Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

JANINE VJESHTE :BILAL XHAFERRI

Expand Messages
 • albertinobe
  JANINE VJESHTE BILAL XHAFERRI Liqeni i Janinës – luginë plot me ujë Dergjet i përgjumur në mjegullën mëngjesore, Shket krahu i pulëbardhës mbi
  Message 1 of 17 , Mar 14, 2008
   JANINE VJESHTE
   BILAL XHAFERRI


   Liqeni i Janinës – luginë plot me ujë
   Dergjet i përgjumur në mjegullën mëngjesore,
   Shket krahu i pulëbardhës mbi nisinë si tumule,
   Me fletët e rrepeve mbulon era shetitoret.
   Xhamitë ekzotike, bija lindore të braktisura
   U pozojnë të trishtuara turistëve nga perëndimi.
   Matanë sinorit me tela vijën stërnipat e Pirros
   Dhe kalojnë kryeulur nën rrepet buzë limanit

   Vjeshta lakuriqe si "missis minifunde",
   Fërkohet pas ledheve mjekrosh tërë myshk,
   Atje ku Frosina iu shkëput Ali Pashait
   Dhe në ujrat e ftohta të gjolit u zhyt.
   Ashtu është Janina e vjetëruar mënjanuar
   Dhe të duket sikur në gjol mengadalë do humbasë
   Bashkë me lavdinë e dikurshme të harruar
   Bashkë me buçimën e tambureve luftarakë.
   Do humbasë në Janinën e re me neon,
   Nën valët e veturave që shkasin asfalteve
   Nën hotelet moderne "Ksenia", "Palladion".
   Nën tingujt e kambanave dhe këngët e psallmeve...

   Liqeni i Janinës – luginë plot me ujë
   Përkundet i përgjumur në mjegullën mëngjesore.
   Që tej sinorit me tela vijnë stërnipat e Pirros
   Dhe kalojnë kryeulur nën rrepet e shetitoreve
   Me një mendim të heshtur, me një brengë përvëlonjëse.
  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.