Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

La Humanitas: "De la Vlad Tepes la Dracula Vampirul" de Neagu Djuvara

Expand Messages
 • HUMANITAS - Cartea prin post@
  NEAGU DJUVARA De la Vlad Tepes la Dracula Vampirul Humanitas Junior Seria Istorie & Legenda Ilustratii color de RADU OLTEAN Pret: 300 000 lei De ce Dracul ?
  Message 1 of 1 , May 29, 2003
   NEAGU DJUVARA
   De la Vlad Tepes la Dracula Vampirul
    
    
   Humanitas Junior
   Seria Istorie & Legenda
   Ilustratii color de RADU OLTEAN
   Pret: 300 000 lei
    
   De ce „Dracul“? Sa fi fost el poreclit astfel, de rau ce a fost, dupa numele popular al Diavolului, al Necuratului? Nicidecum. Iata povestea, chiar extraordinara, a acestei porecle pe care o va purta si fiul lui Vlad Dracul, preavestitul Vlad Tepes.
   Asa ca, sa vedeti lucru nemaiauzit pana atunci la noi, in catedrala marelui oras german Nurnberg, regele Sigismund il proclama pe Vlad voievod al Tarii Romanesti — el, care n-a apucat inca domnia — si-l numeste si Cavaler al Ordinului Dragonului. Era o cinste mare sa faci parte din acel Ordin. De aceea, cand va ajunge efectiv domn al Tarii Romanesti in 1437, Vlad, mandru de apartenenta la Ordinul Dragonului, va pune sa se bata moneda cu emblema Ordinului: un dragon si o cruce. si, intrucat in latineste dragonului i se spune draco, i-a iesit lui Vlad vodã porecla „Dracul“ sau „Draculea“. Iar cum apartenenta la Ordinul Dragonului se si mostenea, la fel vor fi chemati, ba in tara, ba de straini, si fiii lui Vlad Dracul, Vlad Tepes si Radu cel Frumos. Asa a ajuns, mai tarziu, sa fie cunoscut Vlad Tepes in toata Europa cu numele de Dracula Voievod. Nu-i asa ca e ciudata povestea?
    
   Pentru informatii suplimentare, vizitati
    
   Daca doriti sa nu mai primiti mesaje cu noutatile Humanitas, va rog sa trimiteti un e-mail cu subiectul UNSUBSCRIBE la adresa cpp@.... Va multumesc!
    
   ___________________________________________________
   Maria Aflagiac
   Responsabil Cartea Prin Posta
   Editura si Librariile Humanitas
   Piata Presei Libere 1, sector 1, 79 734, Bucuresti
   Tel: 021/ 223 15 01; Fax: 021/ 222 90 61
   E-mail: cpp@...
   www.humanitas.ro
   www.librariilehumanitas.ro
  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.