Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Gunung Kinabalu

Expand Messages
  • Om Boim
    *Nota Ringkas* *Ciri-ciri* *- Ketinggian Gunung Kinabalu ialah 4,905.2 meter (13,455 kaki) dari aras laut. - Memanjang di Banjaran Crocker - Suhu di gunung
    Message 1 of 17 , Nov 1, 2012
    • 0 Attachment
      Nota Ringkas

      Ciri-ciri
      - Ketinggian Gunung Kinabalu ialah 4,905.2 meter (13,455 kaki) dari aras laut.
      - Memanjang di Banjaran Crocker
      - Suhu di gunung boleh mencecah ke 0 darjah selsius
      - Terbentuk dari batu granite yang masih muda

      Bagaimana Hendak Ke Sini ?
      - Jarak dari Kota Kinabalu ke Taman Kinabalu (National Park) ialah kira-kira 90 km
      - Anda boleh menaiki pelbagai jenis kenderaan darat dari Kota Kinabalu, tetapi yang popular ialah bas dan bas mini.
      - Tambang bas dari K. Kinabalu ke National Park ialah RM7.00 hingga RM15.00 (one way)

      Urusan-urasan Yang Perlu Di buat
      Selain daripada mengikuti pakej-pakej yang disediakan oleh agensi-agensi pelancongan anda boleh menguruskan perjalanan anda sendiri dengan:
      - Menempah tempat tinggal; sebaik-baiknya menginap di penginapan yang disediakan oleh Kinabalu Gold Resort kerana pengurusan anda untuk mendaki gunung lebih mudah dengan bantuan mereka.
      - Kos penginapan adalah dari serendah RM12.00* (Menggilan & Medang Hostel)
      - Bayaran permit pendakian, premium, guide dan porter (kalau mahu). Semuanya diurus setibanya anda di Taman Kinabalu. Sila hubungi Kinabalu Gold Resort untuk mendapatkan maklumat terkini.

      Ringkasan Pendakian
      - Tempoh pendakian biasa ialah selama 3 hari 2 malam
      - Hari Pertama : Sebaik-baiknya anda bermalam di Taman Kinabalu supaya anda dapat bersedia untuk mendaki pada sebelah pagi keesokannya.
      - Hari Kedua : Anda akan mula mendaki dari Timpohon Gate (permulaan pendakian) ke paras 11,000 - 11,500 kaki dari aras laut. Anda akan bermalam pada ketinggian tersebut di rumah rehat yang disediakan.
      - Hari Ketiga : Awal pagi (selalunya 2.30 / 3.00 pagi) anda akan meneruskan perjalanan ke puncak (Low's Peak). Setelah puas di puncak anda di kehendaki turun semula hingga ke Timpohon Gate.

      Keadaan Semasa Pendakian
      - Pada peringkat awal anda akan mendaki dengan melalui jalan-jalan kecil yang mempunyai anak-anak tangga yang dibentuk berdasarkan bentuk muka bumi dan akar-akar pokok.
      - Cuaca yang cerah boleh menjadi berkabus dan hujan dengan sekelip mata. Sentiasalah bersedia dengan baju hujan. Sebaik-baiknya anda membungkus pakaian anda didalam beg plastik sebelum memasukkannya kedalam beg.
      - Sepanjang laluan ada disediakan beberapa pondok tempat berehat dan tangki air untuk mengisi botol air.
      - Kebanyakkan pendaki mengalami pening-pening dan ada yang muntah semasa mendaki. Jangan lupa membawa ubat yang berkaitan.
      - Semakin tinggi anda mendaki, anda akan berasa semakin cepat letih. Ini adalah disebabkan kandungan oksigen diudara semakin nipis.
      - Hidung anda akan cepat berair dan anda mungkin akan menghidap selsema. Ini adalah disebabkan udara yang sejuk dan lembap.
      - Kebanyakkan pendaki akan hilang selera makan. Bagaimanapun anda di nasihatkan supaya makan untuk mengembalikan semula tenaga anda.
      - Keadaan disekitar yang sejuk boleh menyebabkan penguncupan pada otot betis secara tiba-tiba. Ia boleh menyebabkan kekejangan otot (cramp). Anda dinasihatkan supaya membawa ubat yang berkaitan dan kurangkan banyak berhenti berehat semasa anda berjalan. Biarlah anda berjalan perlahan-lahan daripada anda terpaksa mengalami kekejangan otot.
      - Permukaan batu granite adalah licin (terutama apabila hujan). Anda dinasihatkan supaya berhati-hati, jangan berlari-lari dan pakailah kasut yang bertapak getah.

      Kelengkapan Asas Untuk Dibawa
      - T-shirt lengan panjang / baju panas & baju ekstra
      - Kasut bertapak getah (Sport / tennis / gym shoes / hiking boots)
      - Kasut / sandal ekstra
      - Sarung tangan (sekurang-kurang 2 pasang), topi / topeng muka
      - Stokin ekstra
      - Pakaian pelindung hujan dan angin (baju hujan / wind breaker)
      - Tuala, berus gigi dan semua alat kelengkapan diri yang lain
      - Lip gloss (cuaca sejuk menyebabkan bibir pecah)
      - Ubat-ubatan & plaster untuk blister
      - Lampu suluh
      - Makanan yang mempunyai kandungan tenaga yang tinggi (coklat, kekacang, kismis, glukos)
      - Beberapa beg plastik untuk pelbagai guna.

      Keistimewaan
      - Taman Kinabalu mempunyai suhu persekitaran yang rendah; mencapai hingga serendah 14 darjah selsius.
      - Gunung Kinabalu mencapai suhu 0 darjah selsius
      - Terdapat spesis flora yang tidak dijumpai ditempat lain (Rafflessia, Nepenthes Rajah)
      - Pemandangan sekitar yang indah dan aman
      - Mudah untuk didaki (tidak memerlukan pengalaman)
      - Penduduk disekitar yang peramah
      - Memberikan servis yang baik
      - Banyak lagi keistimewaan yang tidak dapat saya katakan; berbaloi dengan perbelanjaan anda

      Aktiviti Yang Anda Boleh Buat di Taman Kinabalu (National Park - Poring)
      - Jungle Trekking
      - Bird watching
      - Mandi air panas asli (Poring Hot Spring)
      - Menaiki Canopy Walk (Poring - Ranau)
      - Mendaki Gunung
      - Berkhemah
      - Menjelajah Gua (Gua Kelawar - Poring, Ranau / Gua Paka - Gunung Kinabalu)
      - Mandi air terjun
      - Melawat pameran dan Conservation Centre
      - Banyak lagi, pandai-pandailah buat aktiviti sendiri (kalau nak cerita memang tak habis).


      sumber
      http://www.sabah.net.my/huzaimi/kedestinasi/gunung.html
      --
      www.anakabah.blogspot.com http://boimakar91.multiply.com/
      :: sekali berarti sudah itu mati : ch.a ::
    • adiartana@gmail.com
      Om Boim, Koreksi dikit - ketinggiannya 4.095 kali. Nol nya ketuker sama 9 nya. -- Putu Adi fotosintesa.com 2012/11/2 Om Boim ...
      Message 2 of 17 , Nov 13, 2012
      • 0 Attachment
        Om Boim,
        Koreksi dikit - ketinggiannya 4.095 kali. Nol nya ketuker sama 9 nya. 

        -- 

        Putu Adi
        fotosintesa.com

        2012/11/2 Om Boim <boim.akar@...>
         

        Nota Ringkas

        Ciri-ciri
        - Ketinggian Gunung Kinabalu ialah 4,905.2 meter (13,455 kaki) dari aras laut.
        - Memanjang di Banjaran Crocker
        - Suhu di gunung boleh mencecah ke 0 darjah selsius
        - Terbentuk dari batu granite yang masih muda

        Bagaimana Hendak Ke Sini ?
        - Jarak dari Kota Kinabalu ke Taman Kinabalu (National Park) ialah kira-kira 90 km
        - Anda boleh menaiki pelbagai jenis kenderaan darat dari Kota Kinabalu, tetapi yang popular ialah bas dan bas mini.
        - Tambang bas dari K. Kinabalu ke National Park ialah RM7.00 hingga RM15.00 (one way)

        Urusan-urasan Yang Perlu Di buat
        Selain daripada mengikuti pakej-pakej yang disediakan oleh agensi-agensi pelancongan anda boleh menguruskan perjalanan anda sendiri dengan:
        - Menempah tempat tinggal; sebaik-baiknya menginap di penginapan yang disediakan oleh Kinabalu Gold Resort kerana pengurusan anda untuk mendaki gunung lebih mudah dengan bantuan mereka.
        - Kos penginapan adalah dari serendah RM12.00* (Menggilan & Medang Hostel)
        - Bayaran permit pendakian, premium, guide dan porter (kalau mahu). Semuanya diurus setibanya anda di Taman Kinabalu. Sila hubungi Kinabalu Gold Resort untuk mendapatkan maklumat terkini.

