Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

curs de formare Labyrintheme - Grundtvig SI Comenius ! termen limita: 16.01.2013

Expand Messages
 • Lucian Branea
  Dragi colegi, Pentru inceput, va urez un 2013 minunat si creativ ! Si indraznesc sa va avansez si o propunere care sa faciliteze. pe cit posibil, concretizarea
  Message 1 of 1 , Jan 7, 2013
   Dragi colegi,

   Pentru inceput, va urez un 2013 minunat si creativ !

   Si indraznesc sa va avansez si o propunere care sa faciliteze. pe cit posibil, concretizarea macar a unei fractiuni a acestei urari :) In 2013, echipa proiectului Labyrintheme a pus la cale (deocamdata!) nu mai putin de 4 cursuri de formare in teatru-labirint, dupa cum urmeaza:

   1-6 iulie sau 22-27 iulie 2013 in Sofia, Bulgaria (termen limita: 16 ianuarie 2013 !)2-7 septembrie sau 9-14 septembrie 2013 in Sozopol, Bulgaria (termen limita: 30 aprilie 2013 !)
     
   Cursul este, de fapt, un workshop cit se poate de practic de constructie a unui spectacol de teatru-labirint, pigmentat cu sesiuni teoretice si nu numai. 'La cererea publicului', toate aceste sesiuni sint inregistrate atit ca Grundtvig, cit si Comenius !
   Formularul de pre-inregistrare (in urma completarii caruia primiti pe e-mail confirmarea de pre-inregistrare care trebuie inclusa in dosarul de candidatura) pentru toate sesiunile se afla aici: http://bit.ly/labyrintheme_preregistration .


   Cursul a fost testat intensiv in 2012 in Sofia, Manchester, Zaragoza si Bucuresti. Acesta a fost dezvoltat in cadrul proiectului Labyrintheme, un Proiect Multilateral Grundtvig (510431-LLP-1-2010-1-RO-GRUNDTVIG-GMP) derulat de un parteneriat care include doua universitati (Universitatea Bucuresti, Romania; Universitatea Balikesir, Turcia), un muzeu important (The Manchester Museum, UK) si trei furnizori de educatie a adultilor (BIVEDA, Bulgaria; ONAGEB.SPAIN, Spania; Asociatia Epsilon III, Romania). Proiectul a fost, initial, focalizat pe educatorii lucrind in si cu institutii care administreaza si expun patrimoniu, initiindu-i pe acestia intr-o forma inedita de teatru participativ care sa puna intr-o lumina si valoare 'spectaculoase' un anumit spatiu, precum si oamenii si obiectele din acel spatiu. 
   Insa initiatorii acestui proiect folosesc teatrul-labirint cu adulti 'mai tineri' cu rezultate cel putin la fel de spectaculoase - in Romania, inca din 2008, in Focsani (elevi din L.P. Spiru Haret, C.N. Unirea, C.N. Al.I.Cuza), Drobeta Turnu-Severin (elevi din C.N. Traian), Slatina (elevi din C.N. Radu Greceanu, C.N. Ion Minulescu, C.N. Nicolae Titulescu). In Slatina, un astfel de proiect (Povestesc Slatina) se afla, de altfel, in plina derulare - detalii aici (https://www.facebook.com/Povestesc.Slatina) si aici (https://www.facebook.com/groups/povestesc.slatina/). Acesta este doar unul dintre motivele pentru care am deschis acest curs, in 2013, si pentru candidatii Comenius - un plan pe care, intre noi fie vorba, il aveam inca de la inceput... 

   Astfel incit, va invitam sa candidati la burse Grundtvig si Comenius la termenul limita din 16 ianuarie (pentru sesiunile din Sofia) sau pentru cel din 30 aprilie (sesiunile din Sozopol). Si va rugam sa transmiteti aceasta invitatie colegilor dumneavoastra care ar putea fi interesati - nu doar din Romania ! Fapt pentru care va multumim, inclusiv anticipat :)

   Si, cum spuneam, un 2013 cu totul si cu totul !

   Lucian Branea
   Asociatia Epsilon III


   *****

  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.