Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

grupul focAR prezinta “Mai e o zi şi mâine”

Expand Messages
 • foc ar
  Mai e o zi şi mâine”  Initiatori grupul focAR si Alexandru Bounegru   Actiunea se defasoara pe data de 7 august in padurea de langa Manastirea
  Message 1 of 1 , Aug 5 12:18 PM
   "Mai e o zi şi mâine”
    
   Initiatori grupul focAR si Alexandru Bounegru
    
   Actiunea se defasoara pe data de 7 august in padurea de langa Manastirea Sfantului Andrei aproape de "Cişmeaua Mihai Eminescu" si de localitatea Ion Corvin, jud. Constanta, pe DN 3 la 77 km de Constanta, 20 km. de Ostrov.
    
   focAR
   : Crezi ca, daca ne vom implica cu un proiect artistic intr-un spatiu neconventional, care vorbeste despre locuri uitate, fabrici si uzine, cocalari, smecheri, nesimtire, incalzire globala, poluare fonica, poluare urbana, verde, etc. vom trage un semnal de alarma maselor de locuitori? Crezi ca se va schimba ceva?
   Alexandru Bounegru : Este greu de spus. La nivel superficial da, se va schimba ceva, cel puţin in atitudinea celor care vor participa direct la acest proiect. Este posibil ca aceasta schimbare sa nu afecteze masele mari de oameni; pentru un feed-back pozitiv este nevoie de campanii de educaţie de lunga durata, de conjugarea discursurilor diferitelor canale mediatice (ziare, televiziuni); semnalele de alarma sunt extrem de utile daca sunt dublate de un discurs unitar instituţional, politic, mediatic şi educaţional – sa ne amintim ca în Romania nu mai exista, la ora actuala, nici o formaţiune politica ecologista; au fost cateva initiative imediat dupa 1989, esuate intre timp. As spune ca proiectele artistice desfasurate in spatiul public sau nu, pot sensibiliza locuitorii oraselor; aceste proiecte nu sunt insa suficiente. Este necesara o implicare de lunga durata in viata comunitatii si artistii pot avea un rol determinant in schimbarea mentalitatii oamenilor.
   Manastirea este construita langa pestera unde Sfantul Andrei, cel dintai chemat la apostolie, fratele Sfantului Apostol Petru, a propovaduit credinta lui Isus Hristos in cetatile dobrogene. Dupa o veche traditie pastrata in analele bisericesti, dar si de catre locuiotorii Dobrogei, Sfantul Apoatol Andrei, sosind in Scythia Minor, Dobrogea de astazi, s-a oprit in satul Cuzgun, astazi Ioan Corvin. La marginea comunei este o padure batrana, care adaposteste doua pesteri ce au servit Sfantului Andrei si celor dimpreuna cu el drept loc de inchinare si odihna. Aceste pesteri au fost folosite ca lacase de cult pentru primii crestini ai Dobrogei convertiti la credinta crestina in Isus Hristos de catre Apostplul Andrei. Dupa calatoria misionara in Scythia Minor, Sfantul Andrei a ajuns in orasul Patra, unde avea sa moara ca martir, fiind rastignit pe o cruce in forma literei X cu capul in jos.
    
   Nu aruncati gunoaie ! Nu distrugeti flora sau fauna existenta!
    
   Mai e o zi şi mâine
   face parte din programul "Ordinea de zi" initiat de grupul focAR si Alexandru Bounegru. "Ordinea de zi" este un proiect social care încearca sa atraga atentia individului urmarit de societatea de consum, punand în discutie principiile de functionare ale acesteia.
    
   focAR group
   Alina Tudor and Razvan Neagoe
   Phone: 0040 744 292 855
   e-mail:
   ar_foc@...
   Blog: http://focargroup.blogspot.com/
    

  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.