        Ringkasan Pendakian
        - Tempoh pendakian biasa ialah selama 3 hari 2 malam
        - Hari Pertama : Sebaik-baiknya anda bermalam di Taman Kinabalu supaya anda dapat bersedia untuk mendaki pada sebelah pagi keesokannya.
        - Hari Kedua : Anda akan mula mendaki dari Timpohon Gate (permulaan pendakian) ke paras 11,000 - 11,500 kaki dari aras laut. Anda akan bermalam pada ketinggian tersebut di rumah rehat yang disediakan.
        - Hari Ketiga : Awal pagi (selalunya 2.30 / 3.00 pagi) anda akan meneruskan perjalanan ke puncak (Low's Peak). Setelah puas di puncak anda di kehendaki turun semula hingga ke Timpohon Gate.

        Keadaan Semasa Pendakian
        - Pada peringkat awal anda akan mendaki dengan melalui jalan-jalan kecil yang mempunyai anak-anak tangga yang dibentuk berdasarkan bentuk muka bumi dan akar-akar pokok.
        - Cuaca yang cerah boleh menjadi berkabus dan hujan dengan sekelip mata. Sentiasalah bersedia dengan baju hujan. Sebaik-baiknya anda membungkus pakaian anda didalam beg plastik sebelum memasukkannya kedalam beg.
        - Sepanjang laluan ada disediakan beberapa pondok tempat berehat dan tangki air untuk mengisi botol air.
        - Kebanyakkan pendaki mengalami pening-pening dan ada yang muntah semasa mendaki. Jangan lupa membawa ubat yang berkaitan.
        - Semakin tinggi anda mendaki, anda akan berasa semakin cepat letih. Ini adalah disebabkan kandungan oksigen diudara semakin nipis.
        - Hidung anda akan cepat berair dan anda mungkin akan menghidap selsema. Ini adalah disebabkan udara yang sejuk dan lembap.
        - Kebanyakkan pendaki akan hilang selera makan. Bagaimanapun anda di nasihatkan supaya makan untuk mengembalikan semula tenaga anda.
        - Keadaan disekitar yang sejuk boleh menyebabkan penguncupan pada otot betis secara tiba-tiba. Ia boleh menyebabkan kekejangan otot (cramp). Anda dinasihatkan supaya membawa ubat yang berkaitan dan kurangkan banyak berhenti berehat semasa anda berjalan. Biarlah anda berjalan perlahan-lahan daripada anda terpaksa mengalami kekejangan otot.
        - Permukaan batu granite adalah licin (terutama apabila hujan). Anda dinasihatkan supaya berhati-hati, jangan berlari-lari dan pakailah kasut yang bertapak getah.

        Kelengkapan Asas Untuk Dibawa
        - T-shirt lengan panjang / baju panas & baju ekstra
        - Kasut bertapak getah (Sport / tennis / gym shoes / hiking boots)
        - Kasut / sandal ekstra
        - Sarung tangan (sekurang-kurang 2 pasang), topi / topeng muka
        - Stokin ekstra
        - Pakaian pelindung hujan dan angin (baju hujan / wind breaker)
        - Tuala, berus gigi dan semua alat kelengkapan diri yang lain
        - Lip gloss (cuaca sejuk menyebabkan bibir pecah)
        - Ubat-ubatan & plaster untuk blister
        - Lampu suluh
        - Makanan yang mempunyai kandungan tenaga yang tinggi (coklat, kekacang, kismis, glukos)
        - Beberapa beg plastik untuk pelbagai guna.

        Keistimewaan
        - Taman Kinabalu mempunyai suhu persekitaran yang rendah; mencapai hingga serendah 14 darjah selsius.
        - Gunung Kinabalu mencapai suhu 0 darjah selsius
        - Terdapat spesis flora yang tidak dijumpai ditempat lain (Rafflessia, Nepenthes Rajah)
        - Pemandangan sekitar yang indah dan aman
        - Mudah untuk didaki (tidak memerlukan pengalaman)
        - Penduduk disekitar yang peramah
        - Memberikan servis yang baik
        - Banyak lagi keistimewaan yang tidak dapat saya katakan; berbaloi dengan perbelanjaan anda

        Aktiviti Yang Anda Boleh Buat di Taman Kinabalu (National Park - Poring)
        - Jungle Trekking
        - Bird watching
        - Mandi air panas asli (Poring Hot Spring)
        - Menaiki Canopy Walk (Poring - Ranau)
        - Mendaki Gunung
        - Berkhemah
        - Menjelajah Gua (Gua Kelawar - Poring, Ranau / Gua Paka - Gunung Kinabalu)
        - Mandi air terjun
        - Melawat pameran dan Conservation Centre
        - Banyak lagi, pandai-pandailah buat aktiviti sendiri (kalau nak cerita memang tak habis).


        sumber
        http://www.sabah.net.my/huzaimi/kedestinasi/gunung.html
        --
        www.anakabah.blogspot.com http://boimakar91.multiply.com/
        :: sekali berarti sudah itu mati : ch.a ::








      • iwan
        yang versi bahasa jawanya ada gak yah?
        Message 3 of 17 , Nov 13, 2012
        • 0 Attachment

          yang versi bahasa jawanya ada gak yah?

          On 2 Nov 2012 08:13, "Om Boim" <boim.akar@...> wrote:
           

          Nota Ringkas

          Ciri-ciri
          - Ketinggian Gunung Kinabalu ialah 4,905.2 meter (13,455 kaki) dari aras laut.
          - Memanjang di Banjaran Crocker
          - Suhu di gunung boleh mencecah ke 0 darjah selsius
          - Terbentuk dari batu granite yang masih muda

          Bagaimana Hendak Ke Sini ?
          - Jarak dari Kota Kinabalu ke Taman Kinabalu (National Park) ialah kira-kira 90 km
          - Anda boleh menaiki pelbagai jenis kenderaan darat dari Kota Kinabalu, tetapi yang popular ialah bas dan bas mini.
          - Tambang bas dari K. Kinabalu ke National Park ialah RM7.00 hingga RM15.00 (one way)

          Urusan-urasan Yang Perlu Di buat
          Selain daripada mengikuti pakej-pakej yang disediakan oleh agensi-agensi pelancongan anda boleh menguruskan perjalanan anda sendiri dengan:
          - Menempah tempat tinggal; sebaik-baiknya menginap di penginapan yang disediakan oleh Kinabalu Gold Resort kerana pengurusan anda untuk mendaki gunung lebih mudah dengan bantuan mereka.
          - Kos penginapan adalah dari serendah RM12.00* (Menggilan & Medang Hostel)
          - Bayaran permit pendakian, premium, guide dan porter (kalau mahu). Semuanya diurus setibanya anda di Taman Kinabalu. Sila hubungi Kinabalu Gold Resort untuk mendapatkan maklumat terkini.

          Ringkasan Pendakian
          - Tempoh pendakian biasa ialah selama 3 hari 2 malam
          - Hari Pertama : Sebaik-baiknya anda bermalam di Taman Kinabalu supaya anda dapat bersedia untuk mendaki pada sebelah pagi keesokannya.
          - Hari Kedua : Anda akan mula mendaki dari Timpohon Gate (permulaan pendakian) ke paras 11,000 - 11,500 kaki dari aras laut. Anda akan bermalam pada ketinggian tersebut di rumah rehat yang disediakan.
          - Hari Ketiga : Awal pagi (selalunya 2.30 / 3.00 pagi) anda akan meneruskan perjalanan ke puncak (Low's Peak). Setelah puas di puncak anda di kehendaki turun semula hingga ke Timpohon Gate.

          Keadaan Semasa Pendakian
          - Pada peringkat awal anda akan mendaki dengan melalui jalan-jalan kecil yang mempunyai anak-anak tangga yang dibentuk berdasarkan bentuk muka bumi dan akar-akar pokok.
          - Cuaca yang cerah boleh menjadi berkabus dan hujan dengan sekelip mata. Sentiasalah bersedia dengan baju hujan. Sebaik-baiknya anda membungkus pakaian anda didalam beg plastik sebelum memasukkannya kedalam beg.
          - Sepanjang laluan ada disediakan beberapa pondok tempat berehat dan tangki air untuk mengisi botol air.
          - Kebanyakkan pendaki mengalami pening-pening dan ada yang muntah semasa mendaki. Jangan lupa membawa ubat yang berkaitan.
          - Semakin tinggi anda mendaki, anda akan berasa semakin cepat letih. Ini adalah disebabkan kandungan oksigen diudara semakin nipis.
          - Hidung anda akan cepat berair dan anda mungkin akan menghidap selsema. Ini adalah disebabkan udara yang sejuk dan lembap.
          - Kebanyakkan pendaki akan hilang selera makan. Bagaimanapun anda di nasihatkan supaya makan untuk mengembalikan semula tenaga anda.
          - Keadaan disekitar yang sejuk boleh menyebabkan penguncupan pada otot betis secara tiba-tiba. Ia boleh menyebabkan kekejangan otot (cramp). Anda dinasihatkan supaya membawa ubat yang berkaitan dan kurangkan banyak berhenti berehat semasa anda berjalan. Biarlah anda berjalan perlahan-lahan daripada anda terpaksa mengalami kekejangan otot.
          - Permukaan batu granite adalah licin (terutama apabila hujan). Anda dinasihatkan supaya berhati-hati, jangan berlari-lari dan pakailah kasut yang bertapak getah.

