Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

Re: [ibu] krim untuk hilangkan parut

Expand Messages
  • Winda Ibahim
    Kalau anak2 kecil, tak perlu disapukan dengan apa2 jua sebab from time to time, kulit mereka akan bersalin dan tekstur-nya akan berubah mengikut peredaran
    Message 1 of 4 , Sep 14, 2008
      Kalau anak2 kecil, tak perlu disapukan dengan apa2 jua sebab from time to time, kulit mereka akan bersalin dan tekstur-nya akan berubah mengikut peredaran masa.
       
      Vitamin C works well untuk penyembuhan dan parut.
       
      Masa umur Fatin 4 tahun, dia terkena percikan bunga api di leher, nampak buruk, berkedut, bernanah etc.  Saya cume letakkan Vitamin E Oil, beli di farmasi botol kecil RM40.  Sapu ajer, tapi lama2 malas, terbiar ajer.  Sekarang umur dia dah 9 tahun, parut tu dah tak nampak sangat.
       
      Doktor kata, parut tu akan hilang sikit demi sikit sebab kulit akan berubah tekstur-nya  sesuai amengikut peredaran masa.
       


      --- On Mon, 9/15/08, Baby Nana <adriana_ndz@...> wrote:
      From: Baby Nana <adriana_ndz@...>
      Subject: [ibu] krim untuk hilangkan parut
      To: "ibu ibu" <ibu@yahoogroups.com>
      Date: Monday, September 15, 2008, 10:46 AM

      salam untuk ibu2 suma,
       
      sy nk tny ada sape2 ibu2 kt sini th krim untuk hilangkan parut kt muka ke kaki..xkisahla. sbb sikembar & si baby tu muka penuh dgn parut. bkn sbb mamanya yg dera atau sesapa tp dorang bila da bertukar jd ultraman ke..., habis bercakar atau cubit.padahal kuku masing2 pendek.kesian tgk muka bebudak tu da nmpak mcm comot .... xcomel da.exspecially yg sibaby tu klu x ilang parut kt muka kurang duit hantaran anak dara sy sorang tu ....hehehe. kalau ada sesapa yg th bgla th yek.


      Nama E-mel baru untuk anda!
      Dapatkan nama E-mel yang telah lama anda mahukan pada @ymail dan @rocketmail yang baru.
      Cepat sebelum orang lain mendapatkannya!

    • asss aszura
      Sy ingat sikembar sy je yg suka becakaran rupanya ada juga sikembar lain yg becakaran juga. Agaknya memang lumrah bebudak camtu kan. Sabajela.... My twin pon
      Message 2 of 4 , Sep 14, 2008

        Sy ingat sikembar sy je yg suka becakaran rupanya ada juga sikembar lain yg becakaran juga. Agaknya memang lumrah bebudak camtu kan. Sabajela....

        My twin pon muka cam comot gak sbb main cakar2, penah sekali tu si adk toreh muka kakak pkai pensel calar gak pas2 sy beli cream healin gamat nama dia derma x, alhamdullilah hilang...

         

        cubala... 


         

         

         

         

        Aszura

        Aman Perdana, Klang



        ----- Mesej Asal ----
        Daripada: Baby Nana <adriana_ndz@...>
        Kepada: ibu ibu <ibu@yahoogroups.com>
        Dihantar: Isnin, 15 September, 2008 11:46:32
        Subjek: [ibu] krim untuk hilangkan parut

        salam untuk ibu2 suma,
         
        sy nk tny ada sape2 ibu2 kt sini th krim untuk hilangkan parut kt muka ke kaki..xkisahla. sbb sikembar & si baby tu muka penuh dgn parut. bkn sbb mamanya yg dera atau sesapa tp dorang bila da bertukar jd ultraman ke..., habis bercakar atau cubit.padahal kuku masing2 pendek.kesian tgk muka bebudak tu da nmpak mcm comot ..... xcomel da.exspecially yg sibaby tu klu x ilang parut kt muka kurang duit hantaran anak dara sy sorang tu ....hehehe. kalau ada sesapa yg th bgla th yek.


        Nama E-mel baru untuk anda!
        Dapatkan nama E-mel yang telah lama anda mahukan pada @ymail dan @rocketmail yang baru.
        Cepat sebelum orang lain mendapatkannya!


        Alamat E-mel baru yang tersedia pada Yahoo!
        Dapatkan nama E-mel yang telah lama anda mahukan pada @ymail dan @rocketmail yang baru.
        Cepat sebelum orang lain mendapatkannya!
      • Baby Nana
        hihihi.......agaknye mmg kembar suka becakaran.jgn sampi besar suka bercakaran sudahla. sllunye jd mcm tu bl da terlebih bergurau pastu jd gaduh. xpun berebut
        Message 3 of 4 , Sep 14, 2008

          hihihi.......agaknye mmg kembar suka becakaran.jgn sampi besar suka bercakaran sudahla. sllunye jd mcm tu bl da terlebih bergurau pastu jd gaduh.

          xpun berebut brg yg ada 1 jek...pening kepala.



          ----- Mesej Asal ----
          Daripada: asss aszura <aszura45@...>
          Kepada: ibu@yahoogroups.com
          Dihantar: Isnin, 15 September, 2008 2:21:44
          Subjek: Re: [ibu] krim untuk hilangkan parut

          Sy ingat sikembar sy je yg suka becakaran rupanya ada juga sikembar lain yg becakaran juga. Agaknya memang lumrah bebudak camtu kan. Sabajela....

          My twin pon muka cam comot gak sbb main cakar2, penah sekali tu si adk toreh muka kakak pkai pensel calar gak pas2 sy beli cream healin gamat nama dia derma x, alhamdullilah hilang...

           

          cubala... 


           

           

           

           

          Aszura

          Aman Perdana, Klang



          ----- Mesej Asal ----
          Daripada: Baby Nana <adriana_ndz@ yahoo.com>
          Kepada: ibu ibu <ibu@yahoogroups. com>
          Dihantar: Isnin, 15 September, 2008 11:46:32
          Subjek: [ibu] krim untuk hilangkan parut

          salam untuk ibu2 suma,
           
          sy nk tny ada sape2 ibu2 kt sini th krim untuk hilangkan parut kt muka ke kaki..xkisahla. sbb sikembar & si baby tu muka penuh dgn parut. bkn sbb mamanya yg dera atau sesapa tp dorang bila da bertukar jd ultraman ke..., habis bercakar atau cubit.padahal kuku masing2 pendek.kesian tgk muka bebudak tu da nmpak mcm comot ..... xcomel da.exspecially yg sibaby tu klu x ilang parut kt muka kurang duit hantaran anak dara sy sorang tu ....hehehe. kalau ada sesapa yg th bgla th yek.


          Nama E-mel baru untuk anda!
          Dapatkan nama E-mel yang telah lama anda mahukan pada @ymail dan @rocketmail yang baru.
          Cepat sebelum orang lain mendapatkannya!


          Alamat E-mel baru yang tersedia pada Yahoo!
          Dapatkan nama E-mel yang telah lama anda mahukan pada @ymail dan @rocketmail yang baru.
          Cepat sebelum orang lain mendapatkannya!


          Alamat E-mel baru yang tersedia pada Yahoo!
          Dapatkan nama E-mel yang telah lama anda mahukan pada @ymail dan @rocketmail yang baru.
          Cepat sebelum orang lain mendapatkannya!
        Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.