Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Re: [linux-dell-laptops] Re: Updating lilo

Expand Messages
  • michael carr
    you can t even switch to grub if you can t write to the MBR. :( my suggestion, look in the bios again, real hard. if you still cant find it break out the
    Message 1 of 7 , Jan 31, 2002
    • 0 Attachment
      you can't even switch to grub if you can't write to the MBR. :( my
      suggestion, look in the bios again, real hard. if you still cant find
      it break out the manual or call dell.

      mikey >;)

      --- melns01 <melns01@...> wrote:
      > I think the idea with the Bios would be right because I can't write
      > lilo since I upgraded to BiosA18. However, I can't find a parameter
      > in
      > the Bios menu (enter with F2) that could be related to a "write
      > protection". Are there any other way to enter Bios or does
      > someone other know a workaround? I wouldn't like to switch to grub
      > since I make good experiences with lilo.
      >
      > Thanks
      > Roman
      >
      > --- In linux-dell-laptops@y..., michael carr <pweiproduct@y...>
      > wrote:
      > > check your bios for any reference to MBR write or security. it may
      > not
      > > be allowing you to write there for security/virus reasons.
      > >
      > > mikey >;)
      > >
      > > --- Invent Yourself <xod@s...> wrote:
      > > > I have found grub works better than lilo on my i8k WinME/8.1.
      > > > Specifically, under 8.0, lilo would not dual boot! grub works
      > fine,
      > > > with
      > > > 8.1
      > > >
      > > >
      > > >
      > > >
      > > > On Wed, 30 Jan 2002, [iso-8859-1] roman melns wrote:
      > > >
      > > > > Hi
      > > > >
      > > > > After updating /etc/lilo.conf, running /sbin/lilo as
      > > > > root will give the following error message:
      > > > > Reading boot sector from current root
      > > > > Fatal: Can't put the boot sector on logical partition
      > > > > 0x306
      > > > >
      > > > > Updating lilo has worked several times before. Spects:
      > > > > i8000, dual boot WinME + Mandrake 8.1
      > > > >
      > > > > Any help would be appreciated.
      > > > >
      > > > > Roman
      > > > >
      > > > >
      > __________________________________________________________________
      > > > >
      > > > > Gesendet von Yahoo! Mail - http://mail.yahoo.de
      > > > > Ihre E-Mail noch individueller? - http://domains.yahoo.de
      > > > >
      > > > > Yahoo! Groups Sponsor
      > > > > ADVERTISEMENT
      > > > >
      > > > > --------------------------------------------------------------
      > > > > Please post your X config files in the group links or database
      > > > > FAQ: http://www.whacked.net/ldl/faq
      > > > >
      > > > > Your use of Yahoo! Groups is subject to the Yahoo! Terms of
      > > > Service.
      > > > >
      > > >
      > > > --
      > > > The tao that can be tar(1)ed
      > > > is not the entire Tao.
      > > > The path that can be specified
      > > > is not the Full Path.
      > > >
      > > >
      > >
      > >
      > > __________________________________________________
      > > Do You Yahoo!?
      > > Great stuff seeking new owners in Yahoo! Auctions!
      > > http://auctions.yahoo.com
      >
      >


      __________________________________________________
      Do You Yahoo!?
      Great stuff seeking new owners in Yahoo! Auctions!
      http://auctions.yahoo.com
    • Mike Hicks
      ... 0x306 would be /dev/hda6, if I m not mistaken. Does that partition actually exist on your computer? -- _ _ _ _ _ ___ _ _ _ ___ _ _ __ HUP / /
      Message 2 of 7 , Feb 1, 2002
      • 0 Attachment
        roman melns <melns01@...> wrote:
        >
        > Hi
        >
        > After updating /etc/lilo.conf, running /sbin/lilo as
        > root will give the following error message:
        > Reading boot sector from current root
        > Fatal: Can't put the boot sector on logical partition
        > 0x306

        0x306 would be /dev/hda6, if I'm not mistaken. Does that partition
        actually exist on your computer?

        --
        _ _ _ _ _ ___ _ _ _ ___ _ _ __ HUP
        / \/ \(_)| ' // ._\ / - \(_)/ ./| ' /(__
        \_||_/|_||_|_\\___/ \_-_/|_|\__\|_|_\ __)
        [ Mike Hicks | http://umn.edu/~hick0088/ | mailto:hick0088@... ]
      • melns01
        Sorry for answering that late, but here it comes: Yes I /dev/hda6 exist on my I8000. Here is the complete partition table: hda1: fat32 7.5 GB WinME
        Message 3 of 7 , Feb 4, 2002
        • 0 Attachment
          Sorry for answering that late, but here it comes:
          Yes I /dev/hda6 exist on my I8000. Here is the complete partition
          table:
          hda1: fat32 7.5 GB WinME (/mnt/win_c)
          hda2: - hda5 swap 502 MB
          - hda6 ext2 4.6 GB /
          - hda7 fat32 5.8 GB Data (/mnt/win_d)

          lilo should write to /dev/hda6 (as mentioned in lilo.conf) and before
          the upgrade to biosA18 it does (I believe).



          --- In linux-dell-laptops@y..., Mike Hicks <hick0088@t...> wrote:
          > roman melns <melns01@Y...> wrote:
          > >
          > > Hi
          > >
          > > After updating /etc/lilo.conf, running /sbin/lilo as
          > > root will give the following error message:
          > > Reading boot sector from current root
          > > Fatal: Can't put the boot sector on logical partition
          > > 0x306
          >
          > 0x306 would be /dev/hda6, if I'm not mistaken. Does that partition
          > actually exist on your computer?
          >
          > --
          > _ _ _ _ _ ___ _ _ _ ___ _ _ __ HUP
          > / \/ \(_)| ' // ._\ / - \(_)/ ./| ' /(__
          > \_||_/|_||_|_\\___/ \_-_/|_|\__\|_|_\ __)
          > [ Mike Hicks | http://umn.edu/~hick0088/ | mailto:hick0088@t... ]
        Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.