          Kelengkapan Asas Untuk Dibawa
          - T-shirt lengan panjang / baju panas & baju ekstra
          - Kasut bertapak getah (Sport / tennis / gym shoes / hiking boots)
          - Kasut / sandal ekstra
          - Sarung tangan (sekurang-kurang 2 pasang), topi / topeng muka
          - Stokin ekstra
          - Pakaian pelindung hujan dan angin (baju hujan / wind breaker)
          - Tuala, berus gigi dan semua alat kelengkapan diri yang lain
          - Lip gloss (cuaca sejuk menyebabkan bibir pecah)
          - Ubat-ubatan & plaster untuk blister
          - Lampu suluh
          - Makanan yang mempunyai kandungan tenaga yang tinggi (coklat, kekacang, kismis, glukos)
          - Beberapa beg plastik untuk pelbagai guna.

          Keistimewaan
          - Taman Kinabalu mempunyai suhu persekitaran yang rendah; mencapai hingga serendah 14 darjah selsius.
          - Gunung Kinabalu mencapai suhu 0 darjah selsius
          - Terdapat spesis flora yang tidak dijumpai ditempat lain (Rafflessia, Nepenthes Rajah)
          - Pemandangan sekitar yang indah dan aman
          - Mudah untuk didaki (tidak memerlukan pengalaman)
          - Penduduk disekitar yang peramah
          - Memberikan servis yang baik
          - Banyak lagi keistimewaan yang tidak dapat saya katakan; berbaloi dengan perbelanjaan anda

          Aktiviti Yang Anda Boleh Buat di Taman Kinabalu (National Park - Poring)
          - Jungle Trekking
          - Bird watching
          - Mandi air panas asli (Poring Hot Spring)
          - Menaiki Canopy Walk (Poring - Ranau)
          - Mendaki Gunung
          - Berkhemah
          - Menjelajah Gua (Gua Kelawar - Poring, Ranau / Gua Paka - Gunung Kinabalu)
          - Mandi air terjun
          - Melawat pameran dan Conservation Centre
          - Banyak lagi, pandai-pandailah buat aktiviti sendiri (kalau nak cerita memang tak habis).


          sumber
          http://www.sabah.net.my/huzaimi/kedestinasi/gunung.html
          --
          www.anakabah.blogspot.com http://boimakar91.multiply.com/
          :: sekali berarti sudah itu mati : ch.a ::
        • Ahmad SYARIFUDIN
          Dear Jpers, Numpang tanya donk...rencana januari mau ke padang...adakah penginapan yang recommended yg gak jauh dari jam gadang/benteng fort de kock? Salam,
          Message 4 of 17 , Nov 14, 2012
          • 0 Attachment

             

            Dear Jpers,

             

            Numpang tanya donk…rencana januari mau ke padang…adakah penginapan yang recommended yg gak jauh dari jam gadang/benteng fort de kock?

             

            Salam,

            Arief

            Important Notice: This communication (including any attachments) is intended for the use of the intended recipient(s) only and may contain information that is confidential, privileged or legally protected. Any unauthorized use or dissemination of this communication is strictly prohibited. If you have received this communication in error, please immediately notify the sender by return e-mail message and delete all copies of the original communication. Thank you for your cooperation.
          • dodyjepe@gmail.com
            Dihalaman jam gadang aja mad, ngampar. Powered by Telkomsel BlackBerry® ... From: M Satrio Nugroho Sender:
            Message 5 of 17 , Nov 14, 2012
            • 0 Attachment
              Dihalaman jam gadang aja mad, ngampar.

              Powered by Telkomsel BlackBerry®

              From: M Satrio Nugroho <msatrionugroho.man.nr2007@...>
              Sender: jejakpetualang@yahoogroups.com
              Date: Wed, 14 Nov 2012 16:20:26 +0700
              To: jejakpetualang<jejakpetualang@yahoogroups.com>
              ReplyTo: jejakpetualang@yahoogroups.com
              Subject: Re: [JPers] Padang

               

              banyak mas, deket jam gadang ada kok..

              jalan ke arah ngarai sianok aja ga jauh dari jam gadang, di dekat sana ada penginapan..


              2012/11/14 Ahmad SYARIFUDIN <Ahmad.Syarifudin@...>
               

               

              Dear Jpers,

               

              Numpang tanya donk…rencana januari mau ke padang…adakah penginapan yang recommended yg gak jauh dari jam gadang/benteng fort de kock?

               

              Salam,

              Arief

              Important Notice: This communication (including any attachments) is intended for the use of the intended recipient(s) only and may contain information that is confidential, privileged or legally protected. Any unauthorized use or dissemination of this communication is strictly prohibited. If you have received this communication in error, please immediately notify the sender by return e-mail message and delete all copies of the original communication. Thank you for your cooperation.




              --
              www.obleng.blogspot.com
              http://www.facebook.com/M.SatryoNugroho
              021-91918647/ +6285692615009
              -rio-
            • M Satrio Nugroho
              banyak mas, deket jam gadang ada kok.. jalan ke arah ngarai sianok aja ga jauh dari jam gadang, di dekat sana ada penginapan.. 2012/11/14 Ahmad SYARIFUDIN
              Message 6 of 17 , Nov 14, 2012
              • 0 Attachment
                banyak mas, deket jam gadang ada kok..
                jalan ke arah ngarai sianok aja ga jauh dari jam gadang, di dekat sana ada penginapan..


                2012/11/14 Ahmad SYARIFUDIN <Ahmad.Syarifudin@...>
                 

                 

                Dear Jpers,

                 

                Numpang tanya donk…rencana januari mau ke padang…adakah penginapan yang recommended yg gak jauh dari jam gadang/benteng fort de kock?

                 

                Salam,

                Arief

                Important Notice: This communication (including any attachments) is intended for the use of the intended recipient(s) only and may contain information that is confidential, privileged or legally protected. Any unauthorized use or dissemination of this communication is strictly prohibited. If you have received this communication in error, please immediately notify the sender by return e-mail message and delete all copies of the original communication. Thank you for your cooperation.




                --
                www.obleng.blogspot.com
                http://www.facebook.com/M.SatryoNugroho
                021-91918647/ +6285692615009
                -rio-
              • Ahmad SYARIFUDIN
                Wkwkwkwkw...om dody ini bawa orang2 tua diatas 40th smua... Rencana mau wisata kulineran disekitar jam gadang... Ada jpers yg tinggal disana gak???kali aja
                Message 7 of 17 , Nov 14, 2012
                • 0 Attachment

                  Wkwkwkwkw…om dody ini bawa orang2 tua diatas 40th smua…

                  Rencana mau wisata kulineran disekitar jam gadang…

                  Ada jpers yg tinggal disana gak???kali aja bisa numpang buat gw sendiri…wkwkwkwkw

                   

                   

                  From: jejakpetualang@yahoogroups.com [mailto:jejakpetualang@yahoogroups.com] On Behalf Of dodyjepe@...
                  Sent: Wednesday, November 14, 2012 3:55 PM
                  To: Jejak Petualang
                  Subject: Re: [JPers] Padang

                   

                   

                  Dihalaman jam gadang aja mad, ngampar.

                  Powered by Telkomsel BlackBerry®


                  From: M Satrio Nugroho <msatrionugroho.man.nr2007@...>

                  Sender: jejakpetualang@yahoogroups.com

                  Date: Wed, 14 Nov 2012 16:20:26 +0700

                  To: jejakpetualang<jejakpetualang@yahoogroups.com>

                  ReplyTo: jejakpetualang@yahoogroups.com

                  Subject: Re: [JPers] Padang

                   

                   

                  banyak mas, deket jam gadang ada kok..

                  jalan ke arah ngarai sianok aja ga jauh dari jam gadang, di dekat sana ada penginapan..

                   

                  2012/11/14 Ahmad SYARIFUDIN <Ahmad.Syarifudin@...>

                   

                   

                  Dear Jpers,

                   

                  Numpang tanya donk…rencana januari mau ke padang…adakah penginapan yang recommended yg gak jauh dari jam gadang/benteng fort de kock?

