Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Galeria de Arta Contemporana a Muzeului Natio nal Brukenthal prezinta MANDY KUNZE – The G olden Journey to Samarkand

Expand Messages
 • Galeria de Arta Contemporana Muzeul Natio
  Galeria de Arta Contemporana a Muzeului National Brukenthal prezinta Mandy Kunze – The Golden Journey to Samarkand 2 – 25 august 2011 vernisaj, marti 2
  Message 1 of 1 , Jul 30, 2011
  • 0 Attachment

   Galeria de Arta Contemporana a Muzeului National Brukenthal prezinta


   Mandy Kunze – The Golden Journey to Samarkand

    

   2 – 25 august 2011

   vernisaj, marti 2 august, orele 17.00

   Sibiu, str. Tribunei, nr.6

   orar: marti – duminica, 10.00 – 18.00

    

   Aflata in descendenta unei pinacoteci, Galeria de Arta Contemporana a Muzeului National Brukenthal a incercat in fiecare an sa descopere anumite decrete estetice pentru redimensionarea picturii, plecand de la premisa ca in scolile de pictura din Romania este acceptat cu precadere efectul Tuymans sau Richter. Si cum pictura este o problema de imaginatie care face vizibile tulburatoarele legaturi dintre estetica si comert, am realizat ca este mult mai interesant sa investigam universul elevului unui maestru, decat pe cel al maestrului insusi.

   Mandy Kunze, studenta in clasa de excelenta a lui Neo Rauch admite ca pictura este o intreprindere filosofica, supusa unui factor de risc major – traditia. Insa in momentul in care se incepe cu un enunt teoretic impus, apoi se accepta ca obiectele pot disemina intelesuri neasteptate, la urmatorul nivel se poate elabora un loc, o poveste, o situatie, un mesaj care au forta de a distruge metoda de control vizual impusa astazi picturii.

   Locul omului in lumea moderna, raportarea lui la natura, urmele lasate de civilizatie, dar si pierderea calitatilor umane in contact cu normele absurde si controlate ale tehnologiei sunt temele pregnante discutate in lucrarile lui Mandy Kunze.   

   In expozitia din galerie, artista vorbeste despre o calatorie imaginara intr-un timp de aur, intr-unul dintre cele mai vechi orase din lume – Samarkand (Uzbekistan), pornind de la poemul The Golden Journey to Samarkand al lui James Elroy Flecker. Cuvintele sunt ingropate, iar in locul lor raman imagini si fragmente de vise. Magia realismului si misiunea expresionismului ii permit lui Mandy Kunze sa exploreze forme si senzatii total neasteptate pentru pictura. Ciupercile din padure asezate sub forma inelului unei vrajitoare sunt un motiv pentru a explora natura, surprinsa intre ostilitate si paradis, cu accent pe procesul de creatie al artistului. Alegorii in care prezenta mortii devine o constanta, iar animalele capata puteri supranaturale exprima capacitatea lui Mandy Kunze de a a-si dezvolta o lume personala, si un discurs care este paralel cu lumea reala. De fapt, realitatea este ignoranta si inlocuita cu componente structurale si vizuale dominante care urmaresc privitorul si in afara spatiului de expunere.

    

    

   Mandy Kunze (n. 1977) a absolvit Facultatea de Grafica si Arta a Cartii din Leipzig la clasa profesorului Neo Rauch. Expozitii ca Wood, Painting and Graphic Art la Muzeul Schloss Rochsburg, Germania (2011), Weisses Feld, Painting and Graphic Art la Baumwollspinnerei Leipzig, Germania (2010) sau The Former North la Kunstverein Wilhelmshohe, Germania (2010) au propulsat-o intr-o zona de inovatie si gandire in noua pictura germana.

    

  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.