Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

Re: [cinemagsforum] DVD

Expand Messages
  • William C.A
    Pan dibikin disclaimer: menurut pakde wiki hahahahahahahahahaha Tanpa om google dan pakde wiki, kita bukan siapa2 hihihihi Dikirim dari Kantor Pos terdekat...
    Message 1 of 8 , Jun 26, 2013
      Pan dibikin disclaimer: menurut pakde wiki hahahahahahahahahaha
      Tanpa om google dan pakde wiki, kita bukan siapa2 hihihihi

      Dikirim dari Kantor Pos terdekat...

      On Jun 26, 2013, at 11:54 PM, "Tosari Hartono" <bango.chelsea@...> wrote:

       

      Widiiihhh...ajib penjelasannya om coki

      *walaupun beberapa. Ambil dr wiki
      Κîiîκ.·:::D‎​κîiîκ.·:::Dκîiîκ:D.·::κîiîκ™.

      salam
      Tosari "Bango" Hartono

      What We Do in Life, Echoes in Eternity

      Sent from Bangotron

      From: "William C.A" <choki_awh@...>
      Date: Wed, 26 Jun 2013 21:00:47 +0700
      Subject: Re: [cinemagsforum] DVD

       

      Menurut pakde wiki:

      1. Anamorphic widescreen, when applied to DVD manufacture, is a video process that horizontally squeezes a widescreen image so that it can be stored in a standard 4:3 aspect ratio DVD image frame. Compatible playback equipment can then re-expand the horizontal dimension to show the original widescreen image.

      2. NTSC is the video system or standard used in North America and most of South America. In NTSC, 30 frames are transmitted each second. Each frame is made up of 525 individual scan lines.

      PAL is the predominant video system or standard mostly used overseas. In PAL, 25 frames are transmitted each second. Each frame is made up of 625 individual scan lines.

      3.  A combo disc is a hybrid HD DVD format that contains an HD DVD on one side and a standard DVD on the other side (you must flip over the disc to access the other format).

      4. DVD-9 can hold approximately 7.95 gigabytes of data, even though marketers like to use the 8.5GB value instead, but this is misleading and is calculated by using so-called "Japanese gigabytes" which means that gigabyte is calculated as 1,000 megabytes, but in real computer terminology, gigabyte is 1,024 megabytes. 

      5. Kalo DVD bisa ngga dicopy, ngga bakal ada namanya DVDrip :D

      6. 50i is an interlaced format and is the standard video field rate per second for PAL and SECAM television.
      • 60i is an interlaced format and is the standard video field rate per second for NTSC television (e.g., in the US), whether from a broadcast signal, DVD, or home camcorder. This interlaced field rate was developed separately by Farnsworth and Zworykin in 1934,[11] and was part of the NTSC television standards mandated by the FCC in 1941. When NTSC color was introduced in 1953, the older rate of 60 fields per second was reduced by a factor of 1000/1001 to avoid interference between the chroma subcarrier and the broadcast sound carrier. (Hence the usual designation "29.97 fps" = 30 frames(60 fields)/1.001)

      Cheers

        Dikirim dari Kantor Pos terdekat...

        On Jun 26, 2013, at 1:32 PM, ignaskunda@... wrote:

        Halo kawan-kawan cinemag, saya masih awam di dunia cinema, mau nanya
        1. Di dvd film yang kita beli biasanya ada tulisan Anamorphic wide screeen apa artinya dan angka 1.85 atau 1.35 apa juga artinya?
        2. Kualitas NTSC dan PAL mana lebih bagus?
        3. Trus di dvd apa mahsud combo format?
        4. Lalu ada juga DVD 9 apa mahsudnya? Apa memang kualitas gambarnya atau?
        5. Bagaimana cetak DVD film yg kita buat agar tak bisa dicopy oleh orang lain?
        6. Lalu dalam kamera atau editing ada tertuliss 50i atau 60i apa mahsudnya? N mana lebih baik?

        Makasih banyak sebelumnya atas semua info. Gbu

        Ignas Kunda
        Powered by Telkomsel BlackBerry®

        ------------------------------------

        cinemagsFORUM: groups.yahoo.com/group/cinemagsforumYahoo! Groups Links

        <*> To visit your group on the web, go to:
           http://groups.yahoo.com/group/cinemagsforum/

        <*> Your email settings:
           Individual Email | Traditional

        <*> To change settings online go to:
           http://groups.yahoo.com/group/cinemagsforum/join
           (Yahoo! ID required)

        <*> To change settings via email:
           cinemagsforum-digest@yahoogroups.com
           cinemagsforum-fullfeatured@yahoogroups.com

        <*> To unsubscribe from this group, send an email to:
           cinemagsforum-unsubscribe@yahoogroups.com

        <*> Your use of Yahoo! Groups is subject to:
           http://docs.yahoo.com/info/terms/

        Reply via web post Reply to sender Reply to group Start a New Topic Messages in this topic (5)
        Recent Activity:
        • ignaskunda
          Makasih bro Powered by Telkomsel BlackBerry® ... From: atep19 Sender: cinemagsforum@yahoogroups.com Date: Thu, 27 Jun 2013 01:53:44 To:
          Message 2 of 8 , Jun 26, 2013
            Makasih bro
            Powered by Telkomsel BlackBerry®

            From: "atep19" <atep19@...>
            Sender: cinemagsforum@yahoogroups.com
            Date: Thu, 27 Jun 2013 01:53:44 -0000
            To: <cinemagsforum@yahoogroups.com>
            ReplyTo: cinemagsforum@yahoogroups.com
            Subject: [cinemagsforum] Re: DVD

             



            1.anamorphic maksudnya dari format widescreen bisa dibuat jadi full frame, dan sebaliknya. Gampangnya, 1.35 itu ukuran layar TV tabung (segi empat sama sisi), 1.85 itu ukuran layar lebar TV LCD.
            2.ntsc lbh bagus, tp dvd + dvd player di indonesia sebagian besar pake sistem pal, sistem ntsc dipake di amrik.
            3.cover dvd (terutama bajakan) masih mengacu ke era dimana masih ada HDDVD, seinget gw istilah combo format pertama kali diperkenalkan oleh hddvd yg skrg udah gak ada.
            4.cuma mau nambahin aja, istilah dvd9 (meski secara resmi ada), tp jg istilah yg dulu dipakai utk dvd bajakan.

            --- In cinemagsforum@yahoogroups.com, ignaskunda@... wrote:
            >
            > Halo kawan-kawan cinemag, saya masih awam di dunia cinema, mau nanya
            > 1. Di dvd film yang kita beli biasanya ada tulisan Anamorphic wide screeen apa artinya dan angka 1.85 atau 1.35 apa juga artinya?
            > 2. Kualitas NTSC dan PAL mana lebih bagus?
            > 3. Trus di dvd apa mahsud combo format?
            > 4. Lalu ada juga DVD 9 apa mahsudnya? Apa memang kualitas gambarnya atau?
            > 5. Bagaimana cetak DVD film yg kita buat agar tak bisa dicopy oleh orang lain?
            > 6. Lalu dalam kamera atau editing ada tertuliss 50i atau 60i apa mahsudnya? N mana lebih baik?
            >
            > Makasih banyak sebelumnya atas semua info. Gbu
            >
            > Ignas Kunda
            > Powered by Telkomsel BlackBerry®
            >

          Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.