Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

Capitalul civic in actiune - un studiu de caz

Expand Messages
 • Asociatia ECUMEST
  Asociatia ECUMEST Asociatia ECUMEST 27 aprilie 2007 Capitalul civic in actiune - un studiu de caz Asociatia ECUMEST (Bucuresti), Fundatia Culturala Europeana
  Message 1 of 1 , Apr 28, 2007
   Asociatia ECUMEST

   Asociatia ECUMEST27 aprilie 2007
   Capitalul civic in actiune - un studiu de caz

   Asociatia ECUMEST (Bucuresti), Fundatia Culturala Europeana (Amsterdam) si Fundatia Interarts (Barcelona) anunta lansarea cartii
   Guide to Citizen Participation in Local Cultural Policy Development for European Cities.

   In acest ghid, expertii Jordi Pascual i Ruiz si Sanjin Dragojevic exploreaza cadrul conceptual si teoriile care stau la baza implicarii cetatenilor in dezvoltarea politicilor culturale locale, precum si mecanismele care faciliteaza procesul de participare la nivel urban.

   Cartea, beneficiind deopotriva de contributiile Corinei Suteu (prefata) si a lui Philipp Dietachmair (introducere), si realizat sub coordonarea ECUMEST, incearca sa identifice dovezi ale implicarii civice in elaborarea politicilor publice in domeniul cultural, sa numeasca concret factorii care influenteaza politicile culturale la nivel local. In acelasi timp, cartea avanseaza citeva premise cu privire la evolutia viitoare a politicilor urbane - cele care influenteaza in mod direct nivelul de participare culturala a individului si bunastarea sa in general.

   Pornind de la experienta unei serii de orase europene in elaborarea politicilor culturale participative, ghidul introduce diverse concepte si abordari practice menite sa incurajeze administratia locala si organizatiile din societatea civila sa adopte practici similare. Materialul se axeaza pe exemplificari practice, folosind rezultatele unei cercetari derulate pe parcursul anului 2006.

   Publicatia este rezultatul proiectului Active Citizens-Local Cultures-European Politics derulat de cele trei organizatii in perioada iunie 2006 – februarie 2007 cu sprijinul UE. Cartea este insotita de documentarul Culture Rocks the City realizat de SEE TV Exchanges (Bruxelles) si filmat la Barcelona, Lille, Timisoara si Zagreb. Documentarul este in prezent difuzat de posturi de televiziune din diverse tari europene.


   Guide to Citizen Participation in Local Cultural Policy Development
   for European Cities
   Autori: Jordi Pascual i Ruiz, Sanjin Dragojevic, Philipp Dietachmair
   Prefata: Corina Suteu
   Introducere: Philipp Dietachmair
   Editor: Hanneloes Weeda
   Copy editor & productie: Stefania Ferchedau
   Design, coperta si tehnoredactare: Ioana Nemes
   Fundatia Culturala Europeana, Asociatia ECUMEST, Fundatia Interarts,
   Bucuresti 2007
   Versiuni in limbile engleza, franceza, spaniola   In limita numarului de exemplare disponibil, ghidul este distribuit in mod gratuit operatorilor culturali din retelele celor trei organizatii implicate in proiect. De asemenea, versiunile electronice in cele trei limbi pot fi descarcate de la www.ecumest.ro.

   Asociatia ECUMEST
   Str. Batistei 14, 020937 Bucuresti
   Tel/fax: +40-21-319 27 11

   Email: ecumest@...
   Website: www.ecumest.ro

   To Unsubscribe, please click here.


  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.