Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

Adevarul - Rosia Montana joaca în spoturi tv

Expand Messages
 • ARIN
  Ia te uita cu ce sa mai ocupase YAP ;) Cu manipularea copiilor rosienilor :))) Oricum, articolul nu e semnat, asa ca seamana a publicitate la publicitate :-P
  Message 1 of 1 , Nov 6, 2006
   Ia te uita cu ce sa mai ocupase YAP ;)
   Cu manipularea copiilor rosienilor :)))
    
   Oricum, articolul nu e semnat, asa ca seamana a "publicitate la publicitate" :-P
    
   Codruta
    
    
    
   Există un anumit gen de publicitate care păşeşte cu paşi timizi în România şi care încearcă o anumită responsabilizare socială sau conştientizare asupra unor categorii de oameni sau zone defavorizate. Există câţiva pionieri în acest tip de marketing social, printre care pot fi enumerate campaniile Connex-Vodafone pentru susţinerea învăţământului sau cele ale apei minerale Bucovina, pentru susţinerea mănăstirilor din Moldova. Mergând ceva mai mult în urmă, ne putem aminti chiar   de celebrul slogan al Procter&Gamble - "un calculator, o şansă în plus în viitor" - prin care o parte din vânzările companiei s-au transformat în calculatoare pentru şcoli. Gabriel Roşia Montană este însă primul proiect de anvergură care pariază pe marketingul social, agenţia de publicitate GMP realizând în acest an nu mai puţin de cinci campanii. Ultima dintre ele, difuzată în ultimele zile în calupurile publicitare, este intitulată "Copiii din Roşia". Ideea campaniei a fost inspirată dintr-o recentă iniţiativă a Youth Action for Peace, prin care copiii din Roşia Montană şi-au exprimat dorinţele prin desene: să aibă o şcoală modernă, un muzeu, râuri cu peşti, un parc cu fântâni arteziene, teren de sport sau slujbe pentru părinţii lor. "Lucram la un alt concept pentru noua campanie de comunicare, în momentul în care am văzut acele desene. Ne-au impresionat, fiindcă visele copiilor din Roşia Montană nu seamănă cu alte vise de copii. Ei nu îşi doresc jucării sau vacanţe la mare, ci lucruri simple şi mature totodată - să aibă o şcoală mai frumoasă sau părinţii lor să aibă un loc de muncă. Ni s-a părut firesc atunci să vorbim despre asta, să nu facem alte interpretări, ci să le dăm, pur şi simplu, posibilitatea să-şi spună povestea. Fiindcă, în acest caz, realitatea este mai puternică decât orice mesaj publicitar", declară Mirela Angelescu, Client Service Director GMP.
   Un proiect ce vorbeşte despre o companie
   Potrivit reprezentanţilor agenţiei, avem de-a face cu o campanie "corporate", de imagine, care se foloseşte de un proiect pentru a spune ceva despre o companie şi despre felul în care aceasta a ales să facă minerit la Roşia Montană. Noua campanie reprezintă şi momentul lansării noului slogan Gabriel - "Investim în România" -, care vorbeşte despre promisiunea companiei de a susţine progresul şi dezvoltarea economică, prin investiţia într-un proiect minier de anvergură. "Nu puteam prezenta problemele, fără să vorbim şi despre soluţie. Visele copiilor din Roşia Montană pot fi materializate odată cu iniţierea proiectului Roşia Montană, fiindcă o astfel de investiţie va duce la o creştere economică şi va oferi numeroase posibilităţi familiilor din zonă. Proiectul va rezolva actualele probleme de mediu din Roşia Montană, va oferi locuri de muncă, va crea un sat nou şi modern, iar dezvoltarea lui se va face protejând valorile culturale, de la clădiri istorice şi biserici, la mărturii arheologice. Pe scurt, va împlini multe din dorinţele exprimate de copii în desenele lor", declară Johanna Fritz, Communication Coordinator Gabriel Roşia Montană.
   Rezultate în construcţia de brand
   Potrivit Mirelei Angelescu, înainte de a demara prima campanie de publicitate, GMP a pus într-o cercetare sociologică de tip "Omnibus" 20 de afirmaţii pozitive şi negative despre zone de impact ale proiectului, cercetare pe care au reluat-o după fiecare dintre cele cinci campanii dezvoltate în acest an. "Am constatat că afirmaţiile cu conotaţie negativă s-au atenuat cu 10-12 puncte, înaintând către o zonă neutră, în timp ce afirmaţiile cu conotaţie pozitivă obţin scoruri din ce în ce mai bune", a declarat Client Service Directorul agenţiei. Filmările au durat o zi şi s-au desfăşurat la Roşia Montană, în diferite locaţii din zonă. "Actorii" au lucrat pro bono, fiind copii ai familiilor din zonă care au participat la proiectul Youth Action for Peace.

   -- 
   "Let me know, that at least, she will try
   Then she'll be a true love of mine"
   www.arin.ro
  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.