Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

Preotul Oreste Benzi, aparatorul romanilor din Italia, a murit

Expand Messages
 • Alin Cristea
  http://www.adevarul.ro/index.php?section=articole&screen=index&rss=1&id=330909 Preotul Oreste Benzi, aparatorul romanilor din Italia, a murit Preotul italian
  Message 1 of 1 , Nov 4, 2007
    
   Preotul Oreste Benzi, aparatorul romanilor din Italia, a murit
    
   Preotul italian Oreste Benzi, prelatul care a recomandat joi cetatenilor italieni sa nu cedeze emotiilor generate de crima pentru care este acuzat un imigrant roman, a murit in noaptea de joi spre vineri, in urma unei crize cardiace, la varsta de 82 de ani, a anuntat presa italiana.
    
   Ultima interventie publica a lui Don Oreste Benzi a avut loc joi, cand a facut apel la italieni sa nu actioneze su impulsul emotiilor generate de agresiunea mortala care ar fi fost comisa de un imigrant roman impotriva unei femei din Roma. Preotul a denuntat, de asemenea, distrugerea anuntata a taberelor improvizate unde locuiesc mii de imigranti „fara a le pregati mai intai un loc unde s-ar putea instala. in acest fel intensificam fenomenul criminalitatii".
    
   „Politistii romani cu care noi colaboram au dreptate cand spun ca lupii feroce sunt italienii care accepta sa plateasca proxenetilor care tin sclave 30.000 de tinere fete romance", a subliniat preotul Benzi.
   Intr-un mesaj de condoleante dat publicitatii de Vatican, Papa Benedict al XVI-lea a adus un omagiu ieri, acestui „apostol neobosit al caritatii" care a depus eforturi „in favoarea celor mai mici si a persoanelor fara aparare" in fata „gravelor probleme sociale care afecteaza lumea contemporana".
    
   La randul sau, clasa politica italiana, in frunte cu premierul Romano Prodi, a adus unui omagiu prelatului denumit „preotul prostituatelor", datorita eforturilor sale de combatere a traficului de fiinte umane, si care a fondat la Rimini comunitatea Jean al XXIII-lea care ofera asistenta femeilor si minorilor obligati sa se prostitueze in Italia. in 2002, notorietatea sa a depasit granitele Italiei dupa ce a insotit 500 de prostituate la Vatican, pentru a participa la audienta generala a Papei Ioan Paul al II-lea, cu scopul de a populariza eforturile asociatiei sale de combatere a traficului de fiinte umane.
    

   __________________________________________________
   Do You Yahoo!?
   Tired of spam? Yahoo! Mail has the best spam protection around
   http://mail.yahoo.com

  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.