                   

                  Salam,

                  Arief

                  Important Notice: This communication (including any attachments) is intended for the use of the intended recipient(s) only and may contain information that is confidential, privileged or legally protected. Any unauthorized use or dissemination of this communication is strictly prohibited. If you have received this communication in error, please immediately notify the sender by return e-mail message and delete all copies of the original communication. Thank you for your cooperation.



                   

                  --
                  www.obleng.blogspot.com
                  http://www.facebook.com/M.SatryoNugroho
                  021-91918647/ +6285692615009
                  -rio-

                  Important Notice: This communication (including any attachments) is intended for the use of the intended recipient(s) only and may contain information that is confidential, privileged or legally protected. Any unauthorized use or dissemination of this communication is strictly prohibited. If you have received this communication in error, please immediately notify the sender by return e-mail message and delete all copies of the original communication. Thank you for your cooperation.
                • joe.thepooh@gmail.com
                  Mad, to the point aja mau numpang gitu wkwkwkkwkwkw Siap2 bawa tenda mad, jaga2 kl penginapan penuh :D Regards, 703 Sent from my BlackBerry® powered by Sinyal
                  Message 8 of 17 , Nov 14, 2012
                  • 0 Attachment
                    Mad, to the point aja mau numpang gitu wkwkwkkwkwkw

                    Siap2 bawa tenda mad, jaga2 kl penginapan penuh :D

                    Regards,

                    703
                    Sent from my BlackBerry®
                    powered by Sinyal Kuat INDOSAT

                    From: "Ahmad SYARIFUDIN" <Ahmad.Syarifudin@...>
                    Sender: jejakpetualang@yahoogroups.com
                    Date: Wed, 14 Nov 2012 16:44:23 +0700
                    To: <jejakpetualang@yahoogroups.com>
                    ReplyTo: jejakpetualang@yahoogroups.com
                    Subject: RE: [JPers] Padang

                     

                    Wkwkwkwkw…om dody ini bawa orang2 tua diatas 40th smua…

                    Rencana mau wisata kulineran disekitar jam gadang…

                    Ada jpers yg tinggal disana gak???kali aja bisa numpang buat gw sendiri…wkwkwkwkw

                     

                     

                    From: jejakpetualang@yahoogroups.com [mailto:jejakpetualang@yahoogroups.com] On Behalf Of dodyjepe@...
                    Sent: Wednesday, November 14, 2012 3:55 PM
                    To: Jejak Petualang
                    Subject: Re: [JPers] Padang

                     

                     

                    Dihalaman jam gadang aja mad, ngampar.

                    Powered by Telkomsel BlackBerry®


                    From: M Satrio Nugroho <msatrionugroho.man.nr2007@...>

                    Sender: jejakpetualang@yahoogroups.com

                    Date: Wed, 14 Nov 2012 16:20:26 +0700

                    To: jejakpetualang<jejakpetualang@yahoogroups.com>

                    ReplyTo: jejakpetualang@yahoogroups.com

                    Subject: Re: [JPers] Padang

                     

                     

                    banyak mas, deket jam gadang ada kok..

                    jalan ke arah ngarai sianok aja ga jauh dari jam gadang, di dekat sana ada penginapan..

                     

                    2012/11/14 Ahmad SYARIFUDIN <Ahmad.Syarifudin@...>

                     

                     

                    Dear Jpers,

                     

                    Numpang tanya donk…rencana januari mau ke padang…adakah penginapan yang recommended yg gak jauh dari jam gadang/benteng fort de kock?

                     

                    Salam,

                    Arief

                    Important Notice: This communication (including any attachments) is intended for the use of the intended recipient(s) only and may contain information that is confidential, privileged or legally protected. Any unauthorized use or dissemination of this communication is strictly prohibited. If you have received this communication in error, please immediately notify the sender by return e-mail message and delete all copies of the original communication. Thank you for your cooperation.



                     

                    --
                    www.obleng.blogspot.com
                    http://www.facebook.com/M.SatryoNugroho
                    021-91918647/ +6285692615009
                    -rio-

                    Important Notice: This communication (including any attachments) is intended for the use of the intended recipient(s) only and may contain information that is confidential, privileged or legally protected. Any unauthorized use or dissemination of this communication is strictly prohibited. If you have received this communication in error, please immediately notify the sender by return e-mail message and delete all copies of the original communication. Thank you for your cooperation.
                  • uch.melz@gmail.com
                    Nginep di rumah sodara aja mad...di kebon binatang. Kan masih satu wilayah tuh sama benteng fort de kock nya hihihihi... Regards, Uch~ Sent from my
                    Message 9 of 17 , Nov 14, 2012
                    • 0 Attachment
                      Nginep di rumah "sodara" aja mad...di kebon binatang. Kan masih satu wilayah tuh sama benteng fort de kock nya hihihihi...

                      Regards,
                      Uch~
                      Sent from my BlackBerry® smartphone from Sinyal Bagus XL, Nyambung Teruuusss...!

                      From: joe.thepooh@...
                      Sender: jejakpetualang@yahoogroups.com
                      Date: Wed, 14 Nov 2012 11:48:35 +0000
                      To: <jejakpetualang@yahoogroups.com>
                      ReplyTo: jejakpetualang@yahoogroups.com
                      Subject: Re: [JPers] Padang

                       

                      Mad, to the point aja mau numpang gitu wkwkwkkwkwkw

                      Siap2 bawa tenda mad, jaga2 kl penginapan penuh :D

                      Regards,

                      703

                      Sent from my BlackBerry®
                      powered by Sinyal Kuat INDOSAT

                      From: "Ahmad SYARIFUDIN" <Ahmad.Syarifudin@...>
                      Sender: jejakpetualang@yahoogroups.com
                      Date: Wed, 14 Nov 2012 16:44:23 +0700
                      To: <jejakpetualang@yahoogroups.com>
                      ReplyTo: jejakpetualang@yahoogroups.com
                      Subject: RE: [JPers] Padang

                       

                      Wkwkwkwkw…om dody ini bawa orang2 tua diatas 40th smua…

                      Rencana mau wisata kulineran disekitar jam gadang…

                      Ada jpers yg tinggal disana gak???kali aja bisa numpang buat gw sendiri…wkwkwkwkw

                       

                       

                      From: jejakpetualang@yahoogroups.com [mailto:jejakpetualang@yahoogroups.com] On Behalf Of dodyjepe@...
                      Sent: Wednesday, November 14, 2012 3:55 PM
                      To: Jejak Petualang
                      Subject: Re: [JPers] Padang

                       

                       

                      Dihalaman jam gadang aja mad, ngampar.

                      Powered by Telkomsel BlackBerry®


                      From: M Satrio Nugroho <msatrionugroho.man.nr2007@...>

                      Sender: jejakpetualang@yahoogroups.com

                      Date: Wed, 14 Nov 2012 16:20:26 +0700

                      To: jejakpetualang<jejakpetualang@yahoogroups.com>

                      ReplyTo: jejakpetualang@yahoogroups.com

                      Subject: Re: [JPers] Padang

                       

                       

                      banyak mas, deket jam gadang ada kok..

                      jalan ke arah ngarai sianok aja ga jauh dari jam gadang, di dekat sana ada penginapan..

                       

                      2012/11/14 Ahmad SYARIFUDIN <Ahmad.Syarifudin@...>

                       

                       

                      Dear Jpers,

                       

                      Numpang tanya donk…rencana januari mau ke padang…adakah penginapan yang recommended yg gak jauh dari jam gadang/benteng fort de kock?

                       

                      Salam,

                      Arief

                      Important Notice: This communication (including any attachments) is intended for the use of the intended recipient(s) only and may contain information that is confidential, privileged or legally protected. Any unauthorized use or dissemination of this communication is strictly prohibited. If you have received this communication in error, please immediately notify the sender by return e-mail message and delete all copies of the original communication. Thank you for your cooperation.



