Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Re: Asal Usul Jelema & Evolusi Darwin?

Expand Messages
  • ade saputra
    Sampurasun.... Sihapunten sim kuring oge bade ngiringan masihan komentar.... mudah2an lepat... Numutkeun sim kuring, nu puguhmah asal usul JELEMA teh nya
    Message 1 of 72 , Aug 30, 2007
    • 0 Attachment
      Sampurasun....

      Sihapunten sim kuring oge bade ngiringan masihan komentar.... mudah2an
      lepat...
      Numutkeun sim kuring, nu puguhmah asal usul JELEMA teh nya MereJEL ti
      EMA (lahir tinu jadi indung), ari EMA nya merejel ti NINI, jst.

      Kitu panginten.... he3x...

      Wassalam.

      --- In kisunda@yahoogroups.com, "Waluya" <resoma@...> wrote:
      >
      > > From: "Zaini, Achmad (KUJ)" <AZaini@...>
      > > Sapamendak sim kuring ari asal-usulna jalma mah da tadina oge eweh
      jadi
      > > aya
      > > jeung tadina aya jadi eweh, lain tadi monyet jadi jalma.
      > > Lamun tadina monyet jadi jalma, meurene engkena tah si jalma teh jadi
      > > ........?????????
      >
      > Jadi monyet deui kang ...hehehehe (heureuy ...ah). Saleresna teori
      evolusi
      > teu nyebatkeun jalma asalna tina monyet, ngan jalma jeung monyet teh
      asal
      > muasalna ti luluhur nu sarua. Dina klasifikasi elmu biologi, jalma
      jeung
      > monyet teh disagolongkeun disebut PRIMATA ( Ordo Primata). Nya eta
      mah bade
      > suka bade henteu, da meureun ningali faktana yen loba nu
      ngaharib-harib
      > antara jalma jeung primata sejen teh ....
      >
      > Baktosna,
      > WALUYA
      >
    • oman abdurahman
      Dina Al Qur an aya katerangan ayat pakait jeung runtuyan ayat-ayat kajadian banjir jaman nabi Noh a.s anu unina ayat teh wa faaro tannur (poho deui surah
      Message 72 of 72 , Sep 10, 2007
      • 0 Attachment
        Dina Al Qur'an aya katerangan ayat pakait jeung runtuyan ayat-ayat kajadian
        banjir jaman nabi Noh a.s anu unina ayat teh "wa faaro tannur" (poho deui
        surah naon jeung ayat kasabaraha dina Al Qur'an, anu tangtu eta ayat aya
        dina Al Qur'an). Hartina eta ayat sacara harfiah : jeung geus lalumpatan
        (eusi) "tanur". Lamun dihartikeun ka anu leuwih pas kurang leuwih: jeung
        mangsa tanur geus leber (B. Ind. meluap). Kata konci dina eta ayat anu
        netelakeun tanda-tanda memeh datangna bajir teh taya lian ti kecap "tanur".

        "Tanur" teh wadah persisna dina basa Indonesia mah naon anu disebut "tungku"
        tea. Leuwih khusus deui tungku anu baradag anu sok dipake di pabrik-pabrik.
        Sigana, pigunaan kecap "tanur" pikeun kecap barang "tungku" eta dicokot tina
        basa Arab. Tapi, naha tanur anu dimaksud dina eta ayat ngeunaan banjir nabi
        Noh a.s teh tanur jieunan manusa atawa tanur alam? Upama tanur alam, naon
        anu dimaksud? Moal boa, lamun tafsiran tanur alam anu bener, anu dimaksud ku
        eta ayat teh satemenna bisa dihartikeun sabangsaning dapur magma anu
        ngagolak. Singgetna: gunungapi anu pada aktif nalika rek datang kajadian
        banjir nabi Noh a.s. Wallohu'alam. Meureun, aktivitas banjir gede teh
        dimimitian ku patingbeledugna gunung bitu, laju disusul ku tsunami terus
        ditema ku hujan anu teu aya eureunna. Wallohu'alam deui wae. Sabab, bisa
        jadi oge Nabi Noh a.s dipaparin iber (wahyu) yen lamun tungku-tungku anu
        dieusian cai laju caina leber ngadadak eta tandana rek datang banjir
        rongkah.

        Cag heula.

        manAR






        On 9/4/07, waluya56 <resoma@...> wrote:
        >
        > Ngiring mairan. Aya sababaraha tafsir kana perkara banjir di Jaman
        > Nabi Enoh teh. Aya nu ngahubungkeun jeung enggeusanana JAMAN ES di
        > dunya, nu ngakibatkeun es leyur, beungeut cai laut naek. Ngan tangtu
        > we, ieu rada teu pati kaharti, sabab robahna iklim di Dunya, moal
        > ngadadak, aya proses kana ratusan taunna.
        >
        > Nu kadua, kamungkinan kajadianana lokal, jadi di wewengkon Nabi Nuh
        > wungkul. Bisa jadi wewengkon eta ngalaman tsunami(?) atawa curah
        > hujan anu gede pisan. Kamungkinan kadua leuwih asup akal komo lamun
        > ningali kanyataan yen carita banjir gede teh ngan dipikawanoh ku
        > etnik-etnik nu mukim di wewengkon Timur-Tengah jeung sabudeureunana.
        > Di etnik-etnik sejen nu jauh ti wewengkon eta, teu aya carita eta.
        > Urang Indian di Amerika, urang Eksimo di Alaska, malah di Urang
        > Sunda oge teu aya carita nu ngaharib-harib perkara banjir gede ieu.
        > Lamun wae etnik-etnik ieu ngalaman luluhurna ngilu kana kapal Nabi
        > Nuh, tangtu aya caritana, paling henteu ngaharib-harib.
        >
        > Baktos,
        > WALUYA
        >
        > --- In kisunda@yahoogroups.com <kisunda%40yahoogroups.com>, kumincir
        > <kumincir@...> wrote:
        > > Kang Ramdan, nyungkeun ditambihan ngeunaan dibasmina manusa jaman
        > > nabi Enoh... Naha aya katerangan nu nyebatkeun yen mangsa banjir
        > > harita teh sakabeh manusa bener2 punah iwal anu aya dina parahu
        > > Kanjeng Nabi? Atawa eta
        > > teh ukur 'berlaku' di lemburna Nabi Enoh?
        >
        >
        >


        [Non-text portions of this message have been removed]
      Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.