Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

HotNews - Traian Basescu: Expertiza proiectului Rosia Montana va fi pe masa CSAT

Expand Messages
 • ARIN
  Presedintele Traian Basescu a declarat marti
  Message 1 of 1 , Dec 30, 2009
    
    
    
   Presedintele Traian Basescu a declarat marti seara ca asteapta rezultatul expertizei in cazul proiectului minier de la Rosia Montana, iar o decizie se va lua in CSAT, in functie de rezultatul acesteia. "Astept rezultatele expertizei (in cazul Rosia Montana - n.r.) si, in orice caz, nu eu voi fi cel care ia decizia, subiectul va fi in CSAT, cu expertiza pe masa", a afirmat presedintele, la OTV, scrie NewsIn.

   Ministrul desemnat al Economiei, Adriean Videanu, a declarat, la audierile din comisiile parlamentare, ca doreste reevaluarea proiectului de la Rosia Montana si intentioneaza sa renegocieze  participatia statului roman in proiect, care in prezent este de 19,7%.

   Videanu a subliniat ca doreste reevaluarea proiectului de la Rosia Montana si ca va insista sa se respecte "conditiile exigentelor de mediu si conservare a patrimoniului national" si a insistat ca amanarea beneficiului statului roman de pe urma acestui proiect este "nejustificata".

    "Sub aspectul tehnic, din momentul obtinerii avizului de mediu, se vor cheltui in medie cam un milion dolari pe zi- pentru locuri de munca, vor fi aproximativ 6.000 angajati. Asta inseamna taxe si impozite platite la bugetul de stat", a explicat ministrul desemnat. El a adaugat ca mai sunt alte 18 campuri aurifere in Romania care trebuie valorificate, insa ca nu va fi acceptat niciun proiect in afara exigentelor UE.

   Premierul desemnat Emil Boc a precizat, la data prezentarii programului de guvernare, ca unul din obiectivele acestuia vizeaza reevaluarea proiectului Rosia Montana, a carui aprobare "depinde de expertizele ce vor fi efectuate".

   Intrebat daca proiectul minier de la Rosia Montana este inclus in programul de guvernare care a fost transmis Parlamentului, Emil Boc a precizat ca este vorba despre reevaluarea acestui proiect, "fara a sti daca se va aproba sau nu".

    "Aprobarea depinde de expertizele care ne vor fi oferite, expertizele interne si internationale cerute de lege ce sunt aplicabile unui asemenea proiect", a spus premierul.                      
    
    
   ---
   "Let me, at least, to know that she'll try
   Then she'll be a true love of mine".
    
   www.ursuletiisuparati.ro
   Puteti dona 2% din impozitul pe venitul Dvs. pentru combaterea defrisarilor - detalii cont la www.arin.ro ; denumire "entitate": Asociatia ARIN
  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.