                       

                      --
                      www.obleng.blogspot.com
                      http://www.facebook.com/M.SatryoNugroho
                      021-91918647/ +6285692615009
                      -rio-

                      Important Notice: This communication (including any attachments) is intended for the use of the intended recipient(s) only and may contain information that is confidential, privileged or legally protected. Any unauthorized use or dissemination of this communication is strictly prohibited. If you have received this communication in error, please immediately notify the sender by return e-mail message and delete all copies of the original communication. Thank you for your cooperation.
                    • Ahmad SYARIFUDIN
                      Oh gtu yah...klo tempat apa aja nih yg recommended biar gak ada yg kelewatan gtu... From: jejakpetualang@yahoogroups.com
                      Message 10 of 17 , Nov 18, 2012
                      • 0 Attachment

                        Oh gtu yah…klo tempat apa aja nih yg recommended biar gak ada yg kelewatan gtu…

                         

                         

                        From: jejakpetualang@yahoogroups.com [mailto:jejakpetualang@yahoogroups.com] On Behalf Of joe.thepooh@...
                        Sent: Wednesday, November 14, 2012 6:49 PM
                        To: jejakpetualang@yahoogroups.com
                        Subject: Re: [JPers] Padang

                         

                         

                        Mad, to the point aja mau numpang gitu wkwkwkkwkwkw

                        Siap2 bawa tenda mad, jaga2 kl penginapan penuh :D

                        Regards,

                        703

                        Sent from my BlackBerry®
                        powered by Sinyal Kuat INDOSAT


                        From: "Ahmad SYARIFUDIN" <Ahmad.Syarifudin@...>

                        Sender: jejakpetualang@yahoogroups.com

                        Date: Wed, 14 Nov 2012 16:44:23 +0700

                        To: <jejakpetualang@yahoogroups.com>

                        ReplyTo: jejakpetualang@yahoogroups.com

                        Subject: RE: [JPers] Padang

                         

                         

                        Wkwkwkwkw…om dody ini bawa orang2 tua diatas 40th smua…

                        Rencana mau wisata kulineran disekitar jam gadang…

                        Ada jpers yg tinggal disana gak???kali aja bisa numpang buat gw sendiri…wkwkwkwkw

                         

                         

                        From: jejakpetualang@yahoogroups.com [mailto:jejakpetualang@yahoogroups.com] On Behalf Of dodyjepe@...
                        Sent: Wednesday, November 14, 2012 3:55 PM
                        To: Jejak Petualang
                        Subject: Re: [JPers] Padang

                         

                         

                        Dihalaman jam gadang aja mad, ngampar.

                        Powered by Telkomsel BlackBerry®


                        From: M Satrio Nugroho <msatrionugroho.man.nr2007@...>

                        Sender: jejakpetualang@yahoogroups.com

                        Date: Wed, 14 Nov 2012 16:20:26 +0700

                        To: jejakpetualang<jejakpetualang@yahoogroups.com>

                        ReplyTo: jejakpetualang@yahoogroups.com

                        Subject: Re: [JPers] Padang

                         

                         

                        banyak mas, deket jam gadang ada kok..

                        jalan ke arah ngarai sianok aja ga jauh dari jam gadang, di dekat sana ada penginapan..

                         

                        2012/11/14 Ahmad SYARIFUDIN <Ahmad.Syarifudin@...>

                         

                         

                        Dear Jpers,

                         

                        Numpang tanya donk…rencana januari mau ke padang…adakah penginapan yang recommended yg gak jauh dari jam gadang/benteng fort de kock?

                         

                        Salam,

                        Arief

                        Important Notice: This communication (including any attachments) is intended for the use of the intended recipient(s) only and may contain information that is confidential, privileged or legally protected. Any unauthorized use or dissemination of this communication is strictly prohibited. If you have received this communication in error, please immediately notify the sender by return e-mail message and delete all copies of the original communication. Thank you for your cooperation.



                         

                        --
                        www.obleng.blogspot.com
                        http://www.facebook.com/M.SatryoNugroho
                        021-91918647/ +6285692615009
                        -rio-

                        Important Notice: This communication (including any attachments) is intended for the use of the intended recipient(s) only and may contain information that is confidential, privileged or legally protected. Any unauthorized use or dissemination of this communication is strictly prohibited. If you have received this communication in error, please immediately notify the sender by return e-mail message and delete all copies of the original communication. Thank you for your cooperation.

                        Important Notice: This communication (including any attachments) is intended for the use of the intended recipient(s) only and may contain information that is confidential, privileged or legally protected. Any unauthorized use or dissemination of this communication is strictly prohibited. If you have received this communication in error, please immediately notify the sender by return e-mail message and delete all copies of the original communication. Thank you for your cooperation.
                      • dodyjepe@gmail.com
                        Maksudnya tempat2 yg gratisan gitu mad ? Powered by Telkomsel BlackBerry® ... From: Ahmad SYARIFUDIN Sender:
                        Message 11 of 17 , Nov 18, 2012
                        • 0 Attachment
                          Maksudnya tempat2 yg gratisan gitu mad ?

                          Powered by Telkomsel BlackBerry®

                          From: "Ahmad SYARIFUDIN" <Ahmad.Syarifudin@...>
                          Sender: jejakpetualang@yahoogroups.com
                          Date: Mon, 19 Nov 2012 11:03:38 +0700
                          To: <jejakpetualang@yahoogroups.com>
                          ReplyTo: jejakpetualang@yahoogroups.com
                          Subject: RE: [JPers] Padang

                           

                          Oh gtu yah…klo tempat apa aja nih yg recommended biar gak ada yg kelewatan gtu…

                           

                           

                          From: jejakpetualang@yahoogroups.com [mailto:jejakpetualang@yahoogroups.com] On Behalf Of joe.thepooh@...
                          Sent: Wednesday, November 14, 2012 6:49 PM
                          To: jejakpetualang@yahoogroups.com
                          Subject: Re: [JPers] Padang

                           

                           

                          Mad, to the point aja mau numpang gitu wkwkwkkwkwkw

                          Siap2 bawa tenda mad, jaga2 kl penginapan penuh :D

                          Regards,

                          703

                          Sent from my BlackBerry®
                          powered by Sinyal Kuat INDOSAT


                          From: "Ahmad SYARIFUDIN" <Ahmad.Syarifudin@...>

                          Sender: jejakpetualang@yahoogroups.com

                          Date: Wed, 14 Nov 2012 16:44:23 +0700

                          To: <jejakpetualang@yahoogroups.com>

                          ReplyTo: jejakpetualang@yahoogroups.com

                          Subject: RE: [JPers] Padang

                           

                           

                          Wkwkwkwkw…om dody ini bawa orang2 tua diatas 40th smua…

                          Rencana mau wisata kulineran disekitar jam gadang…

                          Ada jpers yg tinggal disana gak???kali aja bisa numpang buat gw sendiri…wkwkwkwkw

                           

                           

                          From: jejakpetualang@yahoogroups.com [mailto:jejakpetualang@yahoogroups.com] On Behalf Of dodyjepe@...
                          Sent: Wednesday, November 14, 2012 3:55 PM
                          To: Jejak Petualang
                          Subject: Re: [JPers] Padang

                           

                           

                          Dihalaman jam gadang aja mad, ngampar.

                          Powered by Telkomsel BlackBerry®


                          From: M Satrio Nugroho <msatrionugroho.man.nr2007@...>

                          Sender: jejakpetualang@yahoogroups.com

                          Date: Wed, 14 Nov 2012 16:20:26 +0700

                          To: jejakpetualang<jejakpetualang@yahoogroups.com>

                          ReplyTo: jejakpetualang@yahoogroups.com

                          Subject: Re: [JPers] Padang

                           

                           

                          banyak mas, deket jam gadang ada kok..

                          jalan ke arah ngarai sianok aja ga jauh dari jam gadang, di dekat sana ada penginapan..

                           

                          2012/11/14 Ahmad SYARIFUDIN <Ahmad.Syarifudin@...>

                           

                           

                          Dear Jpers,

                           

                          Numpang tanya donk…rencana januari mau ke padang…adakah penginapan yang recommended yg gak jauh dari jam gadang/benteng fort de kock?

                           

                          Salam,

                          Arief

                          Important Notice: This communication (including any attachments) is intended for the use of the intended recipient(s) only and may contain information that is confidential, privileged or legally protected. Any unauthorized use or dissemination of this communication is strictly prohibited. If you have received this communication in error, please immediately notify the sender by return e-mail message and delete all copies of the original communication. Thank you for your cooperation.



                           

                          --
                          www.obleng.blogspot.com
                          http://www.facebook.com/M.SatryoNugroho
                          021-91918647/ +6285692615009
                          -rio-

                          Important Notice: This communication (including any attachments) is intended for the use of the intended recipient(s) only and may contain information that is confidential, privileged or legally protected. Any unauthorized use or dissemination of this communication is strictly prohibited. If you have received this communication in error, please immediately notify the sender by return e-mail message and delete all copies of the original communication. Thank you for your cooperation.

                          Important Notice: This communication (including any attachments) is intended for the use of the intended recipient(s) only and may contain information that is confidential, privileged or legally protected. Any unauthorized use or dissemination of this communication is strictly prohibited. If you have received this communication in error, please immediately notify the sender by return e-mail message and delete all copies of the original communication. Thank you for your cooperation.
                        • Ahmad SYARIFUDIN
                          Hahahah preeettt ah om dody... Maksudnya tempat yg berbau alam n kuliner pastinya... From: jejakpetualang@yahoogroups.com
                          Message 12 of 17 , Nov 18, 2012
                          • 0 Attachment

                            Hahahah preeettt ah om dody…

                            Maksudnya tempat yg berbau alam n kuliner pastinya…

                             

                             

                            From: jejakpetualang@yahoogroups.com [mailto:jejakpetualang@yahoogroups.com] On Behalf Of dodyjepe@...
                            Sent: Monday, November 19, 2012 11:07 AM
                            To: Jejak Petualang
                            Subject: Re: [JPers] Padang

                             

                             

                            Maksudnya tempat2 yg gratisan gitu mad ?

