Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 
 • Back
 • About Group

 • Join Group
No activity in last 7 days

Group Description

D A R D H A

Dardha, fshati i bukur e me emer në histori - vendlindja e patrioteve SOTIR PECI, JOSIF E VASIL PANI( at e bir), SOTIR MOHJA e të tjerë, - gjëndet 18 km. larg Korçës, me një lartësi 1300 m. përmbi vargun e Moravës. Në lartësitë e Furkës, pa hyrë në grykën që të shpie në Dardhë, sytë të përkëdhelen me majat edhe me luginat që përbën ky varg madhështor i Moravës; andej poshtë shihet Fusha e Korçës, pak më larg çquhet vargu i malit të Thatë përbri me ujrat e Liqerit të Poradecit, kurse nga perëndimi shumë larg të përshendesin majrat e larta të Ostrovicës. Pyjet rreth e rrotull Dardhës japin një erë gjithmonë të freskët dhe çlodhëse, ka gjithashtu yjra të ftohta e të kulluara dhe ujra minerale.

MITRUSH KUTELI shkruante për Dardhën në vitin 1937: " Një çip parajsi i zbritur në dhè, ku të çlodhet edhe shpirti edhe trupi."

ASDRENI: shkruante poezinë "Verimi në Dardhë", nga e cila shkëpusim këto dy strofa:

Në do jeten o derëbardhë
Gjak në rrëmba e shëndet
Merr-e rrugën shko në Dardhë
ku ndjen gas me të vertetë.

Gjitha katundi krahë-hapur
Me gëzim si mik të pret,
Tërë dyert janë hapur:
Ti hyn brenda si një mbret.
_______________________________________

Drejtues Moderator:
ANDREA SOTIR PANI

Krijues i Listes: http://traboini-antologji.blogspot.com/
Boston, 17 Prill 2005

Group Information

 • 5
 • Albanian
 • Apr 17, 2005
 • English

Group Settings

 • This is a restricted group.
 • Attachments are permitted.
 • Members cannot hide email address.
 • Listed in Yahoo Groups directory.
 • Membership requires approval.
 • Messages require approval.
 • Anyone can post messages.

Message History