Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Re: linux media bay installation on dell lattitude

Expand Messages
  • Jay
    You re welcome . . I find I m using Linux most of the time so this works very well for me. Good luck you ll find Linux works easily once you catch the drift
    Message 1 of 8 , Dec 1, 2002
    • 0 Attachment
      You're welcome . . I find I'm using Linux most of the time so this
      works very well for me. Good luck you'll find Linux works easily once
      you catch the drift of it.


      --- In linux-dell-laptops@y..., "Patrick MacDonald" <patmac00@a...> wrote:
      > Thanks for the help, Jay. I ended up doing what you did - swap the
      > second drive in and out with the primary. Its workable, at least until I
      > get more familiar with linux.
      >
      > -----Original Message-----
      > From: Jay [mailto:jghat5309@y...]
      > Sent: Saturday, November 30, 2002 9:17 PM
      > To: linux-dell-laptops@y...
      > Subject: [linux-dell-laptops] Re: linux media bay installation on dell
      > lattitude
      >
      >
      > My drive isn't in the media slot but it is swapped in and out with the
      > original drive. This is a whole other issue but it works and I rarely
      > use Windows so I'm good to go.
      >

      > I looked on Dell's website and found some discussions about getting it
      > to boot from the media drive:
      >
      > http://forums.us.dell.com/supportforums/board/message?board.id=latit_har
      > ddrive
      > <http://forums.us.dell.com/supportforums/board/message?board.id=latit_ha
      > rddrive&message.id=4087> &message.id=4087
      >
      > You may get some ideas here of what to check.
      >
      >
      > --- In linux-dell-laptops@y..., "Patrick MacDonald" <patmac00@a...>
      > wrote:
      > > For some reason when I try to reinstall lilo to boot from my media bay
      > > drive it doesn't take. I get the following on my screen and then it
      > > halts
      > >
      > > LI
      > >
      > > my lilo.conf has, as its first statement, the following:
      > >
      > > boot=/dev/hdc
      > >
      > > where hdc is the media bay device.
      > >
      > > Any clues as to what might be going on ?
      > >
      > > -----Original Message-----
      > > From: Jay [mailto:jghat5309@y...]
      > > Sent: Saturday, November 30, 2002 8:36 AM
      > > To: linux-dell-laptops@y...
      > > Subject: [linux-dell-laptops] Re: linux media bay installation on dell
      > > lattitude
      > >
      > >
      > > I used NetConf in Mandrake to get my Latitude to use the PCMIA network
      > > card rather than the docking station card. I am assuming you will
      > > find both of them listed in there when you get there and you can tell
      > > it which one to start.
      > >
      > > Since you didn't install LILO it won't boot from the hard disk, you
      > > may be able to insert the distribution disk and select rescue and get
      > > that fixed I don't recall for sure. Else if you reinstall it just
      > > make the right selections.
      > >
      > >
      > > --- In linux-dell-laptops@y..., "Patrick MacDonald" <patmac00@a...>
      > > wrote:
      > > > Ok. I managed the install onto my media bay drive with only a few
      > > > casualties...
      > > >
      > > > Using my docking station for my cd and floppy I was able to have the
      > > > media bay hard drive installed in my lattitude. I booted from the
      > > floppy
      > > > (because the docking station's cd was not available as a boot
      > device)
      > > > and installed linux on the media bay hard drive.
      > > >
      > > > During the install I elected not to install LILO but the install
      > > process
      > > > still managed to obliterate the MBR on my primary hard drive -
      > luckily
      > > > my xp installation disk allowed me to fix that.
      > > >
      > > > Of course during the install, the network device that was found was
      > my
      > > > docking station's ethernet adapter, not the netgear pcmcia ethernet
      > > card
      > > > I had installed nor my us robotics wireless card.
      > > >
      > > > Ok now I need help with the following:
      > > > 1. How do I invoke lilo to write a bootstrap to my media bay hard
      > > drive
      > > > (hdc) so I don't have to keep starting the boot process from floppy.
      > > > 2. How do I get the system to recognize my netgear card so that I
      > can
      > > > function when not attached to the docking station?
      > > >
      > > >
      > > > -----Original Message-----
      > > > From: Jay [mailto:jghat5309@y...]
      > > > Sent: Friday, November 29, 2002 8:54 AM
      > > > To: linux-dell-laptops@y...