                            Powered by Telkomsel BlackBerry®


                            From: "Ahmad SYARIFUDIN" <Ahmad.Syarifudin@...>

                            Sender: jejakpetualang@yahoogroups.com

                            Date: Mon, 19 Nov 2012 11:03:38 +0700

                            To: <jejakpetualang@yahoogroups.com>

                            ReplyTo: jejakpetualang@yahoogroups.com

                            Subject: RE: [JPers] Padang

                             

                             

                            Oh gtu yah…klo tempat apa aja nih yg recommended biar gak ada yg kelewatan gtu…

                             

                             

                            From: jejakpetualang@yahoogroups.com [mailto:jejakpetualang@yahoogroups.com] On Behalf Of joe.thepooh@...
                            Sent: Wednesday, November 14, 2012 6:49 PM
                            To: jejakpetualang@yahoogroups.com
                            Subject: Re: [JPers] Padang

                             

                             

                            Mad, to the point aja mau numpang gitu wkwkwkkwkwkw

                            Siap2 bawa tenda mad, jaga2 kl penginapan penuh :D

                            Regards,

                            703

                            Sent from my BlackBerry®
                            powered by Sinyal Kuat INDOSAT


                            From: "Ahmad SYARIFUDIN" <Ahmad.Syarifudin@...>

                            Sender: jejakpetualang@yahoogroups.com

                            Date: Wed, 14 Nov 2012 16:44:23 +0700

                            To: <jejakpetualang@yahoogroups.com>

                            ReplyTo: jejakpetualang@yahoogroups.com

                            Subject: RE: [JPers] Padang

                             

                             

                            Wkwkwkwkw…om dody ini bawa orang2 tua diatas 40th smua…

                            Rencana mau wisata kulineran disekitar jam gadang…

                            Ada jpers yg tinggal disana gak???kali aja bisa numpang buat gw sendiri…wkwkwkwkw

                             

                             

                            From: jejakpetualang@yahoogroups.com [mailto:jejakpetualang@yahoogroups.com] On Behalf Of dodyjepe@...
                            Sent: Wednesday, November 14, 2012 3:55 PM
                            To: Jejak Petualang
                            Subject: Re: [JPers] Padang

                             

                             

                            Dihalaman jam gadang aja mad, ngampar.

                            Powered by Telkomsel BlackBerry®


                            From: M Satrio Nugroho <msatrionugroho.man.nr2007@...>

                            Sender: jejakpetualang@yahoogroups.com

                            Date: Wed, 14 Nov 2012 16:20:26 +0700

                            To: jejakpetualang<jejakpetualang@yahoogroups.com>

                            ReplyTo: jejakpetualang@yahoogroups.com

                            Subject: Re: [JPers] Padang

                             

                             

                            banyak mas, deket jam gadang ada kok..

                            jalan ke arah ngarai sianok aja ga jauh dari jam gadang, di dekat sana ada penginapan..

                             

                            2012/11/14 Ahmad SYARIFUDIN <Ahmad.Syarifudin@...>

                             

                             

                            Dear Jpers,

                             

                            Numpang tanya donk…rencana januari mau ke padang…adakah penginapan yang recommended yg gak jauh dari jam gadang/benteng fort de kock?

                             

                            Salam,

                            Arief

                            Important Notice: This communication (including any attachments) is intended for the use of the intended recipient(s) only and may contain information that is confidential, privileged or legally protected. Any unauthorized use or dissemination of this communication is strictly prohibited. If you have received this communication in error, please immediately notify the sender by return e-mail message and delete all copies of the original communication. Thank you for your cooperation.



                             

                            --
                            www.obleng.blogspot.com
                            http://www.facebook.com/M.SatryoNugroho
                            021-91918647/ +6285692615009
                            -rio-

                            Important Notice: This communication (including any attachments) is intended for the use of the intended recipient(s) only and may contain information that is confidential, privileged or legally protected. Any unauthorized use or dissemination of this communication is strictly prohibited. If you have received this communication in error, please immediately notify the sender by return e-mail message and delete all copies of the original communication. Thank you for your cooperation.

                            Important Notice: This communication (including any attachments) is intended for the use of the intended recipient(s) only and may contain information that is confidential, privileged or legally protected. Any unauthorized use or dissemination of this communication is strictly prohibited. If you have received this communication in error, please immediately notify the sender by return e-mail message and delete all copies of the original communication. Thank you for your cooperation.

                            Important Notice: This communication (including any attachments) is intended for the use of the intended recipient(s) only and may contain information that is confidential, privileged or legally protected. Any unauthorized use or dissemination of this communication is strictly prohibited. If you have received this communication in error, please immediately notify the sender by return e-mail message and delete all copies of the original communication. Thank you for your cooperation.
                          • franklin.abdullah@gmail.com
                            tempat yg berbau alam n kuliner ~ gratisan..? Mana ada mamad :tepokjidat: :p Sent from my 28E5B5B5 smartphone® ... From: Ahmad SYARIFUDIN
                            Message 13 of 17 , Nov 18, 2012
                            • 0 Attachment
                              "tempat yg berbau alam n kuliner" ~> gratisan..?
                              Mana ada mamad :tepokjidat: :p
                              Sent from my 28E5B5B5 smartphone®

                              From: "Ahmad SYARIFUDIN" <Ahmad.Syarifudin@...>
                              Sender: jejakpetualang@yahoogroups.com
                              Date: Mon, 19 Nov 2012 11:19:54 +0700
                              To: <jejakpetualang@yahoogroups.com>
                              ReplyTo: jejakpetualang@yahoogroups.com
                              Subject: RE: [JPers] Padang

                               

                              Hahahah preeettt ah om dody…

                              Maksudnya tempat yg berbau alam n kuliner pastinya…

                               

                               

                              From: jejakpetualang@yahoogroups.com [mailto:jejakpetualang@yahoogroups.com] On Behalf Of dodyjepe@...
                              Sent: Monday, November 19, 2012 11:07 AM
                              To: Jejak Petualang
                              Subject: Re: [JPers] Padang

                               

                               

                              Maksudnya tempat2 yg gratisan gitu mad ?

                              Powered by Telkomsel BlackBerry®


                              From: "Ahmad SYARIFUDIN" <Ahmad.Syarifudin@...>

                              Sender: jejakpetualang@yahoogroups.com

                              Date: Mon, 19 Nov 2012 11:03:38 +0700

                              To: <jejakpetualang@yahoogroups.com>

                              ReplyTo: jejakpetualang@yahoogroups.com

                              Subject: RE: [JPers] Padang

                               

                               

                              Oh gtu yah…klo tempat apa aja nih yg recommended biar gak ada yg kelewatan gtu…

                               

                               

                              From: jejakpetualang@yahoogroups.com [mailto:jejakpetualang@yahoogroups.com] On Behalf Of joe.thepooh@...
                              Sent: Wednesday, November 14, 2012 6:49 PM
                              To: jejakpetualang@yahoogroups.com
                              Subject: Re: [JPers] Padang

                               

                               

                              Mad, to the point aja mau numpang gitu wkwkwkkwkwkw

                              Siap2 bawa tenda mad, jaga2 kl penginapan penuh :D

                              Regards,

                              703

                              Sent from my BlackBerry®
                              powered by Sinyal Kuat INDOSAT


                              From: "Ahmad SYARIFUDIN" <Ahmad.Syarifudin@...>

                              Sender: jejakpetualang@yahoogroups.com

                              Date: Wed, 14 Nov 2012 16:44:23 +0700

                              To: <jejakpetualang@yahoogroups.com>

                              ReplyTo: jejakpetualang@yahoogroups.com

                              Subject: RE: [JPers] Padang

                               

                               

                              Wkwkwkwkw…om dody ini bawa orang2 tua diatas 40th smua…

                              Rencana mau wisata kulineran disekitar jam gadang…

                              Ada jpers yg tinggal disana gak???kali aja bisa numpang buat gw sendiri…wkwkwkwkw

                               

                               

                              From: jejakpetualang@yahoogroups.com [mailto:jejakpetualang@yahoogroups.com] On Behalf Of dodyjepe@...
                              Sent: Wednesday, November 14, 2012 3:55 PM
                              To: Jejak Petualang
                              Subject: Re: [JPers] Padang

                               

                               

                              Dihalaman jam gadang aja mad, ngampar.

