Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

Cotidianul - Proiectul Rosia Montana ridica cinci mii de intrebari

Expand Messages
 • ARIN
  De la exploatarea va incepe in 2004 pana la exploatarea va incepe in 2009 este ceva diferenta - nu-i asa? ;)) Din partea mea, sa fie cat mai mare :))
  Message 1 of 1 , Jan 31, 2007
   De la "exploatarea va incepe in 2004" pana la "exploatarea va incepe in 2009" este ceva diferenta - nu-i asa? ;))
    
   Din partea mea, sa fie cat mai mare :))
    
   Codruta
    
    

   Inainte sa scoata aur de la Rosia Montana, compania Gold Corporation trebuie sa raspunda mai intii la cele 5.610 intrebari despre impactul proiectului asupra mediului.

   Ministerul Mediului va transmite companiei Gold Corporation toata documentatia strinsa anul trecut in cadrul dezbaterilor publice desfasurate in 14 orase din Romania pe proiectul Rosia Montana, a declarat miercuri secretarul de stat Attila Korodi, secretar de stat in Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA). „Cele 5.610 intrebari vor ajunge la beneficiarul Gold Corporation in format electronic, dar nu stim exact in cit timp vor raspunde, acest termen nefiind stipulat in nici o lege“, a declarat secretarul de stat.

   Johanna Fritz, coordonator comunicare de la Gold Corporation, a declarat ca nu poate anticipa cit timp va fi necesar pentru a raspunde la intrebari. Dupa ce se vor primi raspunsurile cu solutiile de rezolvare a problemelor semnalate, o comisie de analiza tehnica, formata din reprezentanti ai Guvernului, va analiza si va da un raspuns daca proiectul merge sau nu mai departe.

   Mineri contra ecologisti

   Proiectul de exploatare aurifera de la Rosia Montana, considerat a fi cel mai mare de acest tip din Europa, presupune o investitie de 2,5 miliarde de dolari, iar productia ar putea incepe in 2009. Investitorii se asteapta sa scoata din minele de la Rosia Montana 325 de tone de aur, 1.626 de tone de argint si sa creeze peste 1.200 de locuri de munca in timpul fazei de constructie a noii mine si peste 600 de locuri de munca permanente in faza operationala a minei.

   In schimb, un grup de organizatii neguvernamentale cere Guvernului si Ministerului Mediului sa nu dea acordul de mediu proiectului Gabriel Resources de la Rosia Montana pentru ca statul roman nu ar urma sa aiba suficiente beneficii din acest proiect. Mai mult, reprezentantii societatii civile spun ca s-ar produce si pierderi culturale.

   Seila Dumitrescu


   -- 
   "Let me know, that at least, she will try
   Then she'll be a true love of mine"
   www.arin.ro
  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.