Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

OJ KOSOVE THERRET ÇAMERIA MERRMA HAKUN SE ME VRANE

Expand Messages
 • albertino rakipi
  OJ KOSOVE THERRET ÇAMERIA Shkruan : Abedin Rakipi Oj Kosove therret Çameria Merrma hakun se me vrane, Se me prene, se me gjakosen Me shane edhe me perdhosen
  Message 1 of 1 , Apr 20, 2008
   OJ KOSOVE THERRET ÇAMERIA


   Shkruan : Abedin Rakipi

   Oj Kosove therret Çameria
   Merrma hakun se me vrane,
   Se me prene, se me gjakosen
   Me shane edhe me perdhosen ,
   Me turperuan me helmuan ,
   thiken ne zemer ma kane ngul
   e po me rrjedh gjaku i shqiptarise.
   Oj Kosove o moter gjaku
   derdhem gjak une dhe ti bashke
   sikur mishi i ndare nga ashta,
   foshnjat na i therren ne djepe,
   bijte e kishave me kryqe.
   Te erdhe dita o Kosove me ma marre hakun o zemer,
   kendoma nje kenge Kosova trime
   sikur kenget e lirise qe veç ti di me i kendue,
   mu tret shpirti ne roberi
   oj Kosove jam shqiptari.
   Ndizma zjarrin e lirise qe vjen nga malet e tua
   falma pushken e shqiptarise
   ta marr me vete me mua.
   Sa dite te zeza pame ne bashke
   Oj Kosove e shqiptarise
   e gezofsh o moter trime se t’erdh dita e lirise.
   Serb dushmani ,krali e shkina
   te zune rob o toke Dardane,
   Grek kaurri e gjithe Athina
   zune rob token e lashte çame.
   Po erdh dita o moter shqipe
   te ma marresh hakun ti ,
   malet çame presin britmen e djemve te Dardanise.
   Jep kushtrimin O Prizren
   me lidhje per Shqiptarine ,
   ngrini pushket o heronj per gjakun e çamerise.
   Sa shume burra ka Kosova qe se falin gjakun kurre
   do ja marrin hakun neser vellezerve te çamerise,
   Vjen nje ere nga Prishtina qe mban emrin shqiptari
   ben kuvend ne trojet tona therret motren çameri:
   Pritme o çameria trime thote Kosova me kushtrim
   se se fal jo gjakun tend do ta marr hakun nje dite.
   Sa here permendet Kosova dridhet zemra e çdo çami,
   sa here permendet çameria rrjedhin lotet e çdo
   kosovari,
   se nje gjak kemi vellezer, nje xhami , nje shqiptari,
   nje armik te perbashket : ka emrin kaurreri.
   Oj Kosove e mbjedhe me burra
   Çamet jane gati per lufte ,
   Te therrasin na ndihmo se na mbyti grek harami,
   na vrane e na prene o xhan sa me gjak na doli nami.
   Ngri flamur oj toke Dardanesh dhe hajde ne Çameri,
   do te presim si çlirues qe mban emrin shqiptari.
   Kam nje amanet Kosove
   Per ty dhe per bijte e tu
   Ju therret çameria: MERRMA HAKUN SE ME VRA


   __________________________________________________
   Do You Yahoo!?
   En finir avec le spam? Yahoo! Mail vous offre la meilleure protection possible contre les messages non sollicités
   http://mail.yahoo.fr Yahoo! Mail
  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.