Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

Hippolyte Blancard ou l'esthétique d'une capitale e n ruines - Invitatie

Expand Messages
 • Olivian BREDA
  BAU, *Se reia conferinţa Hippolyte Blancard ou l’esthétique d’une capitale en ruines *** *la Muzeul Zambaccian* Muzeul Naţional de Artă al României,
  Message 1 of 1 , Jul 9, 2010

   BAU,

   Se reia conferinţa Hippolyte Blancard ou l’esthétique d’une capitale en ruines

   la Muzeul Zambaccian

    

    

   Muzeul Naţional de Artă al României, Asociaţia Prietenii Muzeului Naţional de Artă al României şi Institutul Francez din Bucureşti vă invită marţi, 13 iulie, ora 18.30 la conferinţa în limba franceză Hippolyte Blancard ou l’esthétique d’une capitale en ruines, susţinută de Stéphane-Jacques Addade, membru al Camerei Europene a Experţilor de Artă.

    

   Evenimentul face parte dintr-un ciclu de conferinţe organizate în cadrul Serilor Prietenilor la Muzeul Zambaccian, inaugurate în luna octombrie 2009 de către Muzeul Naţional de Artă al României şi Asociaţia Prietenii MNAR.

    

   Hippolyte Blancard (1843 – 1924) este unul dintre numeroşii fotografi parizieni care au ieşit pe străzile oraşului şi în împrejurimi - mai ales la Saint-Cloud - în 1871, pentru a surprinde distrugerile provocate în timpul asediului Parisului, urmat de Comuna din Paris – primele evenimente din istoria Franţei intens fotografiate.

    

   După capitularea Parisului, la 28 ianuarie 1871, în urma luptelor împotriva armatei prusace, imaginile cu oraşul devastat suscită o uimitoare atracţie atât printre artişti, care vedeau în clădirile incendiate frumuseţea ruinelor antice, cât şi în rândul industriei emergente a turismului care, precum agenţia Cook din Londra, a mers până la a organiza pentru publicul britanic vizite ale Parisului în ruine.

    

   În cadrul conferinţei, Stéphane-Jacques Addade va propune pentru analiză fotografia Inscription à Saint-Cloud (1871) de Hippolyte Blancard.

    

   Intrarea este liberă, dar din cauza numărului limitat de locuri, participarea publicului se va face pe bază de înscriere la numerele de telefon 021.231.55.17, 0762.215.800 sau prin e-mail la friends@....

    

    

    

    

   Cu sprijinul:

   IFB

   LOGO NOU---Friends

                Ambas_de_france en roumanie

    

    

    

   Alex Tanase

   Director executiv

    

   Prietenii Muzeului National de Arta al Romaniei

   Str. Muzeul Zambaccian 21A, Sector 1, Bucuresti

   Tel: 021231 55 17; 0762 215 800; Fax: 021231 55 16

   E-mail: friends@..., www.friendsnmar.ro

                               www.nmar.arts.ro

                 http://www.noapteamuzeelor.ro/parteneri/

   cid:image001.jpg@01CA8E0C.19381CE0

    


   -- Read about the people I appreciate the most: http://getaresultnow.com/only-read-these-things-on-my-blog/
  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.