Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Interventie Publica/ Bucuresti/ Workshop

Expand Messages
 • Bianca Boitan
  * informatii primite de la adresa diwushka@yahoo.com   INTERVENTIE PUBLICA WORKSHOP 17 OCTOMBRIE-14 NOIMBRIE Spaţiul public este permanent negociat si
  Message 1 of 1 , Oct 12, 2009
  • 1 Attachment
  • 89 KB
  * informatii primite de la adresa diwushka@...

   
  INTERVENTIE PUBLICA

  WORKSHOP 17 OCTOMBRIE-14 NOIMBRIE


  Spaţiul public este permanent negociat si renegociat şi este intr-o continuă redimensionare prin noi reguli, dinamici, funcţii sau prin oamenii care îl populează. Arta este o forma publică de expresie, fie că este spontană, instituţionalizată, platită, duraţională. Tinerii artişti sunt de cele mai multe ori într-o cautare continuă de forme, concepte, resurse, public şi spaţii de joc.

  Acest workshop îşi propune să descopere resurse şi mijloace de a face intervenţie publică în Bucureşti. Principalele activităţi sunt de practică pe teren, brainstorming, muncă în echipă şi familiarizarea cu artişti internaţionali din această zonă :Gobsquad, Santiago Sierra, The Yes Men, Francis Alys si altii.

  Atelierul de Intervenţie Publică este facilitat de Ioana Păun in cadul programului CNBSS de valorificare a experientei studiilor in Londra la Universitatea Goldsmiths.

  Desfăşurare: fiecare sâmbăta în perioada 17 Octombrie – 14 Noiembrie.

  Locaţie: UNATC, Bucureşti.

  Înscrieri şi detalii la: 0724008007 sau diwushka@yahoo.com

  Participarea este libera.
  Ioana Păun este regizor de teatru si performance artist.

  Ultimul an l-a petrecut la Londra unde a studiat la universitatea Goldsmiths şi a lucrat cu alţi artişti în direcţii de interdisciplinaritate şi intervenţie socială. Este membru fondator al grupului de teatru­-activ tangaProject în cadrul căruia a lucrat în proiecte de teatru, performance şi intervenţie publică : trenSformers, Construieste-ti Comunitatea, Rahova NonStop sau Let’s Food. Ca regizor de teatru a atacat teme legate de maturizare, cultură de consum sau securitate şi totodata noi forme de dramaturgie. În prezent se joacă două din spectacolele regizate de ea: Interzis sub 18 ani  de Mihaela Michailov la Teatrul Foarte Mic şi L-V:8-16 cu Lari Giorgescu la Teatrul Luni de la  Green Hours.

  Este preocupata în primul rând de arta participativă şi de tehnologii mixte şi de reziduuri sonore cotidiene – de la anunţ de metrou sau sonerie de Nokia pana la interferenţe şi vibraţii tectonice. În prezent lucrează atât în România cu artişti tineri cât şi la Londra, având o rezidenţă ICR cu XStreet -  proiect audio şi de live art legat de impactul construcţiei parcului sportiv pentru Jocurile Olimpice din 2012 asupra cartierului si a locuitorilor lui.
Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.