Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

Fw: [ong_tineret] vernisaj Galeria Noua - "transformative urbanism [from almere to caracas]"

Expand Messages
 • Lucian Branea
  ... From: add To: ong_tineret@yahoogroups.com Sent: Wednesday, October 08, 2003 2:15 PM Subject: [ong_tineret] vernisaj Galeria Noua - transformative urbanism
  Message 1 of 1 , Oct 8, 2003
    
   ----- Original Message -----
   From: add
   Sent: Wednesday, October 08, 2003 2:15 PM
   Subject: [ong_tineret] vernisaj Galeria Noua - "transformative urbanism [from almere to caracas]"

   galeria nouă / new gallery*
   Str. Academiei 15, Bucureşti-RO
   T/F: +40 21 313 511
   M: +40 744 357 007
   Curator: Aurora Dediu
    
    
   va invita miercuri                     8 octombrie 2003, 18:00
    
   la vernisajul expozitiei 
    
   transformative urbanism
   from almere to caracas
    
   Sabine Bitter & Helmut Weber (Austria)
    
    
   [8 octombrie - 2 noiembrie 2003]
    
           Seria de lucrari din aceasta expozitie trateaza relatia cu spatiul construit, care nu mai este limitat deloc de constructia formala si materiala. Parametrii economici, sociali, politici si culturali, impactul lor asupra aparitiei si folosirii orasului si spatiului sunt aspecte de baza in elaborarea urbanismului transformator. Aceste forte si factori dinamici se potrivesc cu greu cu mijloacele de planificare si reprezentare conventionale, care ne afecteaza in mod decisiv cotidianul.
    
           CARACAS, HECHO EN VENEZUELA, ultimul proiect realizat de grupul Bitter/Weber in decursul acestui an in cadrul unui program de cercetare, este de asemenea inclus in expozitie. Perioada petrecuta in capitala Venezuelei, a fost o oportunitate de a observa si analiza forme de urbanism care sunt parte a unei transformari sociale mai mari. Un urbanism transformant, deopotriva spatial si social.
   Pornind de la conceptului lui Henri Lefevre despre “producerea spatiului”, proiectul CARACAS, HECHO EN VENEZUELA, accentueaza procesul de “producere a orasului”.
    
           Din 1993 - artistii stabiliti la Viena - Bitter/Weber au colaborat pentru proiecte care pun in discutie geografiile urbane, reprezentarile arhitecturale si politicile vizuale ce deriva din acestea. Proiectele lor se concentreaza pe locurile in schimbare si se suprapun pe mai multe layere: arhitectura, dezvoltari urbane, sisteme de comunicare, productie artistica si culturala, mediate prin fotografie, video si tehnologia noilor media.
           Proiecte precum “Caracas-Hecho in Venezuela“, “Live like this!”, “The Tilt Project” si “CITYtransformer 02”, implica momente specifice si locuri ale globarizarii, precum si ideologia culturala a globalizarii, materializate in arhitectura. Lucrarile lui Bitter/Weber exploreaza intalnirea dintre arhitectura, tehnologia noilor media si sistemele de reprezentare.
    
   Detalii despre proiectele expuse si activitatea artistilor pot fi accesate si pe site-ul: www.lot.at
    
   Expoziţie realizată cu sprijinul: Kulturabteilung der Stadt Wien, Ambasada Austriei la Bucureşti, Kalinderu Medialab - Muzeul Naţional de Artă Contemporană
    
   Sponsor: Connex
   Marketing Communication: add - asociaţie de tineret
   Partener: RDS
    
   Pentru informatii suplimentare, fotografii, interviuri, achizitii va rugam sa ne contactati la urmatorul numar de telefon: 0721 880 926 – Dragos Olea
   ________________________________________________________________
   Galeria Noua este un spatiu de arta contemporana sub patronajul Primariei Municipiului Bucuresti, sprijinit de Programul Cultural Elvetian in Romania si Centrul International pentru Arta Contemporana Bucuresti
    
    
    
   -----------------------------------------
   *HAPPY BIRTHDAY TO US !!!
   Cu totii avem momente speciale in care sarbatorim persoane dragi sau diverse evenimente…
   Miercuri e timpul pentru a doua aniversare Galeria Noua, si, ca de obicei, echipa v-a pregatit o expozitie de exceptie – transformative urbanism.
   Academiei nr 15, ora 18:00 - acestea ar fi coordonatele agendei tale pentru 8 septembrie 2003 cand vernisajul grupului Bitter/Weber si aniversarea Galeria Noua va fi evenimentul cultural - monden de la care nu vrei sa lipsesti.
  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.