Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

Memorialul de la Sighet la 10 ani de la inaugurare

Expand Messages
 • Alin Cristea
  www.revista22.ro Memorialul de la Sighet la 10 ani de la inaugurare La 30 ianuarie 1993 – cu ocazia unei conferinte despre drepturile omului de la
  Message 1 of 1 , Jun 29, 2007
    
   Memorialul de la Sighet la 10 ani de la inaugurare
    
   La 30 ianuarie 1993 – cu ocazia unei conferinte despre drepturile omului de la Strasbourg, Ana Blandiana avanseaza ideea unui memorial al victimelor comunismului, intr-o inchisoare parasita din Romania, la Sighetu Marmatiei. Peste trei luni proiectul de intentie este trimis Consiliului Europei, care in 1995 il ia sub egida sa, dupa expertizarea sa de doua comisii venite la fata locului.
    
   Intre 1993-2002 au avut loc zece simpozioane, la care au participat 650 cercetatori romani si straini, precum si sute de fosti detinuti si deportati politici (continutul a fost publicat in colectia ‘Analele Sighet’ – 18.000 pagini.
    
   In septembrie 1998, la Conferinta de la Delphi, un raport al Consiliului Europei considera Memorialul Sighet printre primele trei locuri ale memoriei continentului, alaturi de Memorialul de la Auschwitz si de Memorialul Pacii din Franta.
    


   Food fight? Enjoy some healthy debate
   in the Yahoo! Answers Food & Drink Q&A.
  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.