti, palaukit bent kol paprasys
              medicinine
              > komisija pereiti (manua minimum 2 metus ?).
              >
              > gavus vizas (jums dar toli iki to), reikia ivaziuoti per metus nuo
              > dienos kai praejot medicinine komisija. Ten gal extra menesi uzmes,
              > nelabai tiksliai jie ten skaiciuoja.
              >

              [Non-text portions of this message have been removed]





              __________________________________________________________________
              Get the name you've always wanted @... or @...! Go to http://ca.promos.yahoo.com/jacko/

              [Non-text portions of this message have been removed]
            • folkrokas
              Sveiki, gal kas neseniai laike pilietybes testa. Mums testas po menesiuko. Kazkaip nepastebejau informacijos kiek per testa klausimu buna ir kiek klaidu galima
              Message 6 of 8 , Feb 10, 2009
              • 0 Attachment
                Sveiki, gal kas neseniai laike pilietybes testa. Mums testas po menesiuko. Kazkaip
                nepastebejau informacijos kiek per testa klausimu buna ir kiek klaidu galima padaryti. Aciu
                uz informacija.
              • cyboks
                Aciu visiems uz issamius atsakymus!
                Message 7 of 8 , Feb 11, 2009
                • 0 Attachment
                  Aciu visiems uz issamius atsakymus!
                • rimvydinis
                  Dar karta noriu visus Kanadoje gyvenancius ir planuojancius cia atvykti uzsukti: www.kanadoslietuviai.com Cia visa info del testo: Citizenship test is the last
                  Message 8 of 8 , Mar 1, 2009
                  • 0 Attachment
                    Dar karta noriu visus Kanadoje gyvenancius ir planuojancius cia
                    atvykti uzsukti: www.kanadoslietuviai.com

                    Cia visa info del testo:

                    Citizenship test is the last step before the grant of Canadian
                    citizenship. Unlike citizenship tests in other countries, the test in
                    Canada is usually a group event: sometimes, several hundred people
                    sit the test together, which is why it is usually held in cultural
                    centres or sport facilities. Before the test, the prospective
                    citizen's identity needs to be established. Your invitation to the
                    citizenship test will clearly indicate what documents you will have
                    to bring with you. Typically, such documents are your current
                    passport, birth certificate, drivers license, etc. Documents in
                    languages other than Engish or French must be translated into either
                    English or French by a sworn translator. Citizenship officers will
                    check the validity of the documents and confirm that the person
                    present at the test is the actual passport holder and the candidate
                    for Canadian citizenship. They will also check the passport for
                    possible travel stamps. If you seem to have "too many", they may mark
                    your test form so that your absences are checked more thoroughly.
                    Your stamps in the passport must coincide with the absences from
                    Canada stated in the Application Form which you filled in at the very
                    beginning of your naturalization process.

                    Examinees are given pencils with an eraser tip, and forms where you
                    will have to fill in the answers when the test starts. You will be
                    asked not to look at the test papers before the official start of the
                    citizenship test, as it is timed. Officers will first explain how to
                    use the reply sheet, which are processed by computers and therefore
                    need to be filled in in a very specific way. All explanations will be
                    given in English and in French. In places where French is not widely
                    used, they will ask if anybody requires explanations in French.

                    The actual citizenship test includes 20 questions which need to be
                    answered in 30 minutes. You must answer 12 of them correctly in order
                    to pass. The tricky part is that 3 of these 20 questions will
                    be "mandatory", which means that you must answer every one of them
                    correctly in order to pass. Thus, if you answer 19 questions
                    correctly, and only make one single mistake, but it happens to be a
                    mandatory question, you will fail nonetheless.

                    When you are ready - and some people finish the test under 10
                    minutes - you can simply stand up, surrender your test papers to the
                    officer nearest to you, and exit the test area. Unless you fail, you
                    will not be notified of the results of the citizenship test; the
                    invitation to take the oath of citizenship will imply that you passed
                    the Canadian citizenship test successfully.
                  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.