                              Powered by Telkomsel BlackBerry®


                              From: M Satrio Nugroho <msatrionugroho.man.nr2007@...>

                              Sender: jejakpetualang@yahoogroups.com

                              Date: Wed, 14 Nov 2012 16:20:26 +0700

                              To: jejakpetualang<jejakpetualang@yahoogroups.com>

                              ReplyTo: jejakpetualang@yahoogroups.com

                              Subject: Re: [JPers] Padang

                               

                               

                              banyak mas, deket jam gadang ada kok..

                              jalan ke arah ngarai sianok aja ga jauh dari jam gadang, di dekat sana ada penginapan..

                               

                              2012/11/14 Ahmad SYARIFUDIN <Ahmad.Syarifudin@...>

                               

                               

                              Dear Jpers,

                               

                              Numpang tanya donk…rencana januari mau ke padang…adakah penginapan yang recommended yg gak jauh dari jam gadang/benteng fort de kock?

                               

                              Salam,

                              Arief

                              Important Notice: This communication (including any attachments) is intended for the use of the intended recipient(s) only and may contain information that is confidential, privileged or legally protected. Any unauthorized use or dissemination of this communication is strictly prohibited. If you have received this communication in error, please immediately notify the sender by return e-mail message and delete all copies of the original communication. Thank you for your cooperation.



                               

                              --
                              www.obleng.blogspot.com
                              http://www.facebook.com/M.SatryoNugroho
                              021-91918647/ +6285692615009
                              -rio-

                              Important Notice: This communication (including any attachments) is intended for the use of the intended recipient(s) only and may contain information that is confidential, privileged or legally protected. Any unauthorized use or dissemination of this communication is strictly prohibited. If you have received this communication in error, please immediately notify the sender by return e-mail message and delete all copies of the original communication. Thank you for your cooperation.

                              Important Notice: This communication (including any attachments) is intended for the use of the intended recipient(s) only and may contain information that is confidential, privileged or legally protected. Any unauthorized use or dissemination of this communication is strictly prohibited. If you have received this communication in error, please immediately notify the sender by return e-mail message and delete all copies of the original communication. Thank you for your cooperation.

                              Important Notice: This communication (including any attachments) is intended for the use of the intended recipient(s) only and may contain information that is confidential, privileged or legally protected. Any unauthorized use or dissemination of this communication is strictly prohibited. If you have received this communication in error, please immediately notify the sender by return e-mail message and delete all copies of the original communication. Thank you for your cooperation.
                            • Om Boim
                              cang mamad emang map ke Padanggnya berapa lama siihh?? sehari dua hari ato mingguan? kalo waktunya sempit, maen aja di airport, rame kok.. gratis pulak Boim
                              Message 14 of 17 , Nov 20, 2012
                              • 0 Attachment
                                cang mamad emang map ke Padanggnya berapa lama siihh??
                                sehari dua hari ato mingguan?
                                kalo waktunya sempit, maen aja di airport,
                                rame kok.. gratis pulak


                                Boim
                                #ngumpet

                                On Mon, Nov 19, 2012 at 11:36 AM, <franklin.abdullah@...> wrote:
                                 

                                "tempat yg berbau alam n kuliner" ~> gratisan..?
                                Mana ada mamad :tepokjidat: :p

                                Sent from my 28E5B5B5 smartphone®

                                From: "Ahmad SYARIFUDIN" <Ahmad.Syarifudin@...>
                                Date: Mon, 19 Nov 2012 11:19:54 +0700
                                Subject: RE: [JPers] Padang

                                 

                                Hahahah preeettt ah om dody…

                                Maksudnya tempat yg berbau alam n kuliner pastinya…

                                 

                                 

                                From: jejakpetualang@yahoogroups.com [mailto:jejakpetualang@yahoogroups.com] On Behalf Of dodyjepe@...
                                Sent: Monday, November 19, 2012 11:07 AM
                                To: Jejak Petualang
                                Subject: Re: [JPers] Padang

                                 

                                 

                                Maksudnya tempat2 yg gratisan gitu mad ?

                                Powered by Telkomsel BlackBerry®


                                From: "Ahmad SYARIFUDIN" <Ahmad.Syarifudin@...>

                                Date: Mon, 19 Nov 2012 11:03:38 +0700

                                Subject: RE: [JPers] Padang

                                 

                                 

                                Oh gtu yah…klo tempat apa aja nih yg recommended biar gak ada yg kelewatan gtu…

                                 

                                 

                                From: jejakpetualang@yahoogroups.com [mailto:jejakpetualang@yahoogroups.com] On Behalf Of joe.thepooh@...
                                Sent: Wednesday, November 14, 2012 6:49 PM
                                To: jejakpetualang@yahoogroups.com
                                Subject: Re: [JPers] Padang

                                 

                                 

                                Mad, to the point aja mau numpang gitu wkwkwkkwkwkw

                                Siap2 bawa tenda mad, jaga2 kl penginapan penuh :D

                                Regards,

                                703





                                --
                                www.anakabah.blogspot.com http://boimakar91.multiply.com/
                                :: sekali berarti sudah itu mati : ch.a ::
                              • Ahmad SYARIFUDIN
                                Jumat pagi berngkat flight pertama...pulang senin malam flight terakhir... Jadi sekitar 4hr bang boim... From: jejakpetualang@yahoogroups.com
                                Message 15 of 17 , Nov 20, 2012
                                • 0 Attachment

                                  Jumat pagi berngkat flight pertama…pulang senin malam flight terakhir…

                                  Jadi sekitar 4hr bang boim…

                                   

                                   

                                  From: jejakpetualang@yahoogroups.com [mailto:jejakpetualang@yahoogroups.com] On Behalf Of Om Boim
                                  Sent: Tuesday, November 20, 2012 3:11 PM
                                  To: jejakpetualang@yahoogroups.com
                                  Subject: Re: [JPers] Padang

                                   

                                   

                                  cang mamad emang map ke Padanggnya berapa lama siihh??
                                  sehari dua hari ato mingguan?
                                  kalo waktunya sempit, maen aja di airport,
                                  rame kok.. gratis pulak


                                  Boim
                                  #ngumpet

                                  On Mon, Nov 19, 2012 at 11:36 AM, <franklin.abdullah@...> wrote:

                                   

                                  "tempat yg berbau alam n kuliner" ~> gratisan..?
                                  Mana ada mamad :tepokjidat: :p

                                  Sent from my 28E5B5B5 smartphone®


                                  From: "Ahmad SYARIFUDIN" <Ahmad.Syarifudin@...>

                                  Date: Mon, 19 Nov 2012 11:19:54 +0700

                                  Subject: RE: [JPers] Padang

                                   

                                   

                                  Hahahah preeettt ah om dody…

                                  Maksudnya tempat yg berbau alam n kuliner pastinya…

                                   

                                   

                                  From: jejakpetualang@yahoogroups.com [mailto:jejakpetualang@yahoogroups.com] On Behalf Of dodyjepe@...
                                  Sent: Monday, November 19, 2012 11:07 AM
                                  To: Jejak Petualang
                                  Subject: Re: [JPers] Padang

                                   

                                   

                                  Maksudnya tempat2 yg gratisan gitu mad ?

                                  Powered by Telkomsel BlackBerry®


                                  From: "Ahmad SYARIFUDIN" <Ahmad.Syarifudin@...>

                                  Date: Mon, 19 Nov 2012 11:03:38 +0700

                                  Subject: RE: [JPers] Padang

                                   

                                   

                                  Oh gtu yah…klo tempat apa aja nih yg recommended biar gak ada yg kelewatan gtu…

                                   

                                   

                                  From: jejakpetualang@yahoogroups.com [mailto:jejakpetualang@yahoogroups.com] On Behalf Of joe.thepooh@...
                                  Sent: Wednesday, November 14, 2012 6:49 PM
                                  To: jejakpetualang@yahoogroups.com
                                  Subject: Re: [JPers] Padang

                                   

                                   

                                  Mad, to the point aja mau numpang gitu wkwkwkkwkwkw

                                  Siap2 bawa tenda mad, jaga2 kl penginapan penuh :D

                                  Regards,

                                  703

                                   




                                  --
                                  www.anakabah.blogspot.com http://boimakar91.multiply.com/
                                  :: sekali berarti sudah itu mati : ch.a ::

                                  Important Notice: This communication (including any attachments) is intended for the use of the intended recipient(s) only and may contain information that is confidential, privileged or legally protected. Any unauthorized use or dissemination of this communication is strictly prohibited. If you have received this communication in error, please immediately notify the sender by return e-mail message and delete all copies of the original communication. Thank you for your cooperation.
                                • dodyjepe@gmail.com
                                  Ooh....naik pesawat toh mad, kirain ngeteng numpak truk yg gratisan juga..... D Powered by Telkomsel BlackBerry® ... From: Ahmad SYARIFUDIN
                                  Message 16 of 17 , Nov 20, 2012
                                  • 0 Attachment
                                    Ooh....naik pesawat toh mad, kirain ngeteng numpak truk yg gratisan juga.....

