Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

Sub semnul lui Enescu: muzica si pictura la MNAR

Expand Messages
 • Olivian BREDA
  BAU, ** *Interferente artistice. Muzica si plastica romaneasca* 31 august - 2 octombrie 2011 MNAR, Intrarea Auditorium (str. Stirbei Voda 1-3) Muzeul National
  Message 1 of 1 , Aug 27, 2011
  BAU,

  Interferente artistice. Muzica si plastica romaneasca
  31 august - 2 octombrie 2011
  MNAR, Intrarea Auditorium (str. Stirbei Voda 1-3)
   
   
  Muzeul National de Arta al Romaniei va invita in perioada 31 august - 2 octombrie 2011 sa vizitati expozitia Interferente artistice. Muzica si plastica romaneasca, organizata cu ocazia celei de-a XX-a editii a Festivalului si Concursului International "George Enescu". Expozitia este deschisa in foaierul si Rotonda salii Auditorium, care va gazdui o parte din concertele din cadrul Festivalului.
   
  Expozitia cuprinde 47 de lucrari de pictura si grafica din patrimoniul MNAR inspirate tematic sau compozitional de muzica, ce isi propun sa ilustreze raportul si influentele reciproce dintre muzica si artele plastice. Printre autori se numara Arthur Verona, Theodor Pallady, Iosif Iser, Ion Theodorescu-Sion, Rudolf Schweitzer-Cumpana, Marcel Iancu, Alexandru Ciucurencu sau Corneliu Baba.
   
  Alaturi de naturi statice cu instrumente si note muzicale, din expozitie nu lipsesc portrele ale unor muzicieni celebri, precum portretul lui George Enescu de George Tomaziu, portretul lui Yehudi Menuhin de Cik Damadian, portretul Cellei Delavrancea in concert de Theodor Pallady sau portretul lui Mihail Jora de Jean Al. Steriadi.
   
  Va invitam sa descoperiti „muzicalitatea” lucrarilor expuse si felul in care notiuni specifice retoricii muzicale precum armonie, disonanta, sonoritate, acorduri, tempo si ritm pot fi sugerate de artistii plastici in compozitiile lor prin utilizarea rafinata a raportului linie-culoare si a materiei picturale. 
   
  Va asteptam!
   
   
  Alina Patru
  Referent comunicare
  Educatie, Comunicare, Proiecte culturale si Marketing
  Muzeul National de Arta al Romaniei
  Calea Victoriei 49-53, Bucuresti
  tel 021 313 30 30, int 923
  fax 021 312 43 27
  www.mnar.arts.ro  --

Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.