Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

BOLT - Pavilionul Romaniei la Bienala de Arhitectura Venetia 2008

Expand Messages
 • duculescu mirela
  COMUNICAT DE PRESA Pavilionul Romaniei la cea de-a 11-a Expozitie Internationala de Arhitectura - Bienala de la Venetia 2008, desfasurata in perioada 14
  Message 1 of 1 , Aug 31 8:32 AM

   COMUNICAT DE PRESA

   Pavilionul Romaniei la cea de-a 11-a Expozitie Internationala de Arhitectura - Bienala de la Venetia 2008, desfasurata in perioada 14 septembrie - 23 noiembrie cu participarea a peste 58 de state, prezinta proiectul BOLT.

    

   Curatorul Bienalei de Arhitectura de la Venetia din acest an, Aaron Betsky, a propus drept tema de expozitie conceptul de “Out There: Architecture Beyond Building” potrivit caruia arhitectura este un mod de reprezentare, gandire, modelare si/sau creare a unor peisaje si spatii alternative la mediul construit de om.

    

   Intitulata BOLT, instalatia propusa de echipa castigatoare a concursului pentru amenajarea Pavilionul Romaniei la Bienala de la Venezia 2008, sugereaza o puternica legatura conceptuala intre arhitectura contemporana si un “out there” regional. Instalatia are o dubla dimensiune: o expozitie perimetrala de macrofotografie de arhitectura si un element central construit din obiecte – interpretari ale scaunului tripodic pe care il fac rudarii din nordul Olteniei.

    

   BOLT, cuvant polisemantic in limba engleza, isi propune construcţia unei relaţii intre arhitectura contemporana si un out  there particular, al Romaniei actuale, o scurtătura valabilă către elementele stabile, perene si valabile ale globalităţii. BOLT prezinta exemple ce ilustrează “înşurubarea” in sol si in formaţiile geografice ale solului, articularea construcţiei la coaja terestra care o suporta, caile arhitecturale de pătrundere ale lui out there in construcţie, “insurubarea” ei in văzduh, relaţia cu lumina naturală, vegetaţia.

    

   Instalatia poarta semnatura echipei curatoriale alcatuita din arhitectii Klaus Birthler, Stefan Bortnowski, Mariana Celac, Sebastian Ionescu, Serban Sturdza, Iulian Ungureanu si invitatii lor -- Amur Busuioc, Virgil Scripcariu si Marian Zidaru. Comisarii expozitiei BOLT sunt arhitectul Marius Marcu-Lapadat si criticul de arta Mirela Duculescu.

    

   Pavilionul Romaniei la Bienala de Arhitectura 2008 este amenajat de Uniunea Arhitectilor din Romania, cu finantarea Ministerului Culturii si Cultelor si sprijinul Institutului Roman de Cultura si Cercetare  Umanistica din Venetia si al partenerilor Carpat Cement si Fame Factory.

   Mirela Duculescu
   Master of Arts
   +4 0726 522 221


  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.