Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

ECY-NET, prima retea europeana care promoveaza schimbarea sociala prin intermediul artelor participative

Expand Messages
 • Anca Rotescu
  Comunicat de presa * * **********************
  Message 1 of 1 , Jun 30, 2003


   Comunicat de presa

    

    

    

    

    

    

    


                                                                                                                               

                         

                                                                                                                                     

   ECY-NET, prima retea europeana care promoveaza schimbarea sociala

   prin intermediul artelor participative

    

    

   Luni, 23 iunie, reprezentantii a 10 organizatii neguvernamentale din 9 tari europene, reuniti intr-o intalnire extraordinara la Teatrul ARIEL din Targu Mures, au semnat un acord-cadru privind infiintarea retelei internationale ECY-NET. Aceasta initiativa reprezinta dezvoltarea in plan institutional a proiectului ECU-Net, implementat de Fundatia Arttrain din Danemarca in parteneriat cu alte patru organizatii din Marea Britanie, Franta si Portugalia la care s-au raliat cele cinci organizatii beneficiare din Bulgaria, Macedonia, Romania si Serbia. Semnatarii romani ai acestui acord-cadru sunt Fundatia CONCEPT din Bucuresti si Fundatia DRAMAFEST din Targu Mures.

    

   Constituirea retelei isi propune promovarea artelor participative ca mijloc de interventie si ameliorare a situatiei unor grupuri vulnerabile de tineri, sporirea implicarii artistilor in prevenirea riscului marginalizarii sociale a acestora precum si in constientizarea, asistarea sau chiar rezolvarea unor situatii de risc care pot aparea in relatia lor cu mediul social.  

    

   “Reteaua noastra, European Network of Cultural Youthwork, pe scurt ECY-Net, este rezultatul firesc al mai multor ani, cinci, poate chiar sapte, de cooperare europeana in proiecte privind utilizarea mijloacelor artistice in beneficiul tinerilor, in mod special al celor defavorizati din punct de vedere social, profesional, familial. Astazi, suntem fericiti sa avem aici reprezentati din zece tari, animati de aceleasi idealuri si intentii.”, a declarat Bo Otterstrom, presedintele Arttrain din Copenhaga, Danemarca.

    

   “Acordul-cadru semnat astazi vine sa confirme importanta si atentia de care se bucura la nivel international o serie de proiecte socio-culturale, precum Art for Social Change sau ECU-Net, dezvoltate de Fundatia CONCEPT, in decursul ultimilor ani, impreuna cu prestigioase organizatii europene si nationale. ECY-Net inseamna asumarea unor responsabilitati sporite, o colaborare mai stransa dar si armonizarea proiectelor in domeniu, a obiectivelor si scopurilor urmarite programatic de cele 11 organizatii semnatare.”, a remarcat Oana Mateescu, PR manager al Fundatiei CONCEPT din Bucuresti.

    

   “In mod evident, este extrem de incitant sa fii parte a unei initiative in care mai multe tari europene lucreaza impreuna, se implica profund in activitati cu si pentru tineri dezavantajati. Am pornit de la ideea de a oferi sesiuni de  training si dezvoltare profesionala pentru artisti si alti profesionisti din mai multe tari, de a face posibila intalnirea acestora, astfel incat experiente si bune practici sa poata fi impartasite. Actualmente, am atins un nou stadiu care impune necesitatea de a deveni o retea internationala, apta sa deruleze proiecte de mai mare amploare, iar vocea noastra sa fie auzita si sa-si aduca o contributie cat mai substantiala in constructia unei Europe unite.”, a afirmat Sheila Lawrence, reprezentata organizatiei Creative Arts Parnership in Education din Leeds, Marea Britanie.

    

   “Pentru Fundatia Dramafest, implicarea intr-o retea europeana de asemenea anvergura inseamna o noua perspectiva, o dimensiune noua a proiectelor noastre de teatru social care vizeaza formarea personalitatii tinerilor. Apar, fireste, alte oportunitati la nivelul circulatiei informatiilor, a schimbului de experienta, de metode de lucru pe care le presupune cooperarea pe o arie europeana destul de larga. Toate acestea se vor rasfrange pozitiv in munca noastra cu tinerii, in eficienta noastra in detensionarea unor posibile surse de violenta sau de neintelegeri la nivel cultural, etnic sau de alta natura.” a subliniat Gavril Cadariu, presedintele executiv al Fundatiei DRAMAFEST din Targu Mures. 

    

    

   Pentru informatii suplimentare privind acest proiect, va rugam sa contactati Fundatia CONCEPT la telefon: 021-311 12 52; fax: 021-311 12 53; persoane de contact: Oana Mateescu – omateescu@... si  Anca Rotescu - arotescu@... sau Teatrul pentru Copii si Tineret ARIEL la telefon/fax: 0265-215184; persoana de contact: Gavril Cadariu – dfest@... 

    

  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.