Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

Galeria de Arta Contemporana a Muzeului National Brukenthal prezinta FLUXUS

Expand Messages
 • Galeria de Arta Contemporana Muzeul Natio
  Galeria de Arta Contemporana a Muzeului National Brukenthal prezinta   O poveste lunga cu multe noduri. FLUXUS in Germania 1962-1994   21 octombrie – 27
  Message 1 of 1 , Oct 17, 2011
   Galeria de Arta Contemporana a Muzeului National Brukenthal prezinta
    
   O poveste lunga cu multe noduri. FLUXUS in Germania 1962-1994
    
   21 octombrie – 27 noiembrie 2011
   vernisaj, vineri 21 octombrie, orele 19.00
   Sibiu, str. Tribunei, nr.6
   orar: miercuri – duminica, 10.00 – 18.00
    
   Colaborare cu Centrul Cultural German si Institut fur Auslandsbeziehungen Stuttgart (ifa)
    
   In premiera in Romania, Galeria de Arta Contemporana a Muzeului National Brukenthal Sibiu gazduieste proiectul O poveste lunga cu multe noduri. FLUXUS in Germania 1962-1994.
   Expozitia documenteaza momente definitorii (festivaluri, concerte si happening-uri) pentru istoria gruparii FLUXUS, considerata cea mai radicala si experimentala manifestare artistica a anilor `60. Cele 600 de lucrari prezentate la Sibiu - instalatii, fotografii, carti, reviste, partituri, inregistrari video si audio -  apartin unor artisti cu rol decisiv in initializarea teoriilor care au definit arta contemporana in ultimii 50 de ani: Joseph Beuys, John Cage, Robert Filliou, Nam June Paik, Gerhard Ruhm, Daniel Spoerri, Wolf Vostell, etc. Cu toate ca doar o parte dintre acesti artisti sunt de origine germana, ei au gasit in Germania in perioada anilor 1960-1990 deschiderea necesara pentru a-si dezvolta si pune in practica ideile.
   Obiectele fac parte din zece colectii, unele private, altele publice gazduite de muzee de profil din intreaga lume: Muzeul de Arta Moderna din Viena, Galeria de Arta din Stuttgart, Muzeul Ostwall din Dortmund, etc.
   Gabrielle Knapstein, curatorul acestei expozitii, declara:  „Concerte de muzica contemporana, expozitii de action art  si sculpturi tonale, festivaluri care au loc in atelierele artistilor sau pe strada, lucrari facute in comun de artisti, realizate dupa principiul creatiei permanente, actiuni, jocuri, scurtmetraje, banchete, producerea si punerea in scena a unor texte, fara a avea mereu in vedere conservarea rezultatelor si capacitatea de descifrare a diferitelor manuscrise, sculpturi din aluat de paine sau ciocolata, instalatii si suporturi nelimitate de partituri, concepte si jocuri – evenimentele si obiectele artistilor din miscarea Fluxus – au provocat lumea artei inca din anii '60.“
   ---
   Initiatorul acestei miscari artistice, cel care ii da si numele „FLUXUS“, este George Maciunas, un artist de origine lituaniana. Intalnirea sa cu americanul John Cage si cu alti compozitori activi in New School for Social Research (Scoala Contemporana pentru Cercetare Sociala) a facut posibila nasterea unei miscari culturale si spirituale complexe. Primul festival FLUXUS, intitulat FLUXUS. Internationale Festspiele Neuester Musik (FLUXUS, Festival International de Muzica Contemporana) a avut loc in 1962 la Muzeul Municipal al orasului Wiesbaden, fiind imediat urmat de alte reprezentari in Darmstadt, Dusseldorf, Koln, Wiesbaden, Berlin, Paris, Amsterdam, Copenhaga, Praga, Madrid.
    
    
  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.