Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

2204Re: Maestro 3 works with latest ALSA drivers

Expand Messages
  • rajeeva@research.bell-labs.com
    Jan 12, 2001
    • 0 Attachment
      Hi I have a Dell C800 with Maestro 3 card. I downloaded and installed
      the alsa sound driver. But when I run /etc/init.d/alsasound restart, I
      get a lot of unresolved symbols in loading sound modules. Any idea,
      what could be wrong here.

      Thanks,

      rajeev


      --- In linux-dell-laptops@egroups.com, brianhef-egroups@h... wrote:
      > The latest ALSA drivers (vesion 5.10) work well with the Maestro3
      > sound chip in my i8000 running Redhat 7.
      > Here is what I did to make it work.
      >
      > First, downloaded all three of theses file from alsa-project.org:
      > ftp://ftp.alsa-project.org/pub/driver/alsa-driver-0.5.10.tar.bz2
      > ftp://ftp.alsa-project.org/pub/lib/alsa-lib-0.5.10.tar.bz2
      > ftp://ftp.alsa-project.org/pub/utils/alsa-utils-0.5.10.tar.bz2
      >
      > #untarred the files:
      > tar -Ixvf alsa-driver-0.5.10.tar.bz2
      > tar -Ixvf alsa-libs-0.5.10.tar.bz2
      > tar -Ixvf alsa-utils-0.5.10.tar.bz2
      >
      > #configure,make, and install:
      > cd alsa-driver-0.5.10; ./configure; make; su -c 'make install'
      > cd alsa-libs-0.5.10; ./configure; make; su -c 'make install'
      > cd alsa-utils-0.5.10; ./configure; make; su -c 'make install'
      >
      > added these lines to /etc/modules.conf (as root user):
      > #lines for alsa sound drivers
      > alias char-major-116 snd
      > alias char-major-14 soundcore
      > alias snd-minor-oss-0 snd-mixer
      > alias snd-minor-oss-3 snd-pcm1-oss
      > alias snd-minor-oss-4 snd-pcm1-oss
      > alias snd-minor-oss-5 snd-pcm1-oss
      > alias snd-minor-oss-12 snd-pcm1-oss
      > alias snd-card-0 snd-card-maestro3
      > alias sound-service-1-12 snd-pcm-oss
      >
      > In order to make the sound card work after resuming from suspend I
      > created (as root user) a file /etc/sysconfig/apm-scripts/apmcontinue
      > with these lines :
      > /etc/rc.d/init.d/alsasound restart
      > /sbin/modprobe snd-mixer-oss
      > /sbin/modprobe snd-pcm-oss
      >
      > To start the sound modules, run (as root):
      > /etc/rc.d/init.d/alsasound restart
      >
      > I think the /etc/rc.d/init.d/alsasound script (and maybe the
      > apmcontinue script) is Redhat-specific. I'm not sure how best to
      load
      > and unload the modules in other linux distrubtions, but it's
      probably
      > in the the alsa documentation.
      >
      > Most sound application I've tried work fine. I can record with a
      > microphone, play cd's, play soundfiles with mpg123 and xmms and mix
      > with the mixer. The gnome sound monitor applet and Extrace waveform
      > display aren't working for me, and the built-in physical
      > volume-control buttons on the Inspiron 8000 don't work either.
      Overall
      > the system is very usable, though.
    • Show all 21 messages in this topic