Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Artist talk Dora Garcia

Expand Messages
 • simona buzatu
      Artist talk Dora García   Stockholm, 31 martie. Miercuri, 1 aprilie, va avea loc la sediul Institutului Cultural Român de la Stockholmun artist talk
  Message 1 of 1 , Mar 31, 2009
  • 0 Attachment
    

    

   Artist talk Dora García

    

   Stockholm, 31 martie. Miercuri, 1 aprilie, va avea loc la sediul Institutului Cultural Român de la Stockholm un artist talk suținut de artista spaniolă Dora García. Evenimentul este organizat de ICR Stockholm în colaborare cu Instituto Cervantes și face parte din programul expoziției Arta ca dar, prin care ICR Stockholm prezintă în Suedia o selecţie de proiecte incluse în Bienala Periferic, Iaşi, 2008.

    

   Dora García (născută în 1965, stabilită la Bruxelles) este una dintre cele mai cunoscute artiste spaniole pe plan internaţional. Arta ei are un caracter performativ şi de cele mai multe ori implică în mod activ publicul instituţiilor de artă unde îşi prezintă lucrările. A participat la numeroase expoziţii şi evenimente de artă precum Manifesta (1998), Bienala de la Istanbul (2003) şi Skulptur Projekte Münster (2007). Proiectele ei au putut fi văzute la Museo Reina Sofía din Madrid şi Macba din Barcelona.

    

   În cadrul expoziţiei Arta ca dar, Dora García este prezentă cu instalaţia Common ideologies (2008), o lucrare produsă pentru Bienala Periferic de la Iaşi. Discuţia va fi moderată de Marti Manen, curator şi coordonator de programe la Instituto Cervantes, și se va concentra pe activitatea artistică a acesteia.

    

   Expoziția Arta ca dar este deschisă la sediul ICR Stockholm, Skeppsbron 20, până pe data de 10 aprilie. Participanţi: Johanna Billing, Guillaume Désanges, Veaceslav Druță, Miklós Erdély, Dora García, Aurelia Mihai, RO-MD (Moldova in 2 Scenarios), Romanian Performance History (Subjective). Curator: Dora Hegyi. Parneteneri: Asociația Vector, Institutul Cervantes și Institutul Francez.

      

   Persoană de contact: Simona Buzatu, referent: simona.buzatu@... / tel: 0046 8 20 76 00.


  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.