Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

4Sala ocupatiilor / pentru stefan si ramona

Expand Messages
 • ioana
  Dec 2, 2009
   Piesele pentru sala ocupatiilor au fost impartite in functie de principalele activitati, dar nu am gasit o formula pentru expunerea lor coerenta. De aceea, aveti libertatea sa permutati piesele sau sa eliminati din ele. De exemplu, piesele rezultate in urma prelucrarii silexului si pietrei sunt cele cu care se prelucreaza lemnul samd si probabil ar fi bine ca aceste activitati sa nu fie prezentate diferentiat prin piese, ci prin alte mijloace.
   O idee ar fi ca toate ocupatiile sa fie reprezentate/incadrate intr-un peisaj (fotografie 360 grade): un camp pentru cultivarea si recoltarea plantelor, un rau/balta pentru pescuit, o padure in care se taie lemnele, o casa care ar putea iesi putin in relief cu o vatra in interior pentru prepararea mancarii, cu un fus si un razboi de tesut reconstituite, ateliere de prelucrare a silexului, pietrei, osului,lemnului, metalului si pentru ceramica pe langa casa, un cuptor de ars ceramica la o oarecare departare de casa samd.
   Acolo unde este cazul(adica pentru constructia casei, tehnologia obtinerii materialului litic, a ceramici) sa poata fi montate ecrane lcd mici cu fotografii sau filmulete din timpul proiectelor de arheologie experimentala.
   Rog colegii sa aduca completari/modificari.
  • Show all 2 messages in this topic