Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

Program ACT F.N.T. 2011

Expand Messages
 • Olivian BREDA
  BAU, * * *Teatrul ACT prezinta in cadrul Festivalului National de Teatru, editia a XXI-a, urmatoarele spectacole:* Sambata, 29 octombrie, ora 22.00 si
  Message 1 of 1 , Oct 1, 2011
  BAU,

   

  Teatrul ACT prezinta in cadrul Festivalului National de Teatru, editia a XXI-a, urmatoarele spectacole:

   

  Sambata, 29 octombrie, ora 22.00

  si

  Duminica, 30 octombrie, ora 18.00

  ABSOLUT ! dupa Ivan Turbinca de Ion Creanga*

  Cu: MARCEL IURES

  Regia: Alexandru DABIJA

  Durata: 1 ora si 30 minute

  O productie Teatrul  Act sprijinita de Raiffeisen Art Proiect – o initiativa care isi propune sustinerea si promovarea unor proiecte de valoare ale culturii romanesti

  In acest spectacol se fumeaza. Le cerem scuze spectatorilor nefumatori.

  Pretul biletelor: 40 LEI integral si 30 LEI redus

   

   

  Marile școli de film își învață scenariștii și regizorii să povestească. Să spună povești. Cîți dintre noi au mai apucat să audă în copilărie povești spuse, nu citite? Poveștile s-au sfărîmat, s-au făcut praf și pulbere, s-au risipit în filme, texte de cîntece și telenovele.

  Polemic și terapeutic ne încercăm puterile cu periculoasa artă a spunerii unei povești. Și nu una oarecare. E vorba despre o poveste printre personajele căreia se află Dumnezeu, Moartea, Dracul… Oamenii care or să o asculte își vor aminti, pentru o vreme, că se poate vorbi despre lucruri mari și esențiale fără fasoane, cu umor și nepăsare.

  După rolurile din ”Creatorul de teatru”, ”Ultima bandă a lui Krapp” , „Capra sau cine e Sylvia?” și ”Acasă la tata”, Marcel Iureș se întîlnește cu Ion Creangă. Pentru multă lume va fi o surpriză. Mai puțină lume va spune însă: ”Era și timpul!”

  Alexandru Dabija

   

  Luni, 31 octombrie, ora 22.00

  si

  Marti, 1 noiembrie, ora 22.00

  9 GRADE LA PARIS*

  Un spectacol de teatru-film dupa o poveste adevarata

  Cu: ALINA BERZUNTEANU

  Regia si Scenariul: Peter KEREK

  Scenografia: Cristi Niculescu
  Costume si Machiaj: Teodora Mardare
  Imagine: Florin Costache
  Montaj: Alex Borundel
  Sunet: Mihai Bogos

  Durata: 56 de minute

  Pretul biletelor: 20 LEI

  SINOPSIS
  Spectacolul creeaza portretul unei femei, intr-un moment crucial din viata ei: parasirea familiei. Este povestea ultimilor 56 de minute pe care aceasta le petrece la ea in casa, singura, inainte de plecare. N-are nicio remuscare, nici un sentiment de vina, singura ei grija este sa lase totul perfect in urma ei. Dar, pe masura ce incearca sa pregateasca plecarea „perfecta“, lucrurile se complica si ii scapa incetul cu incetul de sub control.
  Veti putea urmari aceasta povestea simultan, din doua perspective diferite, cea a teatrului pe de o parte si cea a filmului pe de alta parte.


  CONCEPT
  Pentru a putea cuprinde universul acestei femei in momentul plecarii, spectacolul îmbina doua modalitati de exprimare diferite: cea cinematografica si cea teatrala.
  Partea cinematografica va exprima felul în care femeia se auto priveste din afara, iar teatrul va scoate la suprafata lumea ei interioara.
  Vom urmari felul în care cele doua modalitati de exprimare se întrepatrund, se contrazic, se atrag, se ridiculizeaza, altfel spus, suntem curiosi sa aflam cine ne exprima mai potrivit teatrul saul filmul? Mai departe dorim desigur sa aflam cat teatru suporta filmul si invers, cât film este dispus teatru sa suporte?
  În orice caz, convingerea noastra este, ca numai acest mariaj, sau aceasta relatie de iubit si amanti dintre film si teatrul poate exprima „convietuirea“ simultana dintre lumea exterioara si cea interioara a personajului.
  Fie ca am comis un adulter sau nu, aceasta „convietuire“ o ducem cu noi zi de zi, clipa de clipa, prin toate spatiile si momentele unei singure zile. Si e amuzanta, nu?


  Peter Kerek

  Multumiri deosebite: Vladimir Anton, Craita Nanu, Roxana Maraloiu, Mandragora Films, Media Pro Studios.

   

   

  *Pentru aceste reprezentatii nu se fac rezervari.

  *Biletele se pun in vanzare la sediul Teatrului ACT, incepand cu data de:

  Miercuri, 5 octombrie, ora 11.00


  Programul casei de bilete:

  Luni – Vineri: 11.00 – 18.30

  Simbata – Duminica: 12.00 – 18.30 (cand sunt programate spectacole)

  Mai multe detalii despre spectacole gasiti pe www.teatrulact.ro.

  Pentru informatii sunati la 0213 103 103 / 0723 103 103 sau scrieti la info@....

   
  --

Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.