      > > > Subject: [linux-dell-laptops] Re: linux media bay installation on
      > dell
      > > > lattitude
      > > >
      > > >
      > > > I am about to do the same thing you want to do. I thought of these
      > > > two possibilities to get the Linux on the laptop:
      > > >
      > > > 1. Share the CD Drive on one of my other computers and load the
      > > > laptop over the network.
      > > >
      > > > 2. Copy the Linux CD's on to my laptop primary hard drive and load
      > > > from that.
      > > >
      > > > One of these should work.
      > > >
      > > >
      > > > --- In linux-dell-laptops@y..., "Patrick MacDonald" <patmac00@a...>
      > > > wrote:
      > > > > I've got a lattitude with a 40gb primar drive for windows xp. I
      > have
      > > a
      > > > > 2nd 12 gb drive I would like to install linux on and boot from the
      > > > media
      > > > > bay of my dell.
      > > > >
      > > > > I installed linux onto the 12 gb drive by making it the primary
      > > drive.
      > > > > Unfortunately when I put it into the media bay and try to boot, it
      > > > > doesn't. It gets partway thru the boot process and then, I think,
      > it
      > > > > realizes it is not in the same location as it was when linux was
      > > > > installed. At that point it halts.
      > > > >
      > > > > When the drive is in the media bay, I cannot use the cd-rom since
      > > > there
      > > > > is only one media bay. And even if I could (I do have a docking
      > > > station
      > > > > that would allow me to put both the cd rom and the media bay drive
      > > in
      > > > at
      > > > > the same time) I'm afraid that the install would attempt to
      > install
      > > on
      > > > > my primary drive rather than the media bay drive.
      > > > >
      > > > > My question is how have other people addressed this problem (if at
      > > > all).
      > > > >
      > > > > Thanks in advance,
      > > > >
      > > > > Pat
      > > >
      > > >
      > > >
      > > > Yahoo! Groups Sponsor
      > > >
      > > > ADVERTISEMENT
      > > >
      > > >
      > >
      > <http://rd.yahoo.com/M=237459.2675695.4055211.2225243/D=egroupweb/S=1708
      > > >
      > >
      > 211820:HM/A=1267611/R=0/*http://ad.doubleclick.net/jump/N2524.Yahoo/B107
      > > > 1650;sz=300x250;ord=1038578078029676?>
      > > >
      > > >
      > >
      > <http://us.adserver.yahoo.com/l?M=237459.2675695.4055211.2225243/D=egrou
      > > > pmail/S=:HM/A=1267611/rand=200428346>
      > > >
      > > > --------------------------------------------------------------
      > > > Please post your X config files in the group links or database
      > > > To unsubscribe, email: linux-dell-laptops-unsubscribe@y...
      > > > FAQ: http://www.whacked.net/ldl/faq
      > > >
      > > > Your use of Yahoo! Groups is subject to the Yahoo! Terms of Service
      > > > <http://docs.yahoo.com/info/terms/> .
      > >
      > >
      > >
      > > Yahoo! Groups Sponsor
      > >
      > > ADVERTISEMENT
      > >
      > >
      > <http://rd.yahoo.com/M=237459.2675695.4055211.2225243/D=egroupweb/S=1708
      > >
      > 211820:HM/A=1267611/R=0/*http://ad.doubleclick.net/jump/N2524.Yahoo/B107
      > > 1650;sz=300x250;ord=1038663346041850?>
      > >
      > >
      > <http://us.adserver.yahoo.com/l?M=237459.2675695.4055211.2225243/D=egrou
      > > pmail/S=:HM/A=1267611/rand=745028159>
      > >
      > > --------------------------------------------------------------
      > > Please post your X config files in the group links or database
      > > To unsubscribe, email: linux-dell-laptops-unsubscribe@y...
      > > FAQ: http://www.whacked.net/ldl/faq
      > >
      > > Your use of Yahoo! Groups is subject to the Yahoo! Terms of Service
      > > <http://docs.yahoo.com/info/terms/> .
      >
      >
      >
      > Yahoo! Groups Sponsor
      >
      > ADVERTISEMENT
      >
      > <http://rd.yahoo.com/M=237459.2675695.4055211.2225243/D=egroupweb/S=1708
      > 211820:HM/A=1267611/R=0/*http://ad.doubleclick.net/jump/N2524.Yahoo/B107
      > 1650;sz=300x250;ord=1038709014248672?>
      >
      > <http://us.adserver.yahoo.com/l?M=237459.2675695.4055211.2225243/D=egrou
      > pmail/S=:HM/A=1267611/rand=591592782>
      >
      > --------------------------------------------------------------
      > Please post your X config files in the group links or database
      > To unsubscribe, email: linux-dell-laptops-unsubscribe@y...
      > FAQ: http://www.whacked.net/ldl/faq
      >
      > Your use of Yahoo! Groups is subject to the Yahoo! Terms of Service
      > <http://docs.yahoo.com/info/terms/> .
    Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.