Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Weekend 12/13 september 2009: open huis NZH Hobby Club Haarlem

Expand Messages
 • nico spilt
  Weekend 12/13 september 2009: open huis NZH Hobby Club Haarlem Met medewerking van een aantal modelbouwverenigingen en stichtingen willen wij weer laten zien
  Message 1 of 1 , Sep 9, 2009
  • 0 Attachment

   Weekend 12/13 september 2009: open huis NZH Hobby Club Haarlem

   Met medewerking van een aantal modelbouwverenigingen en stichtingen willen wij weer laten zien wat er op het gebied van modelbouw uit de regio mogelijk is en hoeveel mensen nog steeds veel plezier beleven aan de modelbouw hobby.

   Enkele kunstenaars in “het Hoofdkantoor” stellen hun atelier tijdens dit weekend beschikbaar aan de NZH Hobby Club. Hierdoor kunnen wij onze bezoekers een scala aan modelbouw tonen. Met o.a. ruim 1000 m² modelspoorbanen en een vaarvijver van 66 m² is dit het grootste modelbouwevenement in de regio Haarlem. Zoals gebruikelijk geven ook een aantal gastverenigingen acte de présence.

   De Vaargroep Hoofddorp komt met een uitgebreid scala aan modelschepen en geven in samenwerking met onze vaargroep demonstratie’s, waarbij ook de jeugd wordt betrokken. Voor de kleintjes zijn er bootjes waar ze zelf mee mogen varen en modelauto’s waar ze mee mogen rijden. De modulevereniging ‘de Kameel’ laat een schitterende baan in H.O gelijkstroom zien. Een grote LGB demonstratiebaan van 8x4 meter toont hoever de digitalisering is doorgedrongen in de modelspoorwereld. Deze baan wordt in een grote tent op het buitenterrein opgesteld. Tevens zal de op echt stoom rijdende treinen van Groot’s modelstoomtram Maatschappij schaal 1:22,5 aanwezig zijn.

   Het afgelopen jaar heeft m.n de modelbouwafdeling een grote uitbreiding en verandering ondergaan, in ruimte maar ook in ledenaantal. Zo hebben wij nu meerdere leden die demo’s geven met radiografisch bestuurde vrachtwagens. Ook zijn er leden die een volledig tankarsenaal hebben die rijden, schieten enz, en vervoerd worden op zelfgebouwde diepladers. In onze werkplaats kunt u echter ook zien hoe er gewerkt wordt aan modelschepen, trams en de Zuid-Tangentbus. En, niet te vergeten, de voortgang van de bouw van onze eigen modelspoorbanen en modellen in de schalen HO en N. Tenslotte enkele verkoopstands van modeltreinen, tanks, modelauto’s en demo van plastic modelbouw.

   Beide dagen van 11-16 uur. Toegang gratis. Adres: "Het Hoofdkantoor", Waarderweg 78, hoek Drukkersweg. Gratis parkeergelegenheid aan de achterzijde van het gebouw.

   www.nzhhobbyclub.nl

  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.