Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

comunicat de presa 24 martie - despre situatia AFCN

Expand Messages
 • Bianca Boitan
  * informatii primite de la adresa bogdangeorgescumail@yahoo.com   va rugam sa forwardati acest mail pe adresele contact@afcn.ro, afcnromania@gmail.com,
  Message 1 of 1 , Mar 31, 2010

  * informatii primite de la adresa bogdangeorgescumail@...
   


  va rugam sa forwardati acest mail pe adresele contact@..., afcnromania@..., ministru@...  cu cat vor primi acest mail de la mai multa lume, cu atat vor intelege mai clar ca nu au cum sa nu tina cont de pozitia noastra.
  COALITIA SECTORULUI CULTURAL INDEPENDENT

   

  COMUNICAT DE PRESA

  24 martie 2010

   

  Reactie la invitatia AFCN de a contribui la elaborarea unui proiect de modificare a Normelor Metodologice din 23 februarie 2009 privind organizarea şi funcţionarea comisiilor, procedura de selecţie a programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale în vederea acordării de finanţări nerambursabile din Fondul Cultural Naţional, precum şi de soluţionare a contestaţiilor

   

  Ca urmare a petitiei semnate de peste 300 de persoane apartinand sectorului cultural independent si depusa luni, 22 martie, la Administratia Fondului Cultural National si Ministerul Culturii si Patrimoniului National, in care era subliniata necesitatea lansarii de urgenta a concursului de proiecte culturale cel mai tarziu la data de 2 aprilie 2010, AFCN a lansat marti, 23 martie, un apel la consultare publica pentru modificarea normelor metodologice. Termenul limita de primire a observatiilor si propunerilor lansate de AFCN este vineri, 26 aprilie, fiind alocate prin urmare 3 zile pentru consultarea publica pe marginea proiectului de modificare propus. In plus, proiectul de modificare a normelor, propus operatorilor culturali spre consultare, nu contine niciuna dintre cerintele indicate in petitia inaintata.

   

  Coalitia Sectorului Cultural Independent mentine solicitarile prevazute in petitia depusa luni, 22 martie, la AFCN si MCPN, subliniind necesitatea lansarii de urgenta a concursului de proiecte culturale, cel mai tarziu la data de 2 aprilie. Pentru a evita orice posibila confuzie, subliniem faptul ca lansarea concursului nu este conditionata de lansarea, consultarea si aprobarea noilor norme metodologice, ea putand fi realizata conform normelor aprobate in februarie 2009, pe baza carora s-a desfasurat concursul de proiecte din anul 2009.

   

  Sustinem necesitatea ca aceste consultari sa fie facute conform Legii 52/2003, care prevede ca anunturile referitoare la elaborarea unui proiect de act normativ sa fie aduse la cunostinta publicului cu cel putin 30 de zile inainte de supunerea spre analiza, avizare si adoptare de catre autoritatile publice. In acelasi timp, aceeasi lege normeaza perioada de consultari de minim 10 zile in care autoritatea publica sa primeasca in scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ supus dezbaterii publice din partea celor interesati.

   

  Afirmam intreaga disponibilitatea de a contribui la aceste consultari ulterioare, in termenul prevazut de lege.

   

  Semneaza in numele Coalitiei pentru Sectorul Cultural Independent

   

  Raluca Pop – banipentruarte

  Cosmin Manolescu – Fundaţia Gabriela Tudor

  Bogdan Georgescu – Initiativa Ofensiva Generozitatii si tangaProject

  Rarita Zbranca – Fundatia AltArt / Federatia Fabrica de Pensule

  Silvia Cazacu - Banlieues d'Europ'est

  Cristina Modreanu PFA
  - editor Scena.ro

  Contact Coalitia Sectorului Cultural Independent:

   


  Raluca Pop – banipentruarte

  Email: ralucpop@... , Telefon: 0744 399 767

   

  Cosmin Manolescu – Fundaţia Gabriela Tudor

  Email: cosmin@..., Telefon: 0722 322 366

   

  Bogdan Georgescu – Initiativa Ofensiva Generozitatii si tangaProject

  Email: bogdangeorgescumail@... , Telefon: 0720 469 021Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.