                                    D
                                    Powered by Telkomsel BlackBerry®

                                    From: "Ahmad SYARIFUDIN" <Ahmad.Syarifudin@...>
                                    Sender: jejakpetualang@yahoogroups.com
                                    Date: Tue, 20 Nov 2012 15:26:52 +0700
                                    To: <jejakpetualang@yahoogroups.com>
                                    ReplyTo: jejakpetualang@yahoogroups.com
                                    Subject: RE: [JPers] Padang

                                     

                                    Jumat pagi berngkat flight pertama…pulang senin malam flight terakhir…

                                    Jadi sekitar 4hr bang boim…

                                     

                                     

                                    From: jejakpetualang@yahoogroups.com [mailto:jejakpetualang@yahoogroups.com] On Behalf Of Om Boim
                                    Sent: Tuesday, November 20, 2012 3:11 PM
                                    To: jejakpetualang@yahoogroups.com
                                    Subject: Re: [JPers] Padang

                                     

                                     

                                    cang mamad emang map ke Padanggnya berapa lama siihh??
                                    sehari dua hari ato mingguan?
                                    kalo waktunya sempit, maen aja di airport,
                                    rame kok.. gratis pulak


                                    Boim
                                    #ngumpet

                                    On Mon, Nov 19, 2012 at 11:36 AM, <franklin.abdullah@...> wrote:

                                     

                                    "tempat yg berbau alam n kuliner" ~> gratisan..?
                                    Mana ada mamad :tepokjidat: :p

                                    Sent from my 28E5B5B5 smartphone®


                                    From: "Ahmad SYARIFUDIN" <Ahmad.Syarifudin@...>

                                    Date: Mon, 19 Nov 2012 11:19:54 +0700

                                    Subject: RE: [JPers] Padang

                                     

                                     

                                    Hahahah preeettt ah om dody…

                                    Maksudnya tempat yg berbau alam n kuliner pastinya…

                                     

                                     

                                    From: jejakpetualang@yahoogroups.com [mailto:jejakpetualang@yahoogroups.com] On Behalf Of dodyjepe@...
                                    Sent: Monday, November 19, 2012 11:07 AM
                                    To: Jejak Petualang
                                    Subject: Re: [JPers] Padang

                                     

                                     

                                    Maksudnya tempat2 yg gratisan gitu mad ?

                                    Powered by Telkomsel BlackBerry®


                                    From: "Ahmad SYARIFUDIN" <Ahmad.Syarifudin@...>

                                    Date: Mon, 19 Nov 2012 11:03:38 +0700

                                    Subject: RE: [JPers] Padang

                                     

                                     

                                    Oh gtu yah…klo tempat apa aja nih yg recommended biar gak ada yg kelewatan gtu…

                                     

                                     

                                    From: jejakpetualang@yahoogroups.com [mailto:jejakpetualang@yahoogroups.com] On Behalf Of joe.thepooh@...
                                    Sent: Wednesday, November 14, 2012 6:49 PM
                                    To: jejakpetualang@yahoogroups.com
                                    Subject: Re: [JPers] Padang

                                     

                                     

                                    Mad, to the point aja mau numpang gitu wkwkwkkwkwkw

                                    Siap2 bawa tenda mad, jaga2 kl penginapan penuh :D

                                    Regards,

                                    703

                                     




                                    --
                                    www.anakabah.blogspot.com http://boimakar91.multiply.com/
                                    :: sekali berarti sudah itu mati : ch.a ::

                                    Important Notice: This communication (including any attachments) is intended for the use of the intended recipient(s) only and may contain information that is confidential, privileged or legally protected. Any unauthorized use or dissemination of this communication is strictly prohibited. If you have received this communication in error, please immediately notify the sender by return e-mail message and delete all copies of the original communication. Thank you for your cooperation.
                                  • Ahmad SYARIFUDIN
                                    Wkwkwkwk bisa aja om dody... From: jejakpetualang@yahoogroups.com [mailto:jejakpetualang@yahoogroups.com] On Behalf Of dodyjepe@gmail.com Sent: Tuesday,
                                    Message 17 of 17 , Nov 20, 2012
                                    • 0 Attachment

                                      Wkwkwkwk bisa aja om dody…

                                       

                                       

                                       

                                      From: jejakpetualang@yahoogroups.com [mailto:jejakpetualang@yahoogroups.com] On Behalf Of dodyjepe@...
                                      Sent: Tuesday, November 20, 2012 3:46 PM
                                      To: Jejak Petualang
                                      Subject: Re: [JPers] Padang

                                       

                                       

                                      Ooh....naik pesawat toh mad, kirain ngeteng numpak truk yg gratisan juga.....

                                      D

                                      Powered by Telkomsel BlackBerry®


                                      From: "Ahmad SYARIFUDIN" <Ahmad.Syarifudin@...>

                                      Sender: jejakpetualang@yahoogroups.com

                                      Date: Tue, 20 Nov 2012 15:26:52 +0700

                                      To: <jejakpetualang@yahoogroups.com>

                                      ReplyTo: jejakpetualang@yahoogroups.com

                                      Subject: RE: [JPers] Padang

                                       

                                       

                                      Jumat pagi berngkat flight pertama…pulang senin malam flight terakhir…

                                      Jadi sekitar 4hr bang boim…

                                       

                                       

                                      From: jejakpetualang@yahoogroups.com [mailto:jejakpetualang@yahoogroups.com] On Behalf Of Om Boim
                                      Sent: Tuesday, November 20, 2012 3:11 PM
                                      To: jejakpetualang@yahoogroups.com
                                      Subject: Re: [JPers] Padang

                                       

                                       

                                      cang mamad emang map ke Padanggnya berapa lama siihh??
                                      sehari dua hari ato mingguan?
                                      kalo waktunya sempit, maen aja di airport,
                                      rame kok.. gratis pulak


                                      Boim
                                      #ngumpet

                                      On Mon, Nov 19, 2012 at 11:36 AM, <franklin.abdullah@...> wrote:

                                       

                                      "tempat yg berbau alam n kuliner" ~> gratisan..?
                                      Mana ada mamad :tepokjidat: :p

                                      Sent from my 28E5B5B5 smartphone®


                                      From: "Ahmad SYARIFUDIN" <Ahmad.Syarifudin@...>

                                      Date: Mon, 19 Nov 2012 11:19:54 +0700

                                      Subject: RE: [JPers] Padang

                                       

                                       

                                      Hahahah preeettt ah om dody…

                                      Maksudnya tempat yg berbau alam n kuliner pastinya…

                                       

                                       

                                      From: jejakpetualang@yahoogroups.com [mailto:jejakpetualang@yahoogroups.com] On Behalf Of dodyjepe@...
                                      Sent: Monday, November 19, 2012 11:07 AM
                                      To: Jejak Petualang
                                      Subject: Re: [JPers] Padang

                                       

                                       

                                      Maksudnya tempat2 yg gratisan gitu mad ?

                                      Powered by Telkomsel BlackBerry®


                                      From: "Ahmad SYARIFUDIN" <Ahmad.Syarifudin@...>

                                      Date: Mon, 19 Nov 2012 11:03:38 +0700

                                      Subject: RE: [JPers] Padang

                                       

                                       

                                      Oh gtu yah…klo tempat apa aja nih yg recommended biar gak ada yg kelewatan gtu…

                                       

                                       

                                      From: jejakpetualang@yahoogroups.com [mailto:jejakpetualang@yahoogroups.com] On Behalf Of joe.thepooh@...
                                      Sent: Wednesday, November 14, 2012 6:49 PM
                                      To: jejakpetualang@yahoogroups.com
                                      Subject: Re: [JPers] Padang

                                       

                                       

                                      Mad, to the point aja mau numpang gitu wkwkwkkwkwkw

                                      Siap2 bawa tenda mad, jaga2 kl penginapan penuh :D

                                      Regards,

                                      703

                                       




                                      --
                                      www.anakabah.blogspot.com http://boimakar91.multiply.com/
                                      :: sekali berarti sudah itu mati : ch.a ::

                                      Important Notice: This communication (including any attachments) is intended for the use of the intended recipient(s) only and may contain information that is confidential, privileged or legally protected. Any unauthorized use or dissemination of this communication is strictly prohibited. If you have received this communication in error, please immediately notify the sender by return e-mail message and delete all copies of the original communication. Thank you for your cooperation.

                                      Important Notice: This communication (including any attachments) is intended for the use of the intended recipient(s) only and may contain information that is confidential, privileged or legally protected. Any unauthorized use or dissemination of this communication is strictly prohibited. If you have received this communication in error, please immediately notify the sender by return e-mail message and delete all copies of the original communication. Thank you for your cooperation.
                                    Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.