Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Re: [linux-dell-laptops] Re: RedHat 7.1 Sound on Latitude LS

Expand Messages
  • Stephen Lau
    hi Jamie, I don t believe anyone has figured out how to get the jack on the docking station working - I think the docking station actually has a separate
    Message 1 of 4 , Aug 31 10:26 AM
    • 0 Attachment
      hi Jamie,
      I don't believe anyone has figured out how to get the jack on
      the docking station working - I think the docking station actually has a
      separate controller that interfaces somehow to the Maestro3 in the
      laptop, and I don't think this is supported under Linux yet...

      -steve

      On Fri, Aug 31, 2001 at 09:59:41AM -0400, ///o-o\" wrote:
      > sweet! worked like a charm... there's one issue though, which is probably
      > not related to the drivers. when my laptop is in the docking station, i
      > can't get any sound from the cd player. it's fine if i play a local MP3 or
      > something, but cd's have no sound unless the cdrom is hooked directly into
      > the laptop, not the docking station. along similar lines, i have to plug my
      > speakers into the headphone jack of the laptop instead of the jack in the
      > docking station, or there's no sound.
      >
      > anyone know of these problems? (RedHat 7.1, Latitude LS)
      > thanx in advance....
      > ________________________
      > ///o-o\\\
      > Jamie LaScolea
      > ----- Original Message -----
      > From: "Simon Josefsson" <jas@...>
      > To: <linux-dell-laptops@yahoogroups.com>
      > Sent: Friday, August 24, 2001 9:50 AM
      > Subject: [linux-dell-laptops] Re: RedHat 7.1 Sound on Latitude LS
      >
      >
      > | jamehead@... writes:
      > |
      > | > howdy,
      > | > i've recently installed RedHat 7.1 on my Latitude LS (which has the
      > | > NeoMagic 256av card) and cannot get the sound to work. it's really
      > | > driving me nuts! whenever i run sndconfig, it detects, but when it
      > | > tries to play the "test", my whole computer freezes and i have to
      > | > remove the battery to get it to shutdown. i've looked just about
      > | > everywhere and cannot find a solution. has anyone got thier sound to
      > | > work with an LS with RedHat 7.1?
      > |
      > | OSS worked for me when I tried it but it costs money (free trial
      > | version though).
      > |
      > | They promised to send the patch back to the mainstream Linux kernel
      > | ages ago but it hasn't seemed to have happened.
      > |
      > | http://www.opensound.com/
      > |
      > |
      > |
      > |
      > | --------------------------------------------------------------
      > | Please post your X config files in the group links or database
      > | FAQ: http://www.whacked.net/ldl-faq
      > |
      > | Your use of Yahoo! Groups is subject to http://docs.yahoo.com/info/terms/
      > |
      >
      >
      >
      >
      > --------------------------------------------------------------
      > Please post your X config files in the group links or database
      > FAQ: http://www.whacked.net/ldl-faq
      >
      > Your use of Yahoo! Groups is subject to http://docs.yahoo.com/info/terms/
      >

      --
      stephen lau :: [slau@...] :: www.whacked.net :: ucsd/cse grad student
      gpg key id: 0x09E5CD21 via keyservers, or on my website
    Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.