Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Ateliere pentru copii la MTR, 26.09-5.10, 12 RON

Expand Messages
 • Olivian BREDA
  BAU, Primit pe email: *Ateliere de ceramica, de construit instrumente muzicale, de tiparituri si realizare de carte pentru copii*** * * *26 septembrie – 5
  Message 1 of 1 , Sep 9, 2008
  • 0 Attachment
   BAU,

   Primit pe email:
   "

   Ateliere de ceramica, de construit instrumente muzicale, de tiparituri si realizare de carte pentru copii


   26 septembrie – 5 octombrie

   la Atelierul de creativitate

    

    

    

   Joi, 11 septembrie, incep inscrierile pentru :  

    

    

   Atelierele de ceramica vor fi sustinute de Karin Heyne, pictorita si graficiana, fondatoare a Kreative Werkstatt Dresden e.V., organizatie care ofera cursuri de pictura, ceramica, tiparituri, serigrafie, lucru in lemn si piatra. Atelierul de ceramica desfasurat la Muzeul Taranului se va incheia cu arderea obiectelor realizate in cuptorul de ceramica din curtea muzeului. Timpul pentru arderea cu lemne in cuptorul mare din curtea muzeului este de minim 8 ore in functie de temperatura aerului si umiditate.

   Pentru copii de la 7 ani. 12 locuri

    

   Arderea neagra este un tip special de ardere a lutului prin care acesta se innegreste in contact cu oxigenul. Lutul innegrit ramane in aceasta forma atunci cind nu se foloseste glazura sau pe suprafata neglazurata.

    

    

    

   Atelierele de tiparituri si realizare de carte vor fi sustinute de Andreea Botezan, art terapeut. Dupa o matrita din carton sau linoleum, folosind culori de tipografie, tiparim la presa manuala pe diferite tipuri de hartie si material textil, intr-un format inedit. Aceste ateliere reprezinta o varianta originala de a folosi culoarea si formele si incurajeaza experimentarea proportiilor, formelor si jocul liber al imaginatiei.

   Pentru copii de la 9 ani. 10 locuri

    

   Legatorie manuala de carte: cu pensule, coli mari de hartie, carton, culori, ceara, vom croi mai intai hartia pentru coperte, iar ilustratiile obtinute la atelierele de tiparituri ne vor inspira la mici povestiri si intamplari scrise de mana. Cu toate impreuna, puse cap la cap si foaie la foaie, vom mesteri si lega cate o carte pentru fiecare participant.

   Pentru copii de la 9 ani. 10 locuri

    

   Atelierul de construit instrumente muzicale este condus de Hannes Heyne, muzician, pedagog si ecologist al sunetului si consta in realizarea de mici instrumente muzicale din lemn, bambus, nuci etc. la care apoi se va canta, iar participantii vor pleca acasa cu instrumentele realizate. Cei mai silitori si cu rabdare pot face 2 sau maxim 3 instrumente dintr-o oferta de 6 instrumente, cele mai simple fiind vocea de insecta, vajaitoarea, sunetul marii, naiul de bambus, ciripitoarea, ocarina si xilofonul rotitor.

   Pentru copii de la 7 ani. 12 locuri

    

    

    

   Povestea muzicala. O poveste nu doar in cuvinte ci si cu sunete pentru mari si mici, o calatorie imaginara acompaniata de sunete si ritmuri, de cantece si jocuri in care prieteni buni ne vor fi instrumente neconventioanle si traditionale din diferite tari (Africa, Australia, India, Mexic, America de Nord, Vietnam, Nepal, Indonezia etc.). Copiii si parintii vor asculta si participa ei insisi la poveste fiind incurajati sa cante impreuna la aceste instrumente.

   Pentru copii de la 7 ani. 20 locuri

    

    

   Program:


   26 septembrie - 14.00 si 16.00 ateliere de tiparit
   27 septembrie - 10.30 si 12.30 ateliere de tiparit
   28 septembrie - 10.30 si 13.30 ateliere de ceramica
   29 septembrie - 14.00 si 16.00 ateliere de ceramica
   30 septembrie - 14.00 si 16.00 atelire de ceramica
   1 octombrie - 14.00 si 16.00 legatorie manuala de carte
   2 octombrie - 13.00 si 15.00 ateliere de construit instrumente, 17.00 poveste
   3 octombrie - 13.00 si 15.00 ateliere de construit instrumente, 17.00 poveste
   4 octombrie - 10.00-18.00 arderea ceramicii in cuptorul din curtea muzeului
   5 octombrie - 10.00-18.00 ardere neagra, 14.00 legatorie manuala de carte

    

   Pretul biletului: 12 lei (biletele vor fi cumparate inainte de desfasurarea atelierelor)

    

   Informatii suplimentare si inscrieri la 021 317 96 59

    

    

   Parteneri media: 24-FUN, Radio Romania Actualitati, ItsyBitsy, HotNews, PORT.ro, Smart_FM"

   --
   "Le Notti di Cabiria" - The best movie I've seen. The one movie I recommend seeing to anyone I know over 15 years of age. The one movie for which I would change my Gmail signature :) Go see it now! Read about it on my blog:
   http://tinyurl.com/6p4n3y
  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.