Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

Reminder! MASTERCLASS 2011: Commedia dell’Arte - Reducere pana pe 15 august !

Expand Messages
 • Teatrul Fara Frontiere
  TFF prezinta cel de-al doilea workshop in cadrul MASTERCLASS 2011: Commedia dell’Arte sau cum sa spui o poveste folosindu-te de o masca (Paolo Giorgio -
  Message 1 of 1 , Aug 10, 2011

   TFF  prezinta cel de-al doilea workshop in cadrul MASTERCLASS 2011:

   Commedia dell’Arte sau cum sa spui o poveste folosindu-te de o masca (Paolo Giorgio - Italia)

    

   Masca iti modifica trupul, iti modifica modul de a gandi.

   Sa porti o masca inseamna s-o asculti cum lucreaza cu tine.

   Abia cand auzi ceva poti sa incepi sa te misti in spatiu.

    

   Programul MASTERCLASS este un program de formare/specializare profesionala continua a artistilor din domeniul teatrului, inceput in 2007. Prin programul derulat in acest an, ARTA COMEDIEI, din care face parte si atelierul de clowning si melodrama sustinut de Quinn Bauriedel (SUA), Teatrul Fara Frontiere se adreseaza tinerilor actori romani si straini care doresc sa aprofundeze tehnicile teatrului de comedie prin intermediul unor metode de pregatire complementare sau alternative.              

    

   Workshop-ul propune participantilor un prim contact cu commedia dell arte. Obiectivul acestui curs este sa faciliteze studentilor folosirea mastii in mod constient. In mod special atelierul se va concentra pe studiul diferitelor modalitati fizice de initiere in acest gen si pe relatia cu publicul tipica traditiei italiene. In timpul atelierului se vor folosi masti speciale, potrivite pentru studiul acestei discipline.

    

   Primele doua zile vor fi dedicate studiului mastii. Prin exercitii specifice studentii vor descoperi modul lor propriu de a o purta si a o trezi la viata.

   Urmatoarele zile vor fi dedicate studiului textului tipic commediei dell arte numit canovaccio. Canovaccio este o mica poveste pe care actorii vor invata sa o improvizeze. Trecind printr-o serie de exercitii prestabilite, ei vor invata sa compuna o serie de povestioare in stilul commediei dell arte.

    

   Paolo Giorgio este regizor in Italia. Nascut in 1977 el a colaborat cu cele mai importante teatre si festivaluri din Italia. Printre ultimele sale creatii amintim de “Cafeneaua” de  Carlo Goldoni (2007, Venice Biennale); Suono, cu Eugenio Finardi (2008, Teatrul Filodrammatici); Bauman (Zygmunt) Circus (2008, Mittelfest); Visita a Giorgio Gaber (2009, Teatro Sant’Eulalia); Glas (AstiTeatro 32).

   Incepind cu 2005 preda regie si actorie la Scoala de Teatru Paolo Grassi din Milano, fondata de Giorgio Strehler. In aceasta calitate a creat si regizat nenumarate proiecte si a fondat Festivalul International pentru Tineri Regizori (prima editie a avut loc la Milano in iunie 2011).

    

   Inscrieri & Info & Contact:


   Loc desfasurare: Bucuresti

   Data: 5-9 septembrie 2011, minim 6 ore de lucru/zi

   Inscrierile (pe baza de CV) sunt deschise in perioda 1 august – 30 august. La workshop pot participa: actori, regizori, studenti actorie.

   Taxa de participare: 400 RON pana pe data de 15 august sau 500 RON, după 15 august. Participantii la alte ateliere MASTERCLASS vor beneficia de reduceri.


   Email: tff@...

   www.teatrulfarafrontiere.blogspot.com 

   Tel.: 0727.86.66.73

  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.