Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

Romaniei i-a crescut rating-ul * donatie de Picasso, Chagall, Matisse * interviu cu Sorin Ovidiu Vantu

Expand Messages
 • Marius V. Dragusin
  La numai patru luni de la precedenta îmbunatatire a ratingului României, Fitch a ridicat ieri din nou calificativul pentru riscul de tara pâna la BB- -
  Message 1 of 1 , Nov 1, 2002

   La numai patru luni de la precedenta îmbunatatire a ratingului României, Fitch a ridicat ieri din nou calificativul pentru riscul de tara pâna la "BB-" - etajul inferior al grupei "BB" - acelasi cu prima nota acordata României în 1996. Chiar si asa România ramâne cu un pas în urma Bulgariei, al carei rating a urcat marti la "BB", asa cum mentionam alaltaieri pe e-romania. Între tarile Europei Centrale si de Est, un calificativ similar României mai are Rusia, restul beneficiind de calificative de risc superioare.

   *

   Preda Mihailescu, matematicianul - minune

   Numele lui Preda Mihailescu este tot mai cunoscut printre matematicienii din toata lumea, dupa ce in iulie anul acesta a reusit sa rezolve o problema veche de 158 de ani. Matematicianul roman activeaza ca profesor in Germania, iar despre descoperirea lui a scris recent revista germana "Spiegel". Articolul care vorbeste despre performanta romanului plecat de mult timp din tara este intitulat "Dansul variabilelor". Cititi mai mult ...

   *

   Lucrari de Picasso, Chagall, Matisse, donate statului roman
   http://groups.yahoo.com/group/e-Romania
   Pompiliu Macovei, fost ministru al Culturii, lasa statului o colectie inestimabila
   In spatele Dealului Mitropoliei, o casa splendida, plina cu nenumarate frumuseti, s-a deschis de ieri pentru publicul larg. Proprietarii au fost Pompiliu Macovei, fost arhitect-sef al orasului Bucuresti in anii ‘50, fost ministru al culturii la sfirsitul anilor ‘60 si diplomat, si Ligia Macovei, pictorita de mare rafinament, graficiana ilustratoare de carte. Obiectele sint nepretuite, mobilier din secolele al XVI-lea si al XVII-lea (dar si o fata de lada din anul 1400), lucrari plastice inestimabile (zeci de tablouri de Pallady, Ciucurencu, Grigorescu, Tuculescu, Alin Gheorghiu, Tonitza, Marcel Iancu), covoare Buhara si faianta de Delft, feronerie vieneza, sticla de Murano, dar si superbe obiecte populare din spatiul romanesc, african, persan sau chinez. Pentru prima data sint expuse desenele in tus colorat realizate de Ligia Macovei pentru Geo Bogza in 1941, desene socant erotice, menite sa contrarieze spiritul epoc ii. Pompiliu Macovei, in virsta de 91 de ani, a tinut foarte mult ca lucrurile adunate de ei intr-o viata lunga si aventuroasa sa poata fi vazute de publicul larg. Miercuri seara, Pompiliu Macovei inca mai aranja citeva mici minunatii in casa din spatele Mitropoliei. Un interviul luat domnului Macovei il puteti citi in Evenimentul Zilei.

   *

   Interviu cu : SORIN OVIDIU VINTU
   "Ma plac blondele sarite de 40 de ani"
   Sorin Ovidiu Vintu are 47 de ani si doi copii, fiecare dintr-o casnicie anterioara. Ioana, fiica cea mare, are 21 de ani si studiaza business la Londra. Ionut are 17 ani si este inca elev, in acelasi oras ca si sora lui. (Copiii poarta nume specific românesti, fiindca tatal lor considera ca e o prostie sa-ti botezi copilul cu nume de imprumut. "N-am intilnit englez pe care sa-l cheme Vasile, nici americanca pe care s-o cheme Filofteia", spune el.)
   In afara de nesfirsitele, incilcitele, dureroasele discutii pe teme financiare, in care numele lui Vintu este element cheie de mai bine de un an, acelasi personaj este asociat, in ultima vreme, cu nenumarate povesti populate cu vedete tinere si frumoase, cu actrite sau moderatoare de televiziune. Pe iahtul lui Sorin Ovidiu Vintu, pescar impatimit si mare iubitor al Deltei, sint vazute, zarite, banuite sau inventate tot felul de splendori care mai de care mai tentante. Daca doriti sa cititi integral interviul luat lui Sorin Ovidiu Vantu, cumparati revista Tabu.

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

   .

   --

   _______________________________________________
   Sign-up for your own FREE Personalized E-mail at Mail.com

  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.