Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Re: [linux-dell-laptops] redhat 8.0 hangs at IDE initialization

Expand Messages
  • Christian Soeller
    ... Others have reported success with RH 9 on D600 and 600m (see list archives). Maybe you should give that a try. Christian
    Message 1 of 4 , May 2, 2003
    • 0 Attachment
      tcart128 wrote:
      > I just installed RH 8.0 on a Dell D600. The system hangs during boot.

      Others have reported success with RH 9 on D600 and 600m (see list
      archives). Maybe you should give that a try.

      Christian
    • tcart128
      RH 9.0 installed and booted OK RH 9.0 (which worked) came with 2.4.20-8 and the RH 8.0 distribution came with kernel 2.4.18-14 (and would not boot). Maybe
      Message 2 of 4 , May 3, 2003
      • 0 Attachment
        RH 9.0 installed and booted OK

        RH 9.0 (which worked) came with 2.4.20-8 and the RH 8.0 distribution
        came with kernel 2.4.18-14 (and would not boot). Maybe 2.4.18-14
        does not support the IDE controller in the D600.

        Thanks for the suggestion.

        --- In linux-dell-laptops@yahoogroups.com, Christian Soeller
        <c.soeller@a...> wrote:
        > tcart128 wrote:
        > > I just installed RH 8.0 on a Dell D600. The system hangs during
        boot.
        >
        > Others have reported success with RH 9 on D600 and 600m (see list
        > archives). Maybe you should give that a try.
        >
        > Christian
      • Michael Kornby
        No help from me, I am afraid. But FWIW, I have the same problem with a Latitude LS and RH 8.0. Hangs at the same point. Boots fine with the boot floppy. I am
        Message 3 of 4 , May 5, 2003
        • 0 Attachment
          No help from me, I am afraid. But FWIW, I have the same problem with a
          Latitude LS and RH 8.0. Hangs at the same point. Boots fine with the
          boot floppy. I am stuck too. Is there any chance that RH 9.0 would
          work better?

          Newbie Michael


          --- In linux-dell-laptops@yahoogroups.com, "tcart128" <mass170@n...>
          wrote:
          > I just installed RH 8.0 on a Dell D600. The system hangs during
          boot.
          >
          > Here are the last few lines during the boot sequence:
          >
          > Uniform Multi-Platform E-IDE driver Revision: 6.31
          > ide: Assuming 33MHz system bus speed for PIO modes; override with
          > idebus=xx
          > PCI_IDE: unknown IDE controller on PCI bus 00 device f9, VID=8086,
          > DID=24ca
          > PCI: Enabling device 00:1f.1 (0005 -> 0007)
          > PCI: Found IRQ 11 for device 00:1f.1
          > PCI: Sharing IRQ 11 with 00:1d.2
          > PCI: Sharing IRQ 11 with 02:00.0
          > PCI_IDE: chipset revision 1
          > PCI_IDE: not 100% native mode: will probe irqs later
          > ide0: BM-DMA at 0xbfa0-0xbfa7, BIOS settings: hda:DMA, hdb:pio
          > ide1: BM-DMA at 0xbfa8-0xbfaf, BIOS settings: hdc:DMA, hdd:pio
          >
          >
          > It hangs at this point. My first attempt at this installation was
          > with a dual boot system. My latest attempt is a single boot system
          > with only RH 8.0 installed. The kernel with this installation is
          > 2.4.18-14. Any help will be appreciated.
        Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.