Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

Papusile de la Tandarica, expuse la Muzeul de Istorie

Expand Messages
 • ACTOR ROMANIA
  Va recomand cu caldura sa folositi aceasta sansa extraordinara de a vedea de aproape remarcabilele opere de arta- personajele pe care le-ati intalnit in
  Message 1 of 1 , Dec 6, 2010
   Va recomand cu caldura sa folositi aceasta sansa extraordinara de a vedea de aproape remarcabilele opere de arta- personajele pe care le-ati intalnit in copilarie cand mergeati la Teatrul Tandarica. Desi nascute acum zeci de ani, ele au ramas la fel de tinere si sunt  incarcate inca de poveste si de povesti.
   Actrita Florentina Tanase a pus multa pasiune in organizarea expozitiei si asta se vede
    
   Papusile de la Tandarica, expuse la Muzeul de Istorie

    La Muzeul National de Istorie a Romaniei poate fi vizitata, in perioada 3 decembrie - 9 ianuarie 2011, expozitia „Papusarii in iarna”, organizata impreuna cu Teatrul Tandarica.

   Expozitia cuprinde papusi din patrimoniul Teatrului Tandarica, cu vechime de aproape jumatate de secol, prezentate intr-o abordare muzeografica, prima de acest fel din Romania.

   Demersul doreste sa marcheze principalele repere in evolutia teatrului de papusi din tara noastra, rememorand deopotriva artistii si personajele care au consacrat aceasta arta teatrala aparte.

   O contributie deosebita la realizarea expozitiei i se datoreaza artistei Florentina Tanase, care de peste 3 decenii insufleteste cu drag si har marea familie de marionete de la Teatrul Tandarica.

   Scenele din expozitie vor reconstitui tablouri din spectacolele Micul Print, Cenusareasa, Ileana Sanziana, Anotimpurile manzului, Don Quijotte, Barbierul din Sevilla, Frumoasele pasiuni electrice, Povestea Porcului, Praslea cel voinic si merele de aur si Taraf mic cu Maria Tanase. Umor pe sfori.

   Retin atentia papusa Tandarica, emblema a teatrului eponim si care l-a facut cunoscut pe plan national si international prin spectacolele in care a aparut, precum si papusile din piesa Calutul Cocosat, cele mai vechi obiecte din patrimoniul teatrului, datand din anul 1952.

   Expozitia nu se adreseaza numai copiilor, ci tuturor celor pasionati de cultura, istorie si teatru. Pe parcursul lunii decembrie, in legatura cu expozitia se vor derula o serie de evenimente conexe.

   Expozitia "Papusarii in iarna" e deschisa zilnic, de miercuri pana duminica, intre orele 9.00 si 17.00.
    

   Eugenia BARBU
   president
   A.C.T.O.R.-Cultural Association for Theatre and Origami in Romania

   http://actorromania.wordpress.com// email: actor_romania@...  / actorromania@...
   tel/fax  +4 021 4604768 
   mobile:  +4 0744 686 093  ; www.actorromania.ro

    

   Motto A.C.T.O.R.:                                                A.C.T.O.R.’s Motto:

   Daca vrei, totul este posibil.                        If you really want it, everything is possible.

   “nu pot” NU  EXISTA!!!                                “I can’t” doesn’t exist!!!

    

    

    

